George Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Da, Hammond are modelul 1638SEA cu impedanta de 10K in primar. Imi cer scuze. Postarea mea din citatul de mai sus e gresita. Din neatentie am postat un model de transformator SE. Corectare - Hammond are 2 modele de transformator PP cu impedanta de 10K in primar; modelele 1609 si 1609A (easy wire secondary). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 La un THD<2% avem o putere pe sarcina de 6.2W,teoretic vorbesc!Viorel,cred ca ai remarcat ce am spus mai sus: "asa NU !...nu faceti ca mine!" Daca vrei parerea mea, eu nu as construi asa ceva,aici doar dezbatem sau mai bine spus ne dam cu parerea ca pana la urma tot practica va decide,asa-i ? Aproape ca-mi pare rau ca ma bag in discutii inutile,chiar ca ma mananca undeva! Eu am ridicat mingea la fileul dv,de acea am intrebat de distorsiuni,dv faceti simularile si puneti si distorsiunile ,sunt sigur ca multi nici nu stiu ca peste 2% nu mai este muzica.Prin intrebarea mea am vrut sa intaresc ce ati spus dv ,adica "asa nu"Nici eu nu as construi asa ceva.Mda , ca de obicei , iese in evidenta doar partea comercială , adica wații .Puterea este un criteriu important in alegerea unui amplificator audio , deoarece întotdeauna trebuie să ne gândim la o anumită aplicație , spre exemplu , sonorizarea unui concert rock pe un stadion cu 30.000 de spectatori este complet diferită față de audiția unui vinil in liniștea sufrageriei ...Nu uitati , in afara de putere se cere si calitate .Diferența intre amplificatorul X si amplificatorul Y având caracteristici identifice pe hârtie consta in " amprenta " sonora , iar aici doar SE-ul face legea .Exista si un caz particular de PP , autodefazorul , care prezintă anumite avantaje față de un SE clasic .Daca faceți o comparatie scriptica , pe hârtie , intre un PP chior si un PP autodefazor e posibil sa acordati credit unui PP chior ...Dacă faceti o comparație intre un SE de aceeași putere cu un PP autodefazor veti remarca asemănări la " amprenta " sonora , dar aceeași putere se obține cu costuri mai mici la amplificatorul PP autodefazor .Trageti concluzia : Putere sau Calitate ?Ai ascultat asa ceva?Ca sa ai termeni de comparatie?? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 Oarecum exista un termen de comparatie , un SE care scoate 27W / THD 5% si care costa doar 100.000 USD ! http://www.audionote.co.jp/en/products/power_amplifier/ongaku.html . Oopsss , oare amplificatorul asta cu 5% THD nu este facut pentru muzica ??? Sau proiectantul ala de la AudioNote este in eroare pentru ca nu ti-a cerut parerea inca ? Da , e diferenta cam mare intre cel cu 2xG807 si Ongaku , are doar jumatate din putere , are fix dublu ca distorisuni , dar pretul ... nu este jumatate din cel al lui Ongaku . Daca s-ar proiecta dupa toate regulile artei un amplificator PP autodefazor folosind lampi cu putere disipata mai mare ( KT88 , KT120 etc ) nu vad de ce sa nu se obtina performante asemanatoare cu AudioNote Ongaku . Clar , anumite lampi au parametrii care le recomanda expres pentru candidate la PP autodefazor ( sensibilitate mare , putere disipata mare ) si nu cred ca nu te-ai gandit deja la aceasta posibilitate ... Cat despre ascultat diferentele intre cele doua tipuri de amplificatoare , LT Spice are o asemenea functie ... dar trebuie rabdare . Vom asculta diferentele ... sper sa ne infirme / confirme asteptarile . Dl Lazaroiu,ce putere se obtine avind disorsiuni sub 2%,peste acest prag nu prea mai este muzica,parerea mea. Link spre comentariu
simson Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Tubul SRS551 s-ar potrivi la aceasta configuratie...are o panta enorma de 26mA/V. Ptr. un amplif. de instrument ar merge.Pana la o realizare practica, subiectul este epuizat(ros la os). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Oarecum exista un termen de comparatie , un SE care scoate 27W / THD 5% si care costa doar 100.000 USD ! http://www.audionote.co.jp/en/products/power_amplifier/ongaku.html . Oopsss , oare amplificatorul asta cu 5% THD nu este facut pentru muzica ???Sau proiectantul ala de la AudioNote este in eroare pentru ca nu ti-a cerut parerea inca ?Da , e diferenta cam mare intre cel cu 2xG807 si Ongaku , are doar jumatate din putere , are fix dublu ca distorisuni , dar pretul ... nu este jumatate din cel al lui Ongaku .Daca s-ar proiecta dupa toate regulile artei un amplificator PP autodefazor folosind lampi cu putere disipata mai mare ( KT88 , KT120 etc ) nu vad de ce sa nu se obtina performante asemanatoare cu AudioNote Ongaku .Clar , anumite lampi au parametrii care le recomanda expres pentru candidate la PP autodefazor ( sensibilitate mare , putere disipata mare ) si nu cred ca nu te-ai gandit deja la aceasta posibilitate ...Cat despre ascultat diferentele intre cele doua tipuri de amplificatoare , LT Spice are o asemenea functie ... dar trebuie rabdare .Vom asculta diferentele ... sper sa ne infirme / confirme asteptarile .27W cu 5% distorsiuni,probabil sun 20W cu distorsiuni sub 2%... sau E130L cu o panta chiar mai vioaie de 27,5... Topologia pare foarte dezavantajoasa pentru ca o raportam tot timpul la PP, clasa AB (cel putin) ... daca schimbam referinta in SE sau PP pina in clasa A situatia se schimba radical... Corect este sa se compare amplificatoare din aceasi clasa ,adica PP cu PP,nu comparam capre cu verze. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2015 Oare ? Hai sa ne întoarcem la scopul amplificatorului audio . Din punctul de vedere al audiofililor , contează doar rezultatul , nu si mijloacele . Pe audiofil nu îl interesează clasa de funcționare sau tipul si numărul finalelor , ci doar calitatea redarii . Ulterior , in urma unei evaluări se identifica un anume răspuns armonic , preponderent pentru clasa A la amplificatoare SE . Ura , am identificat soluția minune ! Dar stai , aceleași răspuns armonic îl produce si un amplificator PP in clasa A , ce folosește principiul autodefazor . Cum procedăm , deoarece este cvasinecunoscut pentru majoritatea userilor ? Îl neglijăm ? Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Mai ramine sa incerce don Lazaroiu si o simulare cu PL36 lampa mea de suflet .........conectata ca trioda desigur.(daca inchizi ochii juri ca e 2A3) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 (editat) Oare ?Hai sa ne întoarcem la scopul amplificatorului audio .Din punctul de vedere al audiofililor , contează doar rezultatul , nu si mijloacele .Pe audiofil nu îl interesează clasa de funcționare sau tipul si numărul finalelor , ci doar calitatea redarii .Ulterior , in urma unei evaluări se identifica un anume răspuns armonic , preponderent pentru clasa A la amplificatoare SE .Ura , am identificat soluția minune !Dar stai , aceleași răspuns armonic îl produce si un amplificator PP in clasa A , ce folosește principiul autodefazor .Cum procedăm , deoarece este cvasinecunoscut pentru majoritatea userilor ?Îl neglijăm ?Victor,te rog sa ma crezi ca toti cei care au postat pe aici,cunosc autodefazorul,ca nu se foloseste des este alta discutie.Fiind un forum de electronica ,intereseaza si alte aspecte,care nu sunt interesante pt audiofili.Proba suprema este o realizare practia si o auditie,sunt destul de sigur ca nu o sa se ajunga la realizarea practica,datorita inconvenientelor acestui defazor,discutate in aceste pagini,finalitatea va fi un topic pur teoretic,bun pentru cei care nu cunosteau acest defazor.Ce este foarte interesant,pe acest forum ,unii au devenit audiofili fara sa vrea sau nu se declara a fi audiofili,e valabil si pentru sectiunea de amplificatoare pe siliciu,nu este nimic rau in a fi audiofil,toti iubim muzica si ne place sa ascultam in conditii cit mai bune.Eu ma declar doar ascultator de muzica ,nu audiofil.Ar trebui sa existe pe forum doua sectiuni pt audiofili,una la tuburi ,una la amplificatoare,poate intereseaza pe cineva propunerea mea. Editat Februarie 8, 2015 de viobio Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) De fapt , comparatia ar fi mai aprope de adevar daca am compara puterea , THD-ul si raspunsul armonic al autodefazorului PP cu G807 de mai sus cu amplificatorul de aici : http://www.audionote.co.jp/en/products/power_amplifier/souga.html . La pret nu putem sa facem comparatie ! Editat Februarie 9, 2015 de Victor Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Rămîn cu impresia că e o conspiraţie mondială contra acestei scheme, tocmai de aceea aştept să văd şi un rezultat practic, ar fi o premieră. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 Aici se pot observa mai bine valorile componentelor : Consider ca daca autodefazorul PP cu G807 performeaza la 50% din performantele lui Souga / Neira , deja am castigat la LOTO ! Promit ca o sa lipesc pe urmatorul meu amplificator o sigla Siemens fix in mijlocul carcasei si daca nu o sa mearga bine voi da vina pe socluri , lampi , oculta mondiala etc , si nu o sa recunosc ca m-am inspirat de la zal . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum