Vizitator Alexandru Tudor Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Buna ziua, Am si eu un proiect in care trebuie sa introduc o rezistenta in o placa . Din pacate eu nu stiu ce calcule sa fac astfel incat sa am o temperatura de 500-600 grade Celsius. Ca alimentare am 220 V sau 12 V dar as prefera 220V. Daca poate sa ma ajute cineva as fi recunoscator. Am sa atasez si desenul placii de ceramica folosita. Multumesc mult. Alexandru 0723.264.297 6054-000.pdf Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) Păi ăsta nu e subiect de electronică , nici măcar de electricitate - sau cel mult parțial . Trebuie precizate caracteristicile termice ale plăcii respective , mai trebuie spus dacă și ce încălzește placa aia . De aici ar trebui să rezulte o putere electrică . Apoi , din acea putere , din caracteristicile firului rezistiv și din temperatură ar trebui să rezulte o lungime și un diametru . PS Am văzut că desenul ăla aparține unui agent economic . Este un proiect hobby sau .... ? Editat Februarie 5, 2015 de UDAR Link spre comentariu
blezneag Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) Buna Vezi ca nichelina asta in functie de grosimea firului are o anumita rezistenta pe metru, sunt ceva formule sa afli rezistenta la 220V. Asa afli citi metri de fir iti treuie. Iti spun maine mai multe,sunt cam frint, am avut o zi plina la munca... Ceva asemanator cu pistoalele de aer cald de topit pentru diferite aplicatii... vesi pe net ce temperaturi dau pistoalele astea si ce putere au. Editat Februarie 5, 2015 de blezneag Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum