Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Band Pass HORN

Kenwood_DJ

Postări Recomandate

un proiect inceput saptamana trecuta, planuit dinainte de revelion. :) impreuna cu userul KAI , am fac 2 x bph cu difuzorul Hp18s. uitati ce a iesit pana acum. unul nu este terminat, dar am sa revin cu poze, dupa ce sunte terminate ambele si dupa ce sunt finisate.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kenwood_DJ

6

• adircf

3

• radue

2

• myghtnight

2

Top autori în acest subiect

iai facut o proba cu difuzoarele puse pe ele sa vezi este diferenta mare intre ele si bas reflex ma refer la diferenta perceptibila cu urechea si ce zici este adevarata faza ca se ar auzi de 2 3 ori mai tare ca br

Link spre comentariu

si ce zici este adevarata faza ca se ar auzi de 2 3 ori mai tare ca br

asa ceva nu este posibil .... ca sa avem senzatia auditiva dubla .... adica sa ni se para ca sa se aude de 2 ori mai tare .... pt scule insemna un plus de 10 db ... ceea ce nu este posibil cu un horn
Link spre comentariu

DIn testele ce le-am facut eu pe mine am observat ca frecventele din spectrul jos mi se par aproape de 2 ori mai tare la +6 dB, spre deosebire de cele din zona de 5 khz, unde doar pe la +10 dB mi se apreau mai tare.Oricum, un horn s-ar auzi de 2 ori mai tare daca ar trebui sa aiba inca 10 dB in plus...dar cum zice adi acest lucru este cam imposibil...pt anumite difuzoare.Spun pt anumite ca am vazut hornuri ( bineitneles mai multe, dar si cu unulsingur gigant poti obtine spl serios ) care ajungeau al 1 W pana in 115 dB, si cum cu un bassreflex nu prea treci de 102-103 dB cu un singur difuzor, si aia in banda de midbas, ai ceva sanse ca un horn serios sa se auda de 2-3 ori mai mare decat un bassreflex.Totusi, lucrul acesta nu este valalbil si pt acest horn.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Teoretic nu iti trebuie amp puternic, dar e foarte indicat sa folosesti un astfel de amp ( foarte bun si puternic ).Cu o singura bucata F3-ul este la 54 Hz ( pusa pe pamant ). CU 2 astfel de bucati scade F3-ul cu cativa Hz, si creste un pic si spl-ul :yawinkle:

Link spre comentariu

cu o singura bucata in 0,5 pi (coltz) ai 109 db la 1w si cobori si pana la 45hz, in pi (langa un perete) ai 105 db la 1w. ai nevoie neaprat de un high pass la 45-50hz cu o panta de 24db pe octava si un low pass la 140hz cu o panta de 24-36 db pe octava. merge si cu 12, dar... cam mica panta si o sa auzi si ceva mid bas, super slab si gros, dar il auzi. deci pantele io le recomand la minim 24db pe octava. cu o astfel de fitlrare poti da linistit 500W in el si o sa depasesti 130 Db lejer :) :yawinkle:

Link spre comentariu

da, ai dreptate, faza mega urata ii ca ii frig :| si... ne-ar trebui niste caldurica unde sa lucram... si sa se uste vopseaua si etc... kitu.. si finisajele vor veni in curand...deocamdata nu pun baza pe asta, am de cantat cu ele si tre sa sune, aspectul prea putin conteaza in comparatie cu sunetul. intr-adevar imi place sa arate bine, dar cand nu este vreme si posibilitate de asa ceva.. nu ai ce face

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări