Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O noua provocare...

feri.visky

Postări Recomandate

Va salut stimati colegi

M-am pierdut prin sumedenia de date si nu gasesc dimensiunile pentru bobine.

Poate cineva sa imi trimita datele? E vorba de diametru+ lungime, eventual alte date de constructie daca exista. Daca nu sunt pregatite , astept.

CUTIA principala e la stadiul aproape final. Au ramas de aplicat doar balamalele si carligele. Este finisata si are peretele si coltarele pentru fixarea placii de bord finisate si ele, si pregatite, dar inca nelipite deoarece trebuie verificat cu placa si piesele montate pe placa. Raman de rezolvat cutiile mici.

Voi posta poze mai tarziu.

Editat de harfa
Link spre comentariu

Am aceste schiţe... însă nu ştiu ce s-a mai rotunjit în 3D :)

Sârma este Cu B 0.8-1mm sau liţă de RF tot de 0.8-1 mm unele exemplare au aşa altele altfel :)

Am văzut că există o mică coloziune între bobina rotoare şi CV, dar rezolvabil...

Felicitări pentru cutie... aţi fost rapid!

P.S.: Anunţi şi aici, de bucurie că datorită lui nicolae57, un desăvărşit profesionist, saitul Pro Radio Antic funcţionează!!!

Link spre comentariu

Am aceste schiţe... însă nu ştiu ce s-a mai rotunjit în 3D :)

Sârma este Cu B 0.8-1mm sau liţă de RF tot de 0.8-1 mm unele exemplare au aşa altele altfel :)

Am văzut că există o mică coloziune între bobina rotoare şi CV, dar rezolvabil...

Felicitări pentru cutie... aţi fost rapid!

P.S.: Anunţi şi aici, de bucurie că datorită lui nicolae57, un desăvărşit profesionist, saitul Pro Radio Antic funcţionează!!!

Nu exista nici o interferenta intre bobina si CV

Link spre comentariu

Daca aveti schite pentru cutiile mici, va rog sa m-i le trimiteti. Nu voi taia materialul inca, dar pot stabili consumul si pot imbina lemn pentru panourile din care sa tai partile componente. Sunt mici, dar e ceva munca si la acestea. Voi astepta apoi desenul 3D pentru lucru.

Schite pentru bobine, doar daca e gata 3D-ul. La confectionarea acelor tuburi din lemn, e nevoie de cote precise.

Sarma de 08-1 CuBbc e posibil sa am. Verific deseara.

Editat de harfa
Link spre comentariu

Bună seara domnilor

§ 28

Despre cîrlige

Văzînd cîrligele cu care se închide cutia galenei militare, mi-am amintit că aveam undeva sus pe rafturi două cutii de aparate care au cîrlige asemănătoare. L-am dat jos, le-am fotografiat şi măsurat, şi vă prezint aici rezultatele:

post-233153-0-52543800-1507753004.jpg

Ambele perechi au în general aceleaşi dimensiuni.(± 0,3 mm) Veţi observa însă că prima pereche are bolţul de formă cilindrică rotunjit la partea de sus,

post-233153-0-41622900-1507753016.jpg

iar a doua are bolţ cu profil – ca cel al galenei militare. (Iar bolţul cu profil de la al doilea cîrlig lipseşte.) Deasemenea prima pereche este din tablă de alamă de 1 mm grosime iar ce de a doua de 0,7 mm.

În rest (cum am mai spus) dimensiunile sînt aceleaşi. Aveţi mai jos dimensiunile măsurate „pe obiect” – pe cîrligul „întreg” cu bolţ cu profil.

post-233153-0-13167700-1507753032.jpg

Evident cîrligele fotografiate de mine aparţin unor aparate fabricate prin 1925 sau char mai tîrziu, deci dimensiunile s-ar putea să nu corespundă cu cîrligele din 1915, dar m-am gîndit să postez pozele şi dimensiunile lor ca să vă faceţi o idee.

Pentru perfecţionişti mai adăug că prima pereche este prevăzută cu o mică şaibă conică sub punctul de rotaţie al cîrligului care (teoretic) ar trebui să împiedice zgîrierea lacului de dedesubt:

post-233153-0-31048400-1507753045.jpg

Cu respect,

Pitagora Schorsch

post-233153-0-52543800-1507753004_thumb.jpg

post-233153-0-41622900-1507753016_thumb.jpg

post-233153-0-13167700-1507753032_thumb.jpg

post-233153-0-31048400-1507753045_thumb.jpg

Editat de Enulescul
Link spre comentariu

Da , seamana bine chiar daca sunt stantzate si nu turnate. Daca as avea carligele prezentate de Dl Pitagora, le-as folosi. Eu am procurat deja carlige din tabla de alama pe care urma sa le modelez la forma corecta.

Carcasa principala se afla in acest stadiu. Raman de montat doar carligele si balamalele cand am cotele exacte.

Peretele despartitor este nelipit de carcasa. Aluneca in doua fante (in pereti) si se poate trage afara. Asa e lucrat si in original, dar e incleiat. Il voi incleia dupa ce decupez in acest perete, fanta pentru bornele de telefon-casca.

Cutia_Mare.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Menelaus

Ştie cineva un magazin, o firmă care vinde materiale neferoase Al, Am, în cantităţi mici, pentru hobby?

Buna

In Cluj-Napoca am cumparat tabla de alama se la Mafcom.

Problema este ca are un pret de parca ar fi placata cu aur.

Menelaus

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări