Vizitator Melchior Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Buna ziua ! Am achizitionat cateva benzi de led smd 5050 cu lumina rosie si albastra la 220 V / 60 buc. pe m. In descrierea ofertei, apare ca puterea pe m este de 14 W dar in realitate, alimentate la tensiunea retelei are in jur de 4-5 W /m in functie de culoarea ledurilor. Am citit intr-un alt topic ca stabilizatorul care se livreaza este de fapt numai o punte redresoare. Se poate monta un condensator la iesire pentru ca sa creasca tensiunea continua putin, macar sa obtin o putere de cca. 10W /m ? Am vazut in catalog o putere disipata max. de 300 mW si max.150 mA . Link spre comentariu
aetius Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 se foloseste un alimentator de 12V la 1A pe metru de banda led 5050 eu asa folosesc... Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 S-asa sunt supraalimentate (au viata scurtata). Daca dai mai tare-n ele, cat crezi c-o sa te tina? Si pana sa se stinga de tot, o sa le scada luminozitatea treptat... Link spre comentariu
aetius Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 "S-asa sunt supraalimentate" Eu folosesc de aproape 3 ani si nu si-au pierdut din luminozitate deloc...sunt 3 leduri smd 5050 cu 2 rezistente de 33 ohmi ori 20 de "bucati" puse in paralel. Asa sunt la mine. Link spre comentariu
Vizitator Melchior Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Alimentate la 12 V, cc este in regula asa, 0.24 W x 60 leduri este in jur de 14 W. In schimb sursa de alimentare este subdimensionata, probabil se incalzeste destul de tare. Ar trebui cam 1.2 A plus 20% pentru o functionare fara probleme.Eu doresc sa obtin macar 10 W la benzile mele facute pentru a fi alimentate de la 220 V ,cc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 @aetius - si cu ce ai masurat cata lumina emit? Sa nu mai zic ca-s benzi si benzi/leduri si leduri. Ca au aceeasi capsula nu inseamna nimic! Link spre comentariu
aetius Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Folosesc o fotorezistenta, ledurile sunt mascate in scafa si masor cu ea la 1 metru de tavan,nu este "ortodox" ce fac ,dar macar am o idee daca sunt pe duca.. "Asa sunt la mine."... m-am referit la banda led. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Da, e o metoda de masurare si asta! Pt comparatii, ar trebui sa fie suficient de precisa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum