validae Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Rezistența pe care trebuie s-o micșorezi (nu neapărat s-o scurtcircuitezi) este după mine, cea din dreptul literei V (din dreapta pozei). Vezi ce valoare are, sau pune aici culorile de pe ea începând cu linia cea mai apropiată de un capăt. Ar trebui să încerci în primă fază cu o valoare la jumătate, practic cauți una identică și o pui în paralel cu ea (o lipești peste cea de pe placă) Link spre comentariu
Alex Ali Postat Februarie 6, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2015 auriu,negru,verde,maro(sau un rosu inchis) gata... am si V si A ....am pus una la fel cum ai spus langa ...e ok ....esti un geniu.. ....merci mult... acum a si vrea sa stiu si eu ce am facut? am pus la + o reziostenta, corect? ....si dc nu a mers cand am facut pod? nu pot sa cred...la tester arata ca am si V si 0,8A ...dar motorasul merge mai slab ca la inceput ...AJUTOOOOR!!!!! Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) Daca nu te calmezi , exagerezi cu emoticonurile si scrii cu Majuscule ba mai si bolduiesti , foarte probabil ca moderatorul sa ia atitudine , sa iti inchida topicul si ceva avertisment sau Ban. La 500 de metri , laserul tau care la 10 metri face un funct bine definit , va face un cerculet de creo 2 sau 3 cm. In al doilea rand , laserul trebuie modulat in frecventa pentru a evita tentativele de frauda sau lumina ambientala. Revin cu detalii mai tarziu. Editat Februarie 7, 2015 de aygun Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Cel mai simplu mod de a vedea cum o sa arate punctul tau laser la 500 de metri este sa fixezi laserul intr-un punct de-a lungul unei sosele iar la 500 de metri sa pui o coala de hartie. Ai sa observi ca diametrul nu va mai fi acelasi. Ca idee , se folosesc lasere in transmisia de date sau voce insa cu optica aferenta . Prin anii 2000 facusera niste cehi transmisie audio via laser la peste 2 km distanta si transmisie date via lasere tot cam la aceeasi distanta daca nu mai mare . In ceea ce priveste proiectul tau de alarma Laser intr-o curte / livada de 500 metrii patrati iti pot spune de acum ca nu este fezabil. Din mai multe motive. Unele din motive sunt cunostintele tale tehnice limitate. Oricat ne-am stradui noi sa iti spunem ce trebuie safaci tu nu ii vei da curs sau daca le vei aplica le vei aplica gresit. Sistemul tau , cu laser , pentru a fi imun la lumina zilei trebuie modulat , dupa cum am mai zis. Se folosesc asa zisele circuite de impulsuri pierdute. Cu un BE se henereaza o frecventa anume iar daca raza e oprita pe o peroada de cateva impulsuri ( asta insemnand cateva milisecunde ) atunci se declanseaza alarma. Trebuie de asemenea ca alarma sa fie resetabila iar asta o poti face cu un releu de timp de tipul celor pentru scara. Apesi odata si te tine o perioada anume dupa care se opreste. In locul tau as folosi Pe Gard senzori de vibratie. In ceva carte , denumita "Montaje Electronice de Vancanta" pe care o luasem pe vremea raposatului , am gasit explicatia unui senzor banal cu "calaret pe el" ( o greutate , in functie decare reglam sensibilitatea acestui senzor. Senzorul era alcatuit dintr-o banala pinza de bomfaer prinsa intr-un capat cu un suport iar in celalalt lasat liber la o distanta de 5 mm de un contact metalic . Prin coborirea sau urcare greutatii pe pinza se stabileasensibilitatea. Tu poti adopta acelasi principiu insa senzorul il construiesti altfel. Un arc de pix in interiorul unui tub metalic. O idee ar fi asta : http://www.instructables.com/id/How-to-make-simple-%22motion%22-sensors/ sau asa ceva http://tinyurl.com/mn45gc4 Poti pune din loc in loc asemnea senzori , legati in parale iar cel care va vrea sa sara gardul va declansa unul din senzorii de vibratie. Cel mai simplu . Ca sa iti fie mai usor poti sa segmentezi iar din loc in loc presari telecomenzi de genul asta : Cu doua canale: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/telecomandareceptor-canale-automatizari-tip1-p-5518 sau cu patru canale: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/telecomandareceptor-canale-automatizari-tip1-p-7500?osCsid=juapq5bj4ejnvicouqefh6ulu2 Astfel vei sti in ce zona este intrusul. Decat fir intrerupt sau Laser mai bine senzori de vibratii pe gard. Simplu si eficient. Link spre comentariu
Alex Ali Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 Aigun: nu pot folosi nici un fel de fir sau senzori pe gard ...bate vantu tare,pot pune o eoliana doar mai sunt si lasere profesionale... arunca un ochi pe ebay ....ajuge si la 140euro....bine nu o sa cumpar eu un de ala ... dar nu e problema in laser...ce diametru ajunge acum problema mea e in placa ca nu,mi ajunge suficient curent pt a invarti motorasul ala... livada daca era de 500mp chiar nu era o problema ...livada e de 1,5h, 500m liniari de unda laser... oricum m am convins deja ca nu fac treaba a asa distana din cauza alarmelor false ... dar pot pune un bec o mica sirena chiar acolo in mijoc.... si alarma laser este imuna la lumina zilei ...este izoat in exterior senzorul de lumina ..l am pus intr un tub la un cm distanta de iesire.. daca mi da probeme soarele la distanta aia il trag mai in spate la 2 cm dar nu cred ca i nevoie Link spre comentariu
belasajgo Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Problema principala ce o sa intalnesti va fi, cum a explicat foarte bine aygun, ca punctul tau va deveni o pata mare de lumina, nu va mai ramane punct mic. Asta indiferent ce fel de laser (ieftin / scump) ai pune. Si acea pata de lumina cu mare probabilitate nu va mai fi "simtita" de alarma ta. Ai avea nevoie de lentile si oglinzi speciale si de cunostinte din domeniul opticii pentru a face laser-ul sa ajunga ca un punct mic la destinatie. Tot incercam mai sus sa iti explicam de ce nu ai nici o sansa sa faci sa functioneze alarma cu laser dar nu vrei sa accepti ideea ca nu va merge - nu e rau ca ai incredere in ideile tale si vrei sa le realizezi (ca apoi sa poti invata din esecul tau), dar la urma sa nu fii trist dupa ce ai pierdut multe ore de lucru si iti dai seama si tu ca nu poti sa faci sa functioneze alarma asa cum ai vrut. La noi in laborator unde s-a lucrat cu lasere pentru diferite masurari, erau probleme si pe distante de 1-2 metri din cauza microvibratiilor lentilelor si oglinzilor care introduc "miscare" in laser-ul reflectat, la tine la o distanta asa mare nu ai cum sa fixezi oglinzile asa bine incat sa nu se mai miste nici macar un micrometru, chiar tu spui ca sufla tare vantul in acel loc. Ar trebui prima data sa pui un laser si sa montezi oglinzile ca sa vezi ce obtii in locul unde vrei sa pui partea receptoare a alarmei, atunci ti-ai da singur seama ca nu ai cum sa-l faci sa functioneze si nu ai mai pierde timpul cu problema alimentarii motorasului. Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) Pentru motorasul ala sunt relee de 3Volti sau si mai mici . Gasesti la Element 14 si relee de 1,5Volti per bobina: http://ro.farnell.com/panasonic-ew/tx2-1-5v/signal-relay-dpdt-1-5vdc-2a-pcb/dp/1867399 La o adica bobinezi niste spire in jurul unui releu contact reed si rezolvi problema. Dar eu iti repet. Nu Va iesi ceea ce trebuie. Eu am implementat in sediul unei firme o asemnea alarma. Perimetrala cu senzori IR la interior cat si exterior. In ceea ce priveste senzorii perimetrali Laser - uite aici unul. https://www.mysick.com/eCat.aspx?go=DataSheet&Cat=Row&At=Fa&Cult=English&ProductID=60441&Category=Produktfinder Nu ai specificat ce lungime si ce latime are perimetrul de supravegheat. Ai 500 de metri patrati dar cote exacte? Cu gard electrificat nu e de joaca . Uita acest lucru. Tu ai un fix cu acel motoras si nu stiu ce dracie. Fa totul de la zero. In orice caz , poti volosi un SSR ( Solid State Relay ) . Tensiunea de o dai la motorasul ala ( 2,5Volti ) o aplici pe intrarea + si - a astuia: Iar schema o gasesti aici : Datasheet aici : http://sharp-world.com/products/device/lineup/data/pdf/datasheet/s108t02_e.pdf iar SSR-uri iti poti face singurel la o adica dintr-un optocuplu si un tranzistor de care vrei tu. Lasa naibii schema pe care o aia acolo si pune mana de fa totul de la zero. Treci pe Lasere sau fascicule Infrarosii , Sonzori in infrarosu . Ca generator de impulsuri poti sa folosesti o telecomanda veche pe care ai butonul de volum + sau - activat permanent. Poti dolosi un senzor de infrarosu de la TV-urile vechi. . Ai alimentare si iesire semnal ( impulsurile de care ai nevoie ). Toate telecomenzile au un rezonator cu quartz sau ceramic . Vezi tu , ce vezi acolo , e un experiment si nu e pentru a face ceva in casa sau in afara casei. Ai sa ajungi lapsihiatru inainte de vreme sau o sa ai necazuri cu vecinii daca plasezi vreo goarna afara pentru deranjarea linistii publice. Cand politia te va intreba de unde ai tu alarma aia s-ar putea sa iti furi si o amenda zdravana daca nu e montata de un serviciu autorizat pentru asa ceva . Nu monta sirena sau avertizarea la exterior decat daca e ceva silentios de genul unui proiector. Sunt multe variabile aici . Editat Februarie 7, 2015 de aygun Link spre comentariu
Alex Ali Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 suprafata e de 500m pe 30m cam asa 15000 mp...am inteleles ca nu pot face treaba cu asta ... sunt multe dezavantaje .... Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) @belasajgo - stii care o sa fie parte cea mai funny? Cand vor veni fluturii si alte insecte si se vor pune pe oglinzile omului , pe Laser sau pe receptor. Se stie ca sunt atrase de lumina . Cu cat mai puternica cu atat mai multa harmalaie. Dupa cateva nopti albe ..... nu vreau sa imi inchipui scandalul din familie cu Laserul . "Laser frate!" Editat Februarie 7, 2015 de aygun Link spre comentariu
Alex Ali Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 suprafata e de 500m pe 30m 15000mp cam asa... eu 1 m am convins ca nu fac ttreaba pe distanta mare... dar vreau sa incerc ceva poate o pot folosi la ceva ... si la capat la distanta mare de se pierde dinb puterea laserului si se distanteaza pot pune o lanterna parta din fata o planie stil... tot asa izolata pt lumina din exterior... oricum nu e buna pt ce mi treb mie acolo,, dar o sa i gasesc un folos ...in curtea daca nu in livada ai dreptate ....dar daca ar fi asta unica solutie s ar gasi bai si pt fluruti si insecte un ventilator etc dar pe traseu te intanesti cu mai multe probeme ...chiar daca acum poate nu le imaginez si apoi am vro 5 placi de astea prin casa.. a si vrea sa fac ceva cu ele... in interior e ok.... la pasari la animale. in casa chiar ... am 8 camere video dar alarma nu am... poate e careva pe aici ce ia prins bine topicul asta ... si daca e cineva dragut sa mi rasupunda si mie la topicul cu generator de curent de la mici proiecte ... cu multiplicatorul de forta daca stie cineva ceva... Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 suprafata e de 500m pe 30m cam asa 15000 mp...am inteleles ca nu pot face treaba cu asta ... sunt multe dezavantaje .... Daca vrei supraveghere se poate dar o gandesti modular si cat mai ok din diferite puncte de vedere. Modular ce inseamna . Nu pui un Laser care sa inconjoare toata curtea ca nu poti face nimic. Dar pui din loc on loc bariera infrarosie bidirectionala . Si asta se poate face in ceva regim DIY dar e nevoie de ceva cunostinte tehnice si de optica . Nu tot ce vezi pe youtube se poate aplica . Auite ceva aplicabil in cazul tau : https://www.youtube.com/watch?v=E7y0kNe2Y4Q Ideea e sa pui spate in spate la 200 metri cate o dracie de genul. Avand doua raze , una sus si una jos , dupa cum vezi si in video deja esti ferit si de intemperii si de animale mici dar si de frunze , pasarele , etc. Uite aici din ce ti-am zis eu iar cu optica necesara ( lentile si LED-uri puternice sau arii de LED-uri IR poti avea o acoperire mai mare . http://www.electroschematics.com/782/infrared-light-barrier/ si daca e cineva dragut sa mi rasupunda si mie la topicul cu generator de curent de la mici proiecte ... cu multiplicatorul de forta daca stie cineva ceva... Te mai rog odata ! Scrie Romaneste nu "pasareste" sau Feisbuceste/ Messengereste . Te-am rugat si pe topicul de la LED-uri. Scrie coerent si concis. Scrie Romaneste. Eu sunt turc la origini si imi vine sa sparg monitorul cand citesc ceea ce scrii. Sper ca ai facut Limba Romana la Scoala. Ce multiplicator de forta nene ? Am mai zis , Da Link! La laser nu e vorba ca pierde Din Putere ci razele e lumina tind sa se disperseze pe distante lungi. Se numeste divergenta luminii. Lumina tinde a se imprastie chiar daca e laser. Pentru asta , pe distante lungi se folosesc mecanisme optice care ii refac Convergenta . Pentru numele lui Dumnezeu , Scrie Romaneste odata si invata macar notiunile de baza din fizica . Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Probabil omul este din fosta URSS, si baiguieste romaneste. Cu toate sistemele antifurt, tot o sa-i fure ceva nuci, daca nu chiar nucii. Acum 25 de ani am plantat 100 de pruni, cca. 20 au fost furati, in conditiile in care livada era in spatele casei. Si te fura ziua, nu neaparat noaptea. Alt aspect: prinzi infractorul si devii victima sau agresor ! Ups !!! Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 @Rasputin - pot zice ca e din fosta URSS dar nu scrie in Halul asta . Dimpotriva!!! Eu cred ca este adolescent care e invatat cu limbajul de pe messenger sau facebook si il aplica si aici . Sa vezi cate exemplare am vazut eu cu - bn in loc de bine , dc in loc de daca - si tot rahatul de abrevieri. Link spre comentariu
Alex Ali Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 Multiplicator de forta..... Am scris mai sus ca e un alt topic facut de mine la proiecte mici am scris destul de clar... E un alt topic la proiecte mici... E un multiplicator de forța.. De Fernado Sixto Ramos.. Un inginer peruvian... Si tastez de pe telefon ... Cred ca pot folosi unele prescurtari... Scuze daca deranjez pe cineva ... Notiunile de baza din fizica fiind? Link spre comentariu
belasajgo Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Inginerul asta peruvian nu este cumva ca si mexicanul de pe YouTube care a inventat alarma laser cu automentinere cu motoras? Cu ala m-am lamurit, am vazut ce filmulete mai are pe YouTube... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum