Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teste, teste si iar teste, damping factor, sarcina reactiva, sarcina capacitiva

Vizitator

Postări Recomandate

Am zis acel traf este numai pentru test, ceea ce le voi da eu, adica o sursa si 2 etaje finale legate in punte, capabile de 100Vrms/4 ohm, vor folosi pentru masuratori de secundare de trafo cu spire in scurtcircuit.

Luni ma duc sa punem pe hirtie exact ce si cum.

EDIT, pina la urma s-a dat un  SMPS cu un V3.

.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cum se comporta atunci când ramâne brusc fara sarcina în secundarul transformatorului?

Pai cu traf sau fara traf, sinusoida arata la fel, s-au mirat si inginerii de acolo.

Cind fac scurt pe traf in secundar, mai scade un pic nivelul tinzind usor spre clipping, am ridicat iesirea pe la 96-98% sub clipping cu traful ca sarcina fara nimic in secundar si apar citeva armonici mai vizibile cind am scurt pe iesire.

In schimb acel Tektronix (scula), arata fundamentala de 3kHz si resul curat, dar curat, cu traful ca sarcina fara nimic in secundar

Link spre comentariu

Astazi am fost solicitat la un institut pentru o colaborare...

Si ceva frumos pentru colegi, este pentru prima oara in viata mea cind am vazut in realitate si am atins asa ceva:
Posted Image

Posted Image

Te-ai fotografiat, pentru posteritate, cu un monstru de toata frumusetea. Impresionanta instalatia. E de inteles de ce 3MV, caci BIL pentru echipamentele de pe liniile de 750kV este in jur de 2MV. O surpriza frumoasa in Romania. Pare destul de nou.

In contrapartida, pun niste poze cu o instalatie cred in jur de 1,5MV (la o universitate undeva in Mississippi). Si o poza cu pulsul de 765kV aplicat unui transformator de potential (cel din mijloc e conectat). Cu rosu am aratat cum generatorul de impuls este conectat la echipament. Se vede "fulgerul" albastru care e aplicat echipamentului testat. Intre electrod si folia de cupru de pe podea era undeva la 1m. Durata pulsului (dupa cum se vede in oscilograma) este de 4us (dupa standardul IEEE C57.13).

LE: divizorul e capacitiv, iar shuntul e ca sa limiteze curentul aplicat echipamentului testat pe durata "fulgerului". Reglajul pulsului dureaza cam 1 ora, testul dureaza 4us...

Echipamentul testat (acel transformator din centru) e utilizat la 115kV tensiune nominala, 127kV maxima. Ar fi trebuit (dupa standard) sa fie testat la 650kV BIL, dar clientul a vrut 750kV BIL (izolatorul - de fapt un bushing - de portelan e mai lung).

Posted Image

Poza asta e facuta de mine, timp de expunere 20 secunde, nu stiam cand se intampla "fulgerul".

Posted Image

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări