Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor circuit integrat E933 A804 0601

Vizitator Razvan Petre

Postări Recomandate

Vizitator Razvan Petre

Buna ziua! Nu stiu daca postez fix exact unde trebuie, drept pentru care, rog un moderator sa-mi mute thread-ul in cazul in care nu este ok. 

Caut sa cumpar un senzor model E933 A804 0601, care nu il gasesc nicaieri...nu stiu daca exista ca piesa de schimb. Este vorba de un senzor DPI de la un mouse RAZER NAGA MMOG. Mouse-ul este ok, merg toate butoanele de pe el, doar ca nu misca deloc cursorul, masurat senzorul s-a dovedit a fi mort. Rog pe cineva sa ma indrume, sau sa-mi spuna daca are idee, unde pot gasi piesa respectiva. Am cautat pe cateva site-uri din China dar nici urma de el. Daca mai aveti nevoie de alte detalii sau poze pentru elucidare, revin cu ele. Multumesc ELFORUM. O zi buna!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu vei găsi așa ceva ca piesă de schimb fiindcă mouse-ul este un dispozitiv ,,consumabil,, care în general nu se repară.Cu excepția cablurilor care se rup de lângă mouse sau de lângă mufă (mai rar) și microcontactelor care ,,se duc,, după un timp, nu ai ce să le faci.Poate găsești pe cineva care vinde unul identic defect,( dar care nu se aprinde deloc și/sau nu-l vede PC-ul) la un preț de nimic și ai norocul (foarte probabil) să fie doar cablul întrerupt.

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator Razvan Petre

Ma gandeam ca din moment ce exista ca si piesa poate gasesc si de schimb piese...nu poti sa stii niciodata ce sa te astepti de la chinezi :). Ma gandeam ca ar fi posibilitatea sa nu existe asa ceva tocmai, din considerentul de consumabil...marketing...etc. Pacat...o sa mai incerc sa caut, sa-l resuscitez, daca nu - ADIO :) multumesc pentru raspuns @validae

Senzorul respectiv functioneaza pe principiul unui bec. Cand este in miscare este "aprins" cand nu actioneaza nimic asupra lui se "stinge" sau std by. Asta e si ideea ... sa se strice dupa ce iese din garantie :)

Editat de Razvan Petre
Link spre comentariu

Principiul de funcționare al senzorului este ceva mai complicat decât ai explicat  :rade: dar diferența de bază dintre senzori este rezoluția. Chiar dacă mouse-ul este unul scump, asta nu îl face mai ,,depanabil,, decât celelalte. Sunt convins că și dacă ai găsi cumva senzorul optic, nu cred că-ți va conveni prețul unuia.Nefiind ,,vandabil,, un eventual reseller îl va avea la un preț prohibitiv per bucată. Așa ceva se vinde în serii de la 100-1000 bucăți. O problemă similară am avut cu un integrat convertor serie-paralel pentru tastatura unei orgi mai vechi. Am găsit componenta în Germania, unde costa cam 1$ dar dacă comandam minim 100 bucăți, el nefiind produs decât la comandă. Altfel numai prin dezmambrări l-aș fi găsit.....

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator Razvan Petre

Mda in cazul asta, ma simt nevoit sa las armele jos si sa ma declar invins:) E intradevar un mouse bun dar nu merita atata bataie de cap...Kaput :) Va multumesc pentru promtitudine domnu validae.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări