Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banda led smd 5050 la 220 V/m

Vizitator Melchior

Postări Recomandate

Vizitator Melchior

Buna ziua !

Am achizitionat cateva benzi de led smd 5050 cu lumina rosie si albastra la 220 V / 60 buc. pe m. In descrierea ofertei, apare ca puterea pe m este de 14 W dar in realitate, alimentate la tensiunea retelei are in jur de 4-5 W /m in functie de culoarea ledurilor. Am citit intr-un alt topic  ca stabilizatorul care se livreaza este de fapt numai o punte redresoare. Se poate  monta un condensator la iesire pentru ca sa creasca tensiunea continua putin, macar sa obtin  o putere de cca. 10W /m ? Am vazut in  catalog  o putere disipata max. de 300 mW si max.150 mA .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• aetius

3

Top autori în acest subiect

"S-asa sunt supraalimentate"

Eu folosesc de aproape 3 ani si nu si-au pierdut din luminozitate deloc...sunt 3 leduri smd 5050 cu 2 rezistente de 33 ohmi ori 20 de "bucati" puse in paralel.

Asa sunt la mine.

Link spre comentariu
Vizitator Melchior

Alimentate la 12 V, cc este in regula asa, 0.24 W x 60 leduri este in jur de 14 W. In schimb sursa de alimentare este subdimensionata, probabil se incalzeste destul de tare. Ar trebui cam 1.2 A plus 20% pentru o functionare fara probleme.Eu doresc sa obtin macar 10 W la benzile mele facute pentru a fi alimentate de la 220 V ,cc.

Link spre comentariu

Folosesc o fotorezistenta, ledurile sunt mascate in scafa si masor  cu ea la 1 metru de tavan,nu este "ortodox" ce fac ,dar macar am o idee daca sunt pe duca..

"Asa sunt la mine."... m-am referit la banda led.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări