claudiu1990 Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Buna ziua. Este vreun soft care poate importa o schema în format PNG, JPEG, PDF si sa o afișeze în PCB layout? Va multumesc Link spre comentariu
one Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Cred ca nu, deoarece aceste programe nu contin majoritatea informatiilor care privesc crearea unei scheme. Link spre comentariu
claudiu1990 Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 Cred ca nu, deoarece aceste programe nu contin majoritatea informatiilor care privesc crearea unei scheme. Multumesc pentru raspuns Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 (editat) Pentru a 'transforma' schema in PCB trebuie sa o faci de unu singur,trebuie sa ai anumite viziuni si sa te pricepi in domeniu.Aceste 'transformari' se fac manual! Nu cred sa existe programe care sa poata face asta. Daca nu te descurci,repeta cu pixul pe foaie scheme simple pana intelegi cum sta treaba. De retinut si foarte important este ca cablajele se deseneaza in oglinda, adica invers! Circuitele se deseneaza pe cablaj cu markere spreciale,nu incerca cu cele permanente pentru ca nu o sa rezolvi nimic,siun sfat experimentat de mine este ca pentru ca circuitele sa iasa bine poti folosi si vopsea,fara diluant,asta in cazul in care desenezi de mana. Daca vrei ca circuitele sa fie facute ca de fabrica,poti folosi foi pentru realizare cablaj. Poti desena circuitele cablajului prin Eagle ,sau si alte programe de desenat cablaje, apoi cablajul se va imprima cu ajutorul unei imprimante cu laser pe foi speciale pentru desenare cablaje,sau poti folosi si foaie simpla A4. Cauta tutoriale pe youtube si vezi mai bine cum sta treaba. Bafta! Editat Februarie 4, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Dacă vrei să imporţi un PCB dintr-o imagine, se poate. De schemă nu ştiu. Link spre comentariu
Laur r Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Dacă vrei să imporţi un PCB dintr-o imagine, se poate. De schemă nu ştiu. Si ce soft poate face asta? Link spre comentariu
pannovy Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) Word, paint pdf.....depinde de ce programe stii sa utilizezi. Totul consta in a aduce desenul la scara 1:1 dupa care il printezi in oglinda si il imprimi pe cablaj. Asta daca dispui de fotografia cablajului. Din schema electrica in cablaj direct nu e niciun program trebuie sa desenezi tu in programul respectiv schema electrica cu conexiunile necesare si dupa aceea se poate converti cu acelasi program in desen pcb. dar si atunci trebuie sa mai faci ajustari la cablaj in functie de componentele pe care le ai. Editat Februarie 5, 2015 de pannovy Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 asta am zis si eu mai sus! Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Si ce soft poate face asta? Inclusiv EAGLE. Are un ULP (import_bmp.ulp) care fix cu asta se ocupă. Poţi face PCB din schemă cu autoroute, dacă chiar nu-ţi pasă de ce amalgam semi-funcţional iese acolo. Eu sînt complet împotriva funcţiei de autoroute. Link spre comentariu
spark Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 In Sprint Layout este acesta posibilitate Se ia imaginea PNG , JPG etc. a kit-ului respectiv pe care vrei sa-l copii si se deschide cu ajutorul lui Paint din windows si se salveaza ca : imagine bitmap monocolor Se deschide aceasta imagine .bmp monocrom cu sprint layout , se ia din librarie un circuit integra se suprapune peste imagine , si se micsoreaza sau mareste imaginea pina cind se potrivesc padurile iar dupa aceea se planteaza celelalte paduri se ruteaza manual iar la urma stergi imagine matrita__spor la munca Link spre comentariu
woodyteo Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Nitro PDF da posibilitatea sa scalezi cum vrei o imagine din PDF, sa transformi din PDF in JPEG, dar presupune sa cunosti dimensiunile cablajului. Am folosit eu de curand. Link spre comentariu
MrPerform Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Cel mai usor dupa parerea mea:- deschizi poza in paint o salvezi ca bmp- deschizi sprint layout dupa care pe bara de sus de unelte selectezi Scaned copy.- cauti imaginea in format bmp si o ai ca fundal...dar dupa ce ai selectat imaginea bmp ajustezi din Resolution dimensiunea, in asa fel incat sa iti dea distanta intre pinii din poza si un integrat sa zicem, pana cand iti cade pin la pin poza cu macroul introdus- dupa care trasezi manual si pui piesa si ai totul asa cum iti dorestiNici un program nu o sa iti faca cablajul in asa fel incat sa iasa perfect cu imaginea.Spor la treaba, Darius Link spre comentariu
Vizitator cereal_port Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 il bagati pe om in ceata ) el vrea o conversie a unei SCHEME din PDF in layout pcb. e imposibila o conversie directa, trebuie importata intr-un editor de schema si apoi creat cablajul manual sau automat de catre acel CAD. ce ajustari de rezolutie, ce dimensiuni ale cablajului, nu au nici o treaba cu o schema. Link spre comentariu
techno-pcb Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 Spark,vezi ca omul intreaba altceva decat ii spui tu.Parerea mea,ca si a altor colegi este ca nu se poate azi,poate pe viitor.Deseneza schema in programul cu care vrei sa faci cablajul.Vei dori apoi si autoroute,programul va intocmi cu ajutorul tau un NETLIST.Mai citeste un pic ..si esti gata pregatit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum