Alex Ali Postat Februarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2015 Eu am incercat cu o lama de fierastrau foarte mica, apoi cu polizorul am subtiat o si am incercat sa scavez in bavura de cupru. Ma gandeam ca e o nimica toata, apoi am realizat ca e foarte greu, firele de cupru chiar daca sunt groase izolatia este foarte subtuire. Cu un fir de par daca incerc sa intru acolo tot ating in lateral si/sau in profunzime si contiunui sa le dezizolez bobinajul.. eu am incercat cu un cater, tot degeaba, taie bavura de la exterior dar face daune in profunzime Pare simplu dar e putin mai delicat, trebuie cineva in domeniu. sau cel putin ceva scule mai fine, cu mana nu ai mare precizie. Firele stau lipite intre ele si le desparte un strat izolant de nici 1 mm. Aigun Detalii despre motorul termic?in ce sens? Ma poate cineva lamuri cum verific daca statorul este ars? nu pare dar vreu sa fiu sigur. Cu un trester normal se poate? (aparat de masura) Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Eu am incercat cu o lama de fierastrau foarte mica... Nu asa! Adica nu cu lame metalice. Se pot bate pene din sticlotextolit care, chiar daca afecteaza emailul, creeaza un interstitiu care se poate apoi umple cu lac electroizolant. Poate fi chiar spray, aplicat succesiv in mai multe straturi dupa polimerizarea fiecarui strat, de exemplu urethan70. In final trebuie facute masuratori de izolatie, situatie in care avr-ul va fi indepartat, adica sa ramana numai bobinajele. ps Penele de sticlotex raman pe loc daca s-au intepenit bine, oricum, se poate aplica ulterior un compound de calitate care asigura atat izolarea electrica cat si fixarea mecanica sigura a penelor. Link spre comentariu
Alex Ali Postat Februarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2015 Raspunsul este foarte plauzibil sa bat ceva pene, doar ca nu cunosc materialul sticlotextolit. in general trebuie sa fie ceva foarte dur altef nu va patrunde printre fire. avr ul va fi indepartat? ce este avr ul? Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 In romaneste, regulatorul automat de tensiune. E modulul electronic a carui iesire e legata la infasurarea excitatoare a statorului pe care o presupui arsa. Nu cred ca e arsa, la ce am intalnit eu e vorba de vopsea neagra. Pune ohmetrul pe ea si posteaza rezistenta masurata. Infasurarea de care vorbim e alimentata in curent continuu, tensiunea fiind luata de pe iesirea avr-ului (AVR = Automatic Voltage Regulator). PS Nu te supara, dar daca nu stii de sticlotextolit (stratitex), adreseaza-te unui bobinator care stie despre ce vorba. E pacat sa-l strici. Link spre comentariu
mecomanv Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Nu incerca sa bati nimic intre.O sa-l strici mai rau.Fiind foarte groase,nu le disloci asa usor...Indeparteaza bavurile cu un cuter ,le cioplesti cu mare grija si pe urma lacuiesti zona respecriva. Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Eu cred ca vor trebui rebobinate. La tensiunile alea tare imi e ca orice reparatie poate duce la scantei , foc si fum. Cel mai sanatos ar fi sa gaseasca un atelier de rebobinat si poate inlocui sirma aceea de sectiune mare cu mai multe de sectiuni mari puse in paralel. Cel mai simplu si eficient. "Sirma" matisata cu ceva material izolator textil , impregnat bine in lac , uscat in cuptor si e ca nou. Ne jucam cu viata omului / oamenilor. Daca ala face BUM si se intimpla traznai , mai ales ca e incepator si din cate observ are mari lacune in ceea ce priveste elctronica / electricitatea , nu ne jucam cu dispozitive de asemenea anvergura. Il sfatuiesc sa apeleze la un atelier specializat . Nu e o alarma cu Laser ci ditai dihania la 400Volti / 60Hz trifazici . Dupa impregnare se masoara totul cu un megohmetru. Editat Februarie 10, 2015 de aygun Link spre comentariu
Alex Ali Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 Cel mai sanatos ar fi sa gaseasca un atelier de rebobinat si poate inlocui sirma aceea de sectiune mare cu mai multe de sectiuni mari puse in paralel.Cel mai simplu si eficient."Sirma" matisata cu ceva material izolator textil , impregnat bine in lac , uscat in cuptor si e ca nou.Poti fi te rog mai explicit, mai pe întelesul meu de începător. Dupa impregnare se masoara totul cu un megohmetru. In romaneste, regulatorul automat de tensiune.E modulul electronic a carui iesire e legata la infasurarea excitatoare a statorului pe care o presupui arsa. Nu cred ca e arsa, la ce am intalnit eu e vorba de vopsea neagra.Pune ohmetrul pe ea si posteaza rezistenta masurata.Infasurarea de care vorbim e alimentata in curent continuu, tensiunea fiind luata de pe iesirea avr-ului (AVR = Automatic Voltage Regulator). PSNu te supara, dar daca nu stii de sticlotextolit (stratitex), adreseaza-te unui bobinator care stie despre ce vorba. E pacat sa-l strici.Acum AVR ul este demontat...trebuie sa caut schita tehnica sa l montez inapoi. Ohmetru, megohmeru, aveti radare, sunt nou in domeniul asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum