Vizitator Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 (editat) Să presupunem că în situaţia asta http://www.elforum.info/uploads/monthly_02_2015/post-175212-0-24151100-1423069648.png incintele dezvoltă 85db.Vreau să văd dacă am înţeles bine cum se vrea raportul H3/H2 probabil/posibil aşa http://oi60.tinypic.com/9jzsz8.jpg situaţia de sus nu prea favorabilă audiţiei ,situaţia de jos favorabilă ,înţeleg/zic bine ? adică se vrea/cere 20db diferenţa între H2 H3 în cfg.SE(la 1W/tub utilă) ca să facă impresie bună auditivă cfg.SE. Editat Februarie 8, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Patefon Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 Da. Cam asta as dori sa regasesc. Evident ca nu ai cum sa stii ce va deveni un copil cand se naste. Poti sa-l pregatesti sa devina dirijor si lui sa-i placa manelele. Variabilele sunt foarte multe (eficienta incintelor, frecventele de rezonanta ale difuzoarelor, mediul inconjurator, disperia componentelor, starea psihica a ascultatorului, etc..) si este greu de anticipat doar prin prisma unor grafice. Cu toate astea raman increzator principiului ca daca erorile sunt in numar suficient de mare la final au tendinta de a se compensa reciproc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Ar trebui citit http://www.nutshellhifi.com/library/FindingCG.html pentru o multime de raspunsuri... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Filtrele de joase -inalte din boxe afecteaza negativ sunetul redat de un SE.De ce, nu pot explica stiintific, afirmatia o fac din observatii...sunetul este mai placut in cazul unei incinte simple fara inductante si capacitati.Probabil ca defazajele produse de filtre,lucreaza la variatia impedantei cu frecventa,care se reflecta in primar, zic eu. Filtrele sint un rau necesar, pot fi evitate prin metoda utilizarii a doua amplificatoare ,de pilda PP pentru joase si un SE pentru medii inalte , aparent o complicatie dar daca se analizeaza cu atentie, transformatoarele sint extrem de usor de proiectat si construit din motive evidente si nu este off topic ce spun fiindca spectrul armonic este mai usor de controlat Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Asteptam rezultate cu urechile ciulite mai ales ca am retinut din articolul de sus cum ca: The entry-level EL84 amps of the early Sixties (Scott 299, Eico, and Dyna SCA-35) sound remarkably natural and realistic with today’s more efficient, and much more transparent, speakers. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Asteptam rezultate cu urechile ciulite mai ales ca am retinut din articolul de sus cum ca: The entry-level EL84 amps of the early Sixties (Scott 299, Eico, and Dyna SCA-35) sound remarkably natural and realistic with today’s more efficient, and much more transparent, speakers. Chiar am avut un amplificator Eico ST-40 facut prin anii 60 dar din pacate tuburile finale erau terminate, inlocuirea lor cu 6P3S nu prea sa potrivit cu OT existent ... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Trafurile sunt la mine. Chiar am avut un amplificator Eico ST-40 facut prin anii 60 dar din pacate tuburile finale erau terminate, inlocuirea lor cu 6P3S nu prea sa potrivit cu OT existent ...Trafurile de iesire sunt la mine,am facut o proba cu ele,pe 6P14P,Ua 370V,sunet foooooarte bun. Link spre comentariu
Patefon Postat Februarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2015 Un pic de rabdare domnilor. Azi am aflat ca s-a modificat schimbarea si inainte da a ajunge la Cluj trebuie sa trec ocolesc nitel prin.... Timisoara. Asa ca voi linge gropile patriei o vreme. WELCOME to Bal-á-muc!!! Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) Trafurile sunt la mine.Trafurile de iesire sunt la mine,am facut o proba cu ele,pe 6P14P,Ua 370V,sunet foooooarte bun. Daca ai aceste trafuri,ai ceva deosebit!. Amplificatorul EICO ST-40 este echipat in final cu tuburile 7591 si cel mai apropiat echivalent al acestor tuburi din seria celor cunoscute este EL12N,iar defazorul este construit dintr-un tub special si anume 7247 o dubla trioda care nu are echivalenta decat tot din seria celor mai ciudate,12DW7, insa daca acest amplificator se vrea realizat,aceasta lampa se poate inlocui astfel; prima trioda din 7247 (pini 1,2,3) este 1/2 din ECC82 si cea de a-2-a trioda din 7247 (pini 6,7,8) este 1/2 din ECC83. Ciclul: asa DA! ______________________________________________________________________________________________________________________ @patefon: nu fiti nervos,doar platim TAXE pentru aceste gropi,asa ca hai sa ne bucuram de ele ! Editat Februarie 11, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
simson Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Echivalent cu 12DW7 este ECC832 usor de gasit.http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCgQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.jj-electronic.com%2Fpdf%2FECC%2520832.pdf&ei=nC3bVLrmKM-VasqngLAN&usg=AFQjCNELS_xsYg10OI7_hApU6KfXNi1Zig&bvm=bv.85761416,d.d2s&cad=rja Link spre comentariu
zal Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Aia de la JJ au luat un ECC189 şi l-au modificat, de fapt toate duble triodele lor sînt pe şasiu de ECC88, probabil a fost singura matriţă apucată de la fosta Tesla. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Trebuie sa avem rabdare pana revine Patefon... pana atunci insa nu stricati acest topic! Incercati sa dezvoltati ceea ce a inceput el! Link spre comentariu
Patefon Postat Februarie 20, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2015 Asadar m-am intors de pe drumuri si pot sa mai bibilesc nitel. Urmatorul pas ar fi sa determin ce sarcina va trebui sa suporte etajul repetor catodic. Pentru inceput ar fi sa vad schema teoretica a ce se vede in curent alternativ. Cam astea ar fi componentele care conteaza. La prima vedere se pare ca bootstrapul conteaza decisiv la incarcarea prefinalei. Ramane de vazut cat de greu e de lucrat intr-o astfel de sarcina... oare de ce nu prea e folosit... EDIT1: Din datasheet avem: C_GC = 15.5 pF C_AC = 8.5 pF C_GA = 0.5 pF Amplificarea (in punctul cel mai defavorabil ~10K in zona frecventelor joase; vezi tabelul din prima pagina) = 355V/20V=17.75 C_Miller = 18.75 * 0.5 pF = 9.4 pF Tot in datasheet gasim 300KOmi rezistenta de grila pentru o negativare automata de 4V Curentul prin grila la un curent anodic de 30 mA il gasim la aproximativ 15 microAmperi. Cum elevarea catodului este la 10V gasim R_Bias = 10/0.000015 = aproape 670 KOhmi Deci putem reduce etajul final la o echivalenta R || C in valori de: R=(300K || 670K) || (300K || 670K) = 207.2 || 207.2 = 103.6 (pentru usurinta vom considera 100 KOhmi) C=(2 * C_Miller + 2 * C_GC)= 18.8 + 31 pF = (pentru usurinta vom considera 50 pF) Next job sa vad cat de mult conteaza bootstrap-ul EDIT: Corectat greseala monumentala. Link spre comentariu
Patefon Postat Februarie 24, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2015 ... to bootstrap or not to bootstrap... unde e compromisul? Pentru un boostrap eficient ar trebui sa: - am o tensiune anodica pe lampa cat mai mica si o tensiune de alimentare cat mai mare pentru ca bootstrap-ul sa nu incarce driver-ul - sa am un curent anodic cat mai mic pentru aceleasi motive (rezistentele din anodul lampii sa fie cat mai mari) - sa am factor de amplificare mediu spre mic (2 volti varf-la-varf la intrare si un necesar de 24 volti varf-la-varf la iesire) - tensiunea anodica sa fie de cel putin 3 - 4 ori mai mare ca tensiunea de iesire (pentru o liniaritate cat mai mare) - sa am o capacitate de intrare cat mai mica Am facut un tabel comparativ cu jucariile din dotare: Personal cred ca finalistele sunt 6N23P vs 6N3P-EV dar sunt receptiv si la alte sugestii. O mare necunoscuta este 6N5P care nu stiu cum s-ar comporta in audio. [EDIT] - corectat greseala in tabel Link spre comentariu
Patefon Postat Februarie 24, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2015 6N3P-EV bootstrap load (~750K) 6N3P-EV normal load (100K) Concluzie: Distorsiunile scad cu 0.1% in cazul folosirii bootstrap, iar necesarul pentru aceeasi tensiune de iesire creste de la 0.33 la 0.34 volti fara el. Concluzie... nu merita complicatia. Poate pentru alta aplicatie. Next... repetorul catodic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum