Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teste, teste si iar teste, damping factor, sarcina reactiva, sarcina capacitiva

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu sint curios de ceea ce are de spus Victor, referitor la filmuletele de pe pagina anterioara...

Cum e, e de bine e de rau...

De ce Victor?

Simplu, este cam cel mai acreditat de pe forum sa isi dea cu pararea, fiind unul dintre cei ce au facut amplificatoare de mare putere.

Astept!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Astazi am fost solicitat la un institut pentru o colaborare, domnii de acolo doresc un amplificator de circa 1kW, care sa fie capabil sa debiteze puterea pe un transformator de curent ce va fi folosit la testarea spirelor in scurtcircuit.

Trafo cu sectiunea de 150cm^2, 3 spire in primar, si 1 spira in secundar, frecventa de 3000Hz, sinusoidal 98% din pmax:

Si ceva frumos pentru colegi, este pentru prima oara in viata mea cind am vazut in realitate si am atins asa ceva:

Posted Image

Posted Image
Link spre comentariu

:rade:  Ai ajuns la mine la facultate. Roaga-i sa-ti puna in functiune aparatura sa vezi si tu cum este sa fulgere langa tine la 2m distanta. Este cel mai frumos laborator de la Politehnica. Parca pot genera tensiuni de 2.000.000 volti. In poza in spate aveai bateria de condensatoare care se incarca pentru generarea fulgerului.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Raimond, nu este in Politehnica, este un institut de cercetari, total opus ca zona, fata de Politehnica.

Am vazut lucruri deosebite acolo.

Ai urmarit filmarea cu ampul 98% pe 3 spire?

Scotea trafula ala un sunet...

Oamenii au ramas uimiti de faptul ca semnalul ramitea curat si la 33A rms, in sarcina/3000Hz.

Au comandat deja un amplif complet.

Link spre comentariu

S-ar putea sa semene cu un comportament rezistiv din cauza reactantelor mici implicate si a rezistentei din nou foarte mici.In principal apare arcul electric si intra in joc circuitele de protectie. Bara din secundar era de fapt o teava pentru racire.E clar ca masoara kA cu acel traf de curent. In fapt primarul trafului e cel cu spire mai putine.Probabil ca oamenii fac masuratori in statii de transformare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări