Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alarma laser

Alex Ali

Postări Recomandate

eu am o probema aici ..in luc unde era ledul si treb pus motorasul ajunge putin curent.2,5v si nu se invarte motorasul 

se invarte dar lejer daca trec cu mana repede prin fata laserui motorasu apuca sa se invarta ... pt ca are tensiunea mica... daca si eu vreau sa pun un 5v...cum pot face?   mentiunez ca tot sistemul l am facut cu un incarcator de nokia de 5v nu am folosit baterii

Link spre comentariu

Mie toată chestiunea asta mi se pare o improvizație de începător iar mexicanul care-o prezintă, ori a descoperit electronica prea târziu, ori voia neapărat să posteze ceva ,,ieșit din comun,, pe YouTube  și nu s-a documentat destul. Păi ce alarmă e aia cu laser verde ?(hoțul și-n pădure-o vede)    Și cu automenținere pe bază de motoraș ??  :rade: cu asta m-a ucis...

Oricum....dacă vrei neapărat să faci ca nenea de pe YouTube, pune un motoraș mai sensibil, cu un curent cât mai mic.Vezi pe la casetofoane dezafectate sau unități CD sau chiar de la jucării.

Editat de validae
Link spre comentariu

e ok  pt  cine nu are dispozitie financiara pt a investi 300euro intr o alarma...

si eu vreau sa o foosesc la o livada de 500m lungime 

deci nu pt casa

si automentinerea cum crezi ca se poate face mai bine ? varianta ta de profesionist ..... da o ideie nu le tine numai la tine in cap...

Link spre comentariu

E OK pentru un experiment didactic, o alarmă construită în regim propriu nici nu trebuie să se apropie de 100 de euroi ca să fie net superioară jucăriei de pe YT.

O alarmă eficace, cu barieră luminoasă, trebuie în primul rând să fie nedetectabilă.Păi laserul ăla zici că e lumină de aterizare pe aeroport, îl vezi de la o poștă  :rade:

De obicei se folosește lumină infraroșie, care e invizibilă cu ochiul liber, dar o cameră foto sau un telefon o vede perfect și pe aia. De fapt vrei neapărat să faci un sistem de supraveghere sau doar să te distrezi ?  Dacă vrei să faci o alarmă, ce perimetru vrei să supraveghezi ?  Fiindcă poți face asta mei elegant și destul de ieftin cu tehnologia de azi. 

Link spre comentariu

Este o improvizatie, mai ales "automentinerea" cu motoras. :ras:

Laser-ul verde nu-i neaparat rau, daca improvizatia asta ar fi pentru a face o demonstratie. Dar pentru o livada ca sistem de alarma poti sa uiti de chestia asta, nu are nicio sansa sa functioneze.

Foarte bine spune validae, in ziua de azi poti destul de ieftin sa iti faci singur o alarma mult mai buna, conteaza doar sa ai ceva timp si cunostinte din domeniul electronicii (nu asa cum are persoana care a facut acel video).

Link spre comentariu

vreau sa fac o alarma laser pt curte si garadina (livada) 500m liniari x 4 lature la care ma gandeam sa pun oginzi pt a da continuitate luminii laser  si vreau sa i mai dau si de capat la jucaria asta ca mi a mancat o saptamana din viata......si proiectu asta e destul de simplu pt un incepator ca mn ... 

persoana ce a facut video nu are nici un domeniu ...are vro 300 de video pe you..facute din nimica...improvizatii...

am motoras mic ca asta din video...doar ca la el ajunge 2.5v si eu pt toata treaba am plecat cu 5.v suficient pt acel motoras...el merge si cu 2.5v doar daca pun paleta de mentinere dreapta...daca o pun culcata nu se mai ridica ..nu are forta motorasul...

Belasajgo..dc spui ca nu functiomneaza....sunt lasere de 10 km...dc nu ar functiona?

Link spre comentariu

Este un lucru imposibil ce vrei sa faci. Laserul acela ai putea folosi cel mult pentru cativa zeci de metri si doar in interior. Este un lucru imposibil ca pe o distanta asa mare sa poti sa orientezi corect oglinzile, dar si daca ai reusi cumva, orice vibratie oricat de mica la oglinzi s-ar resimti la receptor si s-ar declansa alarma. In plus, laser-ul ce vrei sa folosesti este in spectrul vizibil (rosu sau verde), ma gandesc ca pe post de receptor ai pune o fotodioda sau un fototranzistor normal care nu face diferenta intre lumina provenita de la laser si lumina provenita de la soare, asa ca cel putin ziua cand este lumina afara, cu mare probabilitate nu va functiona alarma (adica nu va detecta intreruperea undei laser). Gandeste-te si la conditiile meteorologice, cand va ploua sau va ninge, alarma se va declansa in continuu. La fel si daca unda provenita de la laser va fi intrerupta de o pasare sau o insecta zburatoare.

Link spre comentariu

Este o idee bună folosirea unui laser și a oglinzilor pentru acoperirea unui perimetru mare, dar e predispusă la alarme false din cauza unei simple frunze care ar cădea prin barajul laser.Nu mai vorbesc de necesitatea focalizării extrem de precise și stabile a razei.Dacă una din oglinzi se mișcă doar 1 mm, se pierde focalizarea instant, pe distanța dată.

Link spre comentariu

Validae..buna ideia ta cu inflarosu...dar de unde pot cumpara o lumina de aia? pe ebay nu vad nimic...si mai functioneaza senzorul asta de lumina...sau deja e vorba de un alt proiect?

eu m am gandit cu 2 unde laser instant ...pt a anula alarma falsa...adica doar in caz de intrerup aman2 unde sa declanseze (sune alarma) si asa am eliminat si frunze si ninsoare si pasari

Link spre comentariu

Ledul cu emisie în infraroșu se găsește pe toate drumurile.Un exemplu comun este în telecomenzile TV. Se aplică aceeași focalizare ca și la lumina vizibilă, dar va avea aceleași dezavantaje descrise mai sus. Astfel de sisteme de supraveghere sunt destinate doar spațiilor închise, muzee, bănci, etc. Acolo unde nu circulă noaptea pisici, șobolani, cad frunze, etc.

Link spre comentariu

si senzorul asta de lumina citeste si unda inflarosu?   pana la urma si laser daca pun si se vede pe timp de ceata sau fum important e sa ma avertizeze cand cineva intrerupe raza...pot pune 2 in continuitate una cu alta...doar cand intrerupi 2 unde laser sa declaseze...

pana la urma cum pot face ... cand se aprinde fostul led de acolo ...in loc sa am 2,5v sa aduc 5v?  5v cu care am inceput alimentarea placii de baza  este un rele...ceva ce se alimenteaza cu 2.5v si sa mi dea continuitate la alta retea de 5v? sau 24v? sa pot alimenta si sirena la acel motoras fara prea multe sarme pe acolo puse aiurea

Link spre comentariu

Pentru ledul IR (infraroșu) este nevoie de un detector sensibil tot la infraroșu (fotodiodă sau fototranzistor IR) dar vor trebui făcute și unele modificări în schemă. Supravegherea unui perimetru mare în aer liber (mai ales în natură) e un adevărat coșmar. Eu mă gândeam la început că vrei să supraveghezi vre-o intrare sau vre-o magazie ceva, acolo era chiar simplu.

Dar la asemenea perimetru și în condițiile date, vei avea atâtea alarme false încât nu va trece mult și vei avea probleme cu nervii  :nebunrau:

Trebuie gândită o altă strategie, la un câine mic, dar gălăgios (sau chiar doi), pe care să-l lași liber prin curte sau livadă te-ai gândit ?

Știu că nu e o soluție tehnică demnă de un forum de electronică, dar câinele are niște avantaje care nu pot fi contestate. Ai probleme cu livada, sau e așa preventiv ?

Editat de validae
Link spre comentariu

caini am 2 unu mare si unu mic galagios...da e mai simplu cu alarma ... vreau sa mai cultiv ceva pe acolo si sa nu calce tot in piciore...

oricum proiecul asta vreau sa l termin ..o sa ajute el la ceva ...in garaj etc... 

Link spre comentariu

Daca vrei neaparat sa faci o alarma improvizata, mai bine trage un fir electric subtire in asa fel incat cand sare cineva gardul, sa se rupa firul si la ruperea firului sa se declanseze alarma. Acum cateva luni era o discutie aici pe forum unde cineva vroia sa faca o alarma din asta care sa se declanseze la intreruperea unui fir electric, cred ca pentru protejarea stupilor de albine. Chiar si asta ar fi o idee mai buna decat cu bariera luminoasa cu laser sau cu infrarosu.

Link spre comentariu

Eu zic să faci un sesizor de intruziune simplu, pe bază de fir întrerupt. Asta dacă livada e înconjurată de un gard de sârmă măcar. Un fir de cupru recuperat de la o bobină oarecare (poate fi subțire 0,2-0,5mm) va fi trecut prin ochiurile plasei de sârmă sau va fi suspendat în vârful stâlpilor gardului, de jur împrejurul livezii, astfel ca să se formeze o ,,buclă,, continuă. Capetele vor fi duse la un montaj (pe care îl voi prezenta mâine, că e târziu acum) ce va sesiza întreruperea firului. Cine vrea să sară gardul va trebui să tragă de fir, rupându-l.Dacă firul e vizibil, oricum hoțul se va speria de el și-l va ,,încerca,, cu o creangă crezând că poate are curent, în final tot se va rupe.

Ruperea firului va duce la declanșarea permanentă a alarmei, care se întrerupe doar când o decuplezi și te duci cu pușca să vezi cine te-a sculat la 2 noaptea  :2loser:

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări