Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiuni cablu la un cititor de bare

Postări Recomandate

Daca are cineva oschema de conexiuni la un cititor de bare  Motorola modelDS4208.

Sa rupt cablul original ,care este  ,,CBA-U01-S07ZAR Symbol USB Cable for Symbol Scanner",  si l-am inlocuit cu unul  normal , la care iam facut legaturile direct pe placa pcb  folosind conecsiunile din conectorul vechi . Citeste codul de bare dar nu il trimite la pc .

Cablul original are 10 pini ptr conectare . Din cautarile mele pe google am gasit un mod de conectare . ca in tabelul din atasament , totusi am procedat ca in tabel , dar nu mai functioneaza deloc  .

In acel tabel nu face referire la modelul DS4208 .

Din care cauza va rog , poate puteti sa ma ajutati dv .

Acest cablu costa 100lei , si nu prea este la indemana .

post-177837-0-63962800-1423057971_thumb.png

post-177837-0-14683000-1423058036_thumb.png

Editat de vergil
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vergil

6

• validae

3

• belasajgo

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cablul acela original de unde s-a rupt ? De lângă mufa cu 10 pini sau din altă parte ? De ce nu ai încercat să tai câțiva centimetri de la capetele rupturii și să îl înnădești pe cel original ?

Link spre comentariu

@validae

Poate ati avut sau nu ocazia (eu nu) , sa vedeti tip de ruptura . Sa rupt de linga conectorul cu 10 pini , dar nu orcum . Cand l-am desfacut , a cazut fire din el . 

Ruptura sa propagat pina in conectorul propriu zis .

Am incercat sa desfac conectorul , sa vad ce si cum e cu 1/6 . Intradevar de la pinul 6 pleca un fir la pinul 1 , asta in conector . Am facut legatura asta pe PCB . Nu accepta . Nu-mi dau seama de ce .

@belasajgo

Iam unit , cu un strap , fir.....

Editat de vergil
Link spre comentariu

Ai folosit un cablu ecranat între cititor și interfață ? Fiindcă se specifică acest lucru în manual. Dacă nu, caută un cablu ecranat de calitate.

Editat de validae
Link spre comentariu

Cititorul si interfata este ceva integrat , cum sa spun ....Intre tot aparatul asta , e la fel ca la casele de marcat , Am folosit un cablu usb de calitate . Nu cred ca asta e prb .

Problema cred ca este din conexiuni . Ceva ascuns care eu nu l-am vazut . O fi chiar si prin cablu . Cine stie .

Rezolvarea cred ca poate sa o dea numai cineva care a mai facut asa ceva .

Link spre comentariu

Cablul dintre scaner și unitate are la un capăt o mufă cu 10 pini și la celălalt USB, nu ?  În manualul scanerului se specifică :When connecting the DS4208 using a USB cable, a shielded connector cable is required (e.g., p/n CBA-U21-S07ZAR). If upgrading an LS2208 or LS4208 to a DS4208, use the shielded connector.Vezi primul link pentru cconexiuni :

http://www.manualslib.com/manual/820632/Motorola-Ds4208.html?page=42#manual

http://www.spiritdatacapture.co.uk/manuals/motorola/DS4208%20Scanner%20Reference%20Guide.pdf

post-179973-0-91598200-1423067244_thumb.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu

@validae

Multumesc ptr linkuri , foarte util mai ales al doilea .

Si acum

Am luat un cablu original de la un magazin .

La verificare nu am constatat nimmic in plus fata de acea punte 1/6 .

Cand eu faceam probe pe pc-ul meu fara punte , scanerul functiona , adica , se aprindeau ledurile laser , citea un cod de bare , la care cand il vedea bipaia .  Eu am zis ca asa trb sa faca .

Cu puntea facuta , nu se mai intampla asa . O licarire scurta a unui led verde , de deasupra , semn ca sa conectat . Deoarece eu nu am softul respectiv instalat pe pc , nu se mai intampla nimic . Asa se intampla si cu cablul pus de mine , si cu cablul original . Si uite asa am fost pacalit . Se mai intampla , daca nu ai ceva experienta in domeniu .

Consider ca , aceasta punte face posibil , printre altele , ca scaneru , sa fie functional atunci cand vede softul , sau softul il deschide . Ceva protectie la ochi probabil .

Acum , nu mai pot merge la magazin , dar maine am sa va comunic rezultatul final .

Multumesc pentru interventiile dumneavoastra

Link spre comentariu

Scanerul functioneaza la casa de marcat

In concluzie scanerul este deschis de softul aferent casei de marcat .

Fara puntea 1/6 scanerul poate fi verificat pe orce pc , numai ca nu transmite date . Cred ca asta este valabil numai pentru MOTOROLA , ca astia lea complicat cel mai mult .

Multumesc tuturor pentru ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări