Vizitator ombilic Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Salut electronisti! Cum se rezolva un astfel de circuit? Trebuie sa aflu curentii si tensiunile. Initial circuitul avea si niste bobine si condensatori pe care le'am inlocuit cu scurt-circuit, respectiv portiune de circuit deschis, pentru ca nu exista surse de c.a. Ce nu stiu sa fac este sa integrez sursa aceea de curent in circuit. Din ce am mai citit sursa de curent forteaza un anumit curent pe latura si are rezistenta interna infinita. Merge rezolvat circuitul cu teorema superpozitiei? Imi cer scuze daca intrebarea e superficiala. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Da , se poate și cu superpoziția , se poate și direct cu Kirchhoff . Doar că atenție , ai notat greșit curenții . Link spre comentariu
Vizitator ombilic Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 I5 ar trebui sa fie pe latura lui R1? Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Exact, pe fiecare latură trebuie să ai un curent și numai unul. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 I6 are săgeata pusă invers. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum