Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alarma laser

Alex Ali

Postări Recomandate

Multiplicator de forta. Am scris mai sus ca e un alt topic facut de mine la proiecte mici. Am scris destul de clar.

E un alt topic la proiecte mici.E un multiplicator de forța De Fernado Sixto Ramos. Un inginer peruvian.

Tastez de pe telefon , cred ca pot folosi unele prescurtari.

Scuze daca deranjez pe cineva .

Notiunile de baza din fizica fiind?

Sper ca vezi diferenta iar corectia a fost grosiera pentru ca folosesti multe repetitii.

"Am scris destul de clar." ar fi trebuit sa evite repetitia cu " Consider (Cred) ca am fost suficient de clar."

"E un alt topic la proiecte mici.E un multiplicator de forța De Fernado Sixto Ramos." ar fi trebuit sa sune cam asa "E un alt topic la proiecte mici denumit  multiplicator de forța realizat De Fernado Sixto Ramos."

Sunt multi de pe aici care tasteaza de pe telefon , eu insumi fiind unul dintre ei , dar folosim corect cuvintele , nu folosim limbaj de neologisme internautice , multe puncte,puncte,puncte,puncte ....... si multe alte greseli. Cand observam singuri niste greseli ( cuvinte scrise aiurea ) si putem edita , editam mesajul. Cand nu putem corecta ne cerem scuze fata de comunitate si explicam in ce circumstante am ajuns sa scriem astfel. 

Eu cred ca este vorba despre respectul fata de sine si fata de cei care citesc mesajul meu. 

Ai idee macar cati au sarit cu bolta mesajele tale doar datorita faptului ca tu ai scris in felul in care ai scris?

Ai noroc ca s-au gasit cativa care sa dea curs mesajului tau si doresc sa te ajute. Pot zice ca multi de pe forum urasc acest gen de exprimare si aunci te ignora.

Notiuni de fizica zici ?

Ce spui sa incepem cu Optica ?

Ideea e urmatoarea. Daca nu formulezi si nu exprimi Corect ceea ce doresti nu vei primi raspuns.

Desi sunt doar nickname-uri , unii sunt autori de carti de electronica , altii sunt doctori in automatica , doctori in fizica , oameni  specializati in microcontrolere , programatori si multi care se perinda pe aici din diverse domenii. 

Daca ei vad ca incepi cu idei luate de pe youtube si vrei sa le aplici fara sa dai date concrete asupra dispozitivului detinut , vor sari cu bolta subiectul tau considerand ca nu merita sa isi bata capul cu cineva care nu stie sa formuleze Corect o problema.

Cheia reusitei este formularea enuntului problemei.

Cu cat enuntul este mai complet si da date mai multe cu atat ai sanse mai multe de reusita.

Citeste raspunsul lui @belasajgo  ( numarul 51 din pagina asta ) si cand spune Laborator te rog sa crezi ca nu vorbeste din Ion Creanga. Ok ?

Incercam sa te ajutam sa faci un proiect fezabil si de asemenea eficient pentru tine.

Daca nu manifesti respect fata de sine si fata de restul colegilor , acestia nu te vor ajuta .

Vezi ce spune userul @Dxxx despre limbajul tau ( eu doar te-am imitat ) in sectiunea LED-uri unde ai postat.

Vezi ce masuratori se fac la sectiunea LED-uri despre temperatura pe jonctiunea unui LED.

De asemenea , revenind nitel la fizica , pot pune pariu ca nu stii ce este un semiconductor , cum e realizat el , ce proprietati are si ce hibe pot aparea in structura sa interna in anumite situatii mai mult sau mai putin extreme.

Doar faza cu ventilatorul de mai devreme a fost epica. Pai tu ai sa pui ventilatoare la fiecare oglinda de redirectionare a fasciculului Laser ?

Asta ca sa iti raspund cu o intrebare referitor la fizica .

Una e inginer si ala e un carpaci..... Inginerul peruvian are 50de Invenții brevetate spaniolul asta cu motoasul are 300 de video din fiare si piese vechi

Aici nu inteleg nimic.

Ce vrea sa insemne "Una e un inginer si ala un carpaci..." probabil a vrut sa fie Alta in loc de ala .

"Inginerul peruvian are 50 de inventii brevetate. ( Punct )"

"Spaniolulasta cu motorasul are 300 de videoclipuri ( nu video ) din fiaresi piese vechi."

Pentru mine , acel semnal de atentionare nu imi pare deloc vechi  cum nu imi pare vechi nici laserul ala verde. Apropos , ce lungime de unda are acel laser ?

Eu pun intrebari pe Topicul Tau nu se numeste Multiplicator de forta ci Generator de Curent.

http://www.elforum.info/topic/100215-generator-curent/

Acolo am pus ceva intrebari la care nu am primit raspuns.

Inca le asteptam.

Cat despre masurarea statorului , citeste asta :

http://www.electricalc.ro/testarea-rezistentei-de-izolatie

Link spre comentariu

Eram cu pritenii in oraș, luam masa, de aia am si scris repede.O sa pun toate datele despre generator cand o sa am putin timp, este in interesul meu.Eu răspund la mesaje cu mare graba, de acum o sa răspund doar cand o sa am timp 100% pentru forum, sa nu mai fiu mereu corectat.Laserul are lungimea undei de 6 km, asa scrie in detalii, nu am facut nici o proba, trebuie sa mi ajunga inca, l am comandat de pe internet.Daca ai urmări putin personajul ( spaniolul ) ai putea sa ti faci o ideie, cu ce se okupa. Daca are un laser si un semnalizator stradal de ultima generație nu insemna ca e doctor in tehnologie.Poate e singurul video clip din domeniul electric sau unul din putinele.Laserul e cumparat nou, semnalizatorul e secand hand si specifica asta.In limba romana vechi, insema nu numai îmbătrânit (de generație veche) ci si: consumat.....Nou sau vechi(folosit)Vechi mai indemna si expirat chiar :) asta i limba Romana

Si apropo de @belasajgo si laboratorul, eu nu am subestimat omul si nici nu am pus la banuiala laboratorul lui. (Punct)

Link spre comentariu

"Okupa" = Ocupa ;)

"ideie" = idee  

"l am" = l-am

Iar lungimea de unda la Laserului se masoara in nanometri .

Laserul verde are o lungime de unda de 532 nm pe cand cel rosu 650 nm (nanometri )

Acum intelegi la ce ma refer cand zic de fizica ?

Si apropo de @belasajgo si laboratorul, eu nu am subestimat omul si nici nu am pus la banuiala laboratorul lui. (Punct)

Nu am zis ca ai subestimat ci am vrut sa iti aduc la cunostinta ca acest forum desi are si uscaturile lui majoritatea sunt oameni ok . Si nu trebuie sa inchei cu (Punct ) Trag concluzia ca te-au enervat observatiile mele care nu au fost nicicum rau intentionate.

Editat de aygun
Link spre comentariu

Eu nu am crezut ca vrei sa stii cati nm are Laserul meu... Deci daca i rosu stii bine vad, ca are 650nm.Bănuiam ca te intereseaza lungimea razei de acțiune... Stii, in detalii scrie 6 km si sunt altele la care scrie 10 km si tot 650nm au. Deci e inutila întrebarea ta, mai bine întrebai de culoare. Daca nu te interesa distanta. :))

Link spre comentariu

Nu vreau sa supar pe absolut nimeni....dar de cand tot se discuta despre, si nici nu vrei sa intelegi, nu mai bine pune-ai totul in practica, face-ai ceva teste si veneai cu o concluzie exacta??? Asa stiai una si buna si puteai sa contrazici pe toata lumea si sa arati clar ca toti am gresit cand am afirmat ca nu se poate face pe acea distanta.  Uite aici in CJ acum ninge de numa...daca si la tine ar ninge ar fi fost un moment foarte oportun sa pui in practica, in conditiile meteo de afara, si sa vezi cum totul se comporta.

daca tu demonstrezi ca ai facut si a iesit cum trebui, nu doar din punctual tau de vedere, ci chiar la propriu spus " a iesit bine" atunci spun de pe acum si recunosc ca am gresit cand am spus ca nu e viabila solutia ta, nu de alta dar sa fiu primul care recunoaste.....altfel daca nu iese atunci iti spun "Ti-am spus eu, dar incercarea moarte nu are!!!".

Link spre comentariu

Nu este deloc inutila intrebarea lui aygun. Tu folosesti laser-ul ca "emitator" (verde sau rosu), iar ca "receptor" folosesti de exemplu o fotodioda, iar aceste fotodiode exista in multe variante, unele de exemplu sunt sensibile doar la lungimea de unda de >650 nm la care nu faci nimic cu un laser verde ca pur si simplu nu il detecteaza asa cum ar detecta un laser rosu. La fel exista si fotodiode sensibile doar la lumina infrarosie. Daca te intreba de culoare, nu ar fi ajutat prea mult daca ziceai ca este de culoare rosie, deoarece lasere de culoare rosie exista de 635 nm, 640 nm, 650 nm, 670 nm si 671 nm, fiecare se utilizeaza pentru lucruri diferite. Cele de 635 nm sunt de exemplu de doua ori asa luminoase (pentru ochiul uman) ca cele de 650 nm de aceasi putere si se folosesc pentru masuratori optice (cauta dupa LiDAR sau LaDAR pe internet), cele de 650 nm sunt laserele uzuale ce gasesti cam peste tot, iar cele de 670 nm sunt lasere de calitate inferioara, folosite printre altele si in cititoare de coduri de bare. Ce au aceste lasere in comun este culoarea rosie, ce cu ochiul liber nu prea poti diferentia.

@Ionut Remus:

Eu urmaresc discutia ca mi se pare interesant sa vad punctul de vedere al unui incepator fara cunostinte de fizica / electronica la realizarea unui astfel de proiect. Initial am scris si eu ca proiectul nu va functiona asa cum isi imagineaza el, dar mai urmaresc discutia in continuare chiar si asa ca stiu ca nu va functiona (in ciuda faptului ca initiatorul topic-ului nu accepta acest lucru). De exemplu vezi si in mesajele de mai sus, aygun l-a intrebat de lungimea de unda, Alex Ali i-a spus distanta la care se vede laser-ul (nu s-a gandit la lungimea de unda in nanometri, nestiind la ce este utila aceasta informatie).

Link spre comentariu

@belasajgo - degeaba incercam sa explicam ce e aia lungime de unda.

Da-i pe mina un spectrograf si pune-l sa analizeze gazele dintr-un analizor de gaze. Atunci sa vedem cum Nu Conteaza Lungimea de Unda .

La Fizica ai fi invatat despre Lungimea de unda  si nu despre Raza maxima de actiune a Laserului.

Macar putea sa dea o cautare pe google despre Lungime de unda Laser . ii returna google tot ce trebuie sa stie . Nici macar asta nu face . Ce sa mai zicem daca il intrebam ce este fotonul ? Ala de iese din Laser.

Pun intrebarile cu un scop , ca macar sa dai cautare pe Google si de acolo sa inveti putin singur.

Puteai veni cu intrebari dupa ce citeai explicatiile. Am incercat sa explic Divergenta Luminii sau Convergenta dar si alte notiuni.

Ii dau intrebari cu obturarea oglinzilor sau emitatorului / receptorului dar el vine cu solutia. Ventilator. Ce faci daca , cade bruma pe oglinzi ? Inghet sau alte cele ?

Pentru viitorii oameni care vor citi eventualele interpelari Rapide , in timp ce se manaca , le recomand urmatorul dictionar :

http://www.ghidul-parintilor.ro/adolescentul/educatie/dictionar-de-prescurtari-folosit-pe-internet.html

Nu de alta dar poate  va trebui sa descifram ceva .

De asemenea , ma intreb daca stie ca sunt Lasere in spectrul Infrarosu ?

Link spre comentariu

Da ' niste Lasere din "Razboiul Stelelor" nu merg ? Cumpara o spada Laser din obor si taie toti infractorii.  De la alarma s-a ajuns la spectre si etc... Au fost prezentate diverse metode relativ antiinfractionale. Succes.

Link spre comentariu

Pai ajunseram la spectre si spectrografe din alte considerente. In esenta pentru ca ar putea folosi senzori dedicati lungimii respective de unda. Discuta cu @skaarj despre ultimul sau proiect. Se bazeaza fix pe analiza spectrală a gazelor ca sa stie anumite concentrații de substanțe.

Link spre comentariu

Mai oameni buni , nu neg , si noi am avut parte de experimente si experiente din care am invatat ceva chiar daca acel lucru nu a functionat insa , cel putin , am incercat .

In alte circumstante , cand eram atentionati ca nu va merge si se ofereau alte solutii incercam cu ceea ce se spunea. 

Sincer , nici eu si nici @costinium6 nu am crezut ca generatorul alal DIY cu doua alternatoare de Dacie si motor de 5CP va functiona dar iaca merge .

Si e facut din componente recuperate . 

Sunt multe variabile intr-un proiect , oricat de mic ar fi acesta . Apoi mai apare si factorul neprevazut .

Daca nu ai un minim de cunostinte in ceea ce priveste  proiectul tau , atunci mai bine iei unul gata facut ca e mai simplu.

Cat despre lungimi de unda si detectoare cu filtre pentru respectiva lungime de unda iaca aici o lectura interesanta :

http://tinyurl.com/p3bqyyj

Editat de aygun
Link spre comentariu

Frati Romani, basta, problema tot nu s a rezolvat aici, dar noi vorbim de laser si de fotodiode, din puntul asta de vedere este tot functionant, si nu vad rostul discutiei, nu merge in exterior ? ok, o pun in garaj alarma. 

Singurul care a inleles problema este Validae.

Va rog frumos nu aglomerati pagina cu exemple de genu nu merge sau corectii de caligrafie si exprimare, va multumesc!

Link spre comentariu

Pai da-i bice si zi-ne cum merge. Ce astepti ?

Ti-am dat recomandari , SSR sau relee la 1,5Volti. Vezi bine ca se gasesc. Daca nu , un releu reed infasurat cu niste spire bobinate peste incat sa atraga contactul si gata.

Ce e neclar aici ?

Nota: - Explicatiile ti-au fost date cu un anume scop. Nimic mai mult. Ca vrei sa le accepti ori ba este pur problema ta. Bine ar fi sa pui toate piesele puzzel-ului cap la cap si sa refaci schema.

Cam asa ceva.

Posted Image

Editat de aygun
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări