Vizitator Codrut Ionut Pavel Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 (editat) Buna ziua, Doresc sa fac o noua achizitie de incinte pentru un apartament de 47mp. Sunt interesat de ceva care sa redea sunete placute, in nici un caz urlete. In momentul de fata detin o pereche de Quadral Dauphin MKII conectate la un Marantz PM50. Am ineteles dupa o discutie cu zal, incintele actuale fiind pe 6ohmi are avea ceva probleme imperecheate cu acest amplificator. Vreau sa vand aceste Quadral si sa achizitionez ceva pe 8ohmi si as avea nevoie de cateva sfaturi. Un buget inca nu stiu ( fiind redat din vanzarea incintelor actuale + 200-250Lei ). Cine imi poate recomanda un model orice este bine venit. Multumesc frumos! Editat Februarie 6, 2015 de Codrut Ionut Pavel Link spre comentariu
Vizitator Codrut Ionut Pavel Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 O parere legata de WHD Gerard 1404? 140 W, Impedanz 8 Ohm, Hersteller WHD Made in Germany H 55 cm B 33 cm T 31,5 sunt singurele specificatii pe care le-am gasit. Multumesc frumos! Link spre comentariu
oaki Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Quadral Dauphin MKII au z min 3,7 ohm la ~ 230 hz. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Totusi eu nu vad unde este problema... Se aud distorsiuni? eventual la putere mare? Conform specificatiilor n-ar trebui sa fie nici o problema: Si chiar arata destul de bine pe hirtie.... Nu inteleg de ce vrei altele. Amplificatorul poate lucra lejer si pe 4 ohm, iar minimul local de 3 ohm nu ar fi o problema. De unde ai tras concluzia ca nu merge si pe 4ohm? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Eu ti-as da un sfat simplu, conditia fiind DACA vrei sa pastrezi boxele actuale, fiind multumit de ele si de puterea debitata de amplificator.. Upgradarea amplificatorului cu finali de calitate mai buna evident si mai puternici si recalibrarea limitarii SOA+Protectie pentru impedanta mai joasa. Voi studia schema acestui Marantz si revin cred ca miine. Link spre comentariu
Vizitator Codrut Ionut Pavel Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 @sesebe & @DjLeco : nu sunt "in masura" sa pot face upgrade la amplificator, de abia ma chinui sa rezolv problema cu canalul drept care se aude mai incet decat cel stang, pe langa asta toti care vorbeau de Marantz PM50 aveau incinte acustice pe 8Ohmi, deci banuiesc ca, pe 4Ohmi are anumite deficite. Quadral-urile se aud bine, nu "bubuie" dar au o acustica minunata. Nu as vrea sa le dau dar vreau sa evit eventuale probleme. Multumesc frumos! Link spre comentariu
Vizitator Codrut Ionut Pavel Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Am si eu o intrebare pentru cunoscatori. http://olx.ro/oferta/vand-boxe-ID31uhD.html#3e818f73bc sunt cumva celebrele Unitra de 75W? Imi cer scuze daca am incalcat vreo regula. Multumesc frumos! Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Eu nu as da 500 lei pentru acele boxe impreuna cu acel amplificator! Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 (editat) Par să fie unele mai mari de 100 sau 120W apărute după '90. Altus se numeau şi au fost clonate aici după originalele Tonsil. Se găseau la o dugheană în faţa fostului magazin Bucureşti din capul Lipscanilor. Cele mai mari erau de 150W. Editat Februarie 12, 2015 de zal Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Codrut, parerea mea este ca nu exista nici un motiv sa schimbi ceva, boxe sau amplificator, decit daca esti fanul muzicii date la maxim si ai mai facut si contract cu vecinii sa le pui muzica seara de seara. La folosirea unor boxe de 8Ω, de obicei, distorsiunile sint mai mici decit in cazul folosirii unor boxe de 4Ω. In cazul tau, amplificatorul are distorsiuni destul de mici ca sa nu-ti mai faci nici o problema, si oricum diferenta in nivelul de distorsiuni intre 4 si 8 Ω este foarte mica... Eu personal iti recomand sa pastrezi boxele si amplificatorul asa cum sint, nu le schimba decit daca au probleme. Amplificatorul nu-l cunosc, nu l-am ascultat niciodata dar pe hirtie arata bine. In schimb boxele am avut ocazia sa le scult si suna suficient de bine dupa gusturile mele ca sa fiu multumit si sa nu caut altceva, eu le-as pastra. Link spre comentariu
Vizitator Codrut Ionut Pavel Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Multumesc de sfat sesebe, din pacate probleme am cu amplificatorul, canalul drept se aude mai incet decat cel stang, dar este un topic diferit deschis in sectiunea Amplificatoare. O sa vad ce fac duminica deoarece este posibil sa fac schimb cu o pereche de Sanyo SX-1100. Link spre comentariu
Vizitator Codrut Ionut Pavel Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 (editat) Se poate sterge va rog? Multumesc frumos! Editat Februarie 18, 2015 de Codrut Ionut Pavel Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 In general, cand aterizezi aici, pe forum, ceri sfaturi, colegii ti le ofera, exista asteptarea ca sa conchizi cumva, sa ne oferi detalii referitoare la modul in care s-a solutionat problema, nu sa dispari... Link spre comentariu
Vizitator Codrut Ionut Pavel Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 (editat) Salut si imi cer scuze. Rezolvarea este in felul urmator, nu mai caut sa achizitionez incinte si m-am decis sa merg pe partea diy, am vorbit cu unul dintre membrii forumului: ahegyes ( caruia ii multumesc pentru informatiile si ajutorul acordat ). Am gasit deja difuzoarele care sa fie montate pe noile incinte si urmeaza sa vedem designul incintelor. Multumesc frumos! Difuzoarele despre care vorbesc sunt urmatoarele: http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=2558&link=datasheetsscanspeak22w_8534g00.pdf http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=3276&link=datasheetsscanspeak15m-4624g00.pdf http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=2286&link=datasheetsscanspeakd2606-920000.pdf Editat Februarie 18, 2015 de Codrut Ionut Pavel Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Foarte bine, mult succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum