adrian_pic Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Mie totusi imi place mai mult configuratia care se apropie cel mai mult de 2A3: cu schema: Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Mie totusi imi place mai mult configuratia care se apropie cel mai mult de 2A3: ****************************************************************************************** Daca tot va place,am pus si schema completa poate mai place si altcuiva si va dori pe viitor sa o realizeze,sau poate NU !! Observati ca FFT-ul nu-i alterat! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Aveti cumva si un model pentru EL86? (EL86 este sensibil mai ieftin decat un EL84 -multi nu agreaza echivalenta sovietica). As fi tare curios de un FFT pentru EL86. Realizarea <=> putinta de a bobina trafurile de iesire ca restul este usor. Nu mai tin minte daca Hammond avea ceva in jur de 10K. P.S. Pentru spectrul ala la 2A3 trebuie traf serios nu o chestie bobinata in joaca insa pentru schema asta cred ca traful este mult mult mai accesibil (fara intrefier!!!) DIY-erilor de la noi. Link spre comentariu
George Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Da, Hammond are modelul 1638SEA cu impedanta de 10K in primar. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 Standardul HiFi spune clar despre amplificatoare audio : putere minim 15w pe durata minim 2 ore , BW 40 Hz - 16.000 Hz / -1 dB , THD max .5% la 15W , SNR min -80 dB etc . Despre ce discutam ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 Unele da , unele nu ... Spre exemplu , majoritatea nu au amaratii aia de 15 W la 0,5% THD .... de fapt nu au nici jumatate ( ma refer la SE-uri ) , dar THD-ul pana la cer ! Nu trebuie sa judecam acest standard , este in continuare foarte dur cand discutam de amplificatoare cu lampi . Ce exista si exceptii audiofile , da , stim sau acceptatm ca pot exista si asa ceva . Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 "Comentarii PP autodefazor cu G807"... Am tot recitit topicul si am ajuns la concluzia ca G807 este identic cu EL84! Mai schimbam odata tilul topicului sau...? Ca vorba autorului: "trebuie sa plecam de undeva"! Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 Unii tac si fac , altii nu au cu ce sa se laude , altii nu au resurse : timp , materiale , documentatie de calitate ... Ma bucur pentru faptul ca cel puțin un user a tras o concluzie foarte importantă ... Link spre comentariu
mila Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) Tinand cont ca nu fac afaceri cu amplificatoare, resursele sunt limitate.Cu ajutorul d-l Lazaroiu (trafo+ simulare) am construit un singur amplificator pp cu autodefazare(EL84 finale) pentru un prieten chitarist de ocazie.... folosit la antrenament acasa.Concluzia este ca nu merita sa discutati pe 4 pagini despre aceasta configuratie.Si nu e vina mea sau a d-lui Lazaroiu, atat poate configuratia!Am transformat schema si am folosit defazor catodina. Orice alt comentariu e de prisos in opinia mea. Editat Februarie 7, 2015 de mila Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Tinand cont ca nu fac afaceri cu amplificatoare, resursele sunt limitate.Cu ajutorul d-l Lazaroiu (trafo+ simulare) am construit un singur amplificator pp cu autodefazare(EL84 finale) pentru un prieten chitarist de ocazie.... folosit la antrenament acasa.Concluzia este ca nu merita sa discutati pe 4 pagini despre aceasta configuratie.Si nu e vina mea sau a d-lui Lazaroiu, atat poate configuratia!Am transformat schema si am folosit defazor catodina. Orice alt comentariu e de prisos in opinia mea. Evident ca pentru a trage o asemenea concluzie trebuie testata configuratia din letcon dar nu din pix si daca se mai si masoara se vede clar de ce solutia nu a prins... Totusi, autodefazarea reprezinta o alternativa exotica la fel ca si circolotronul insa a compara spectrul armonic cu un SE echipat cu 2A3 este ...cum este. De fapt acest tip de amplificator ar trebui incercat de cei ce apreciaza un PP fiind este o solutie simpla, concluzia se poate trage comparativ daca se are cu ce, de pilda cu ceva facut real, poate fi si GU50 Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 Un croitor bun măsoară de sapte ori înainte de a tăia stofa ... Unii pot invăta din exemple pozitive ( asa DA ) altii din exemple negative ( asa NU ) deci fiecare invata cat poate de unde poate . Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) Un croitor bun măsoară de sapte ori înainte de a tăia stofa ... Unii pot invăta din exemple pozitive ( asa DA ) altii din exemple negative ( asa NU ) deci fiecare invata cat poate de unde poate . Si ca sa nu ne mai urecheze seful (!!),o sa discutam si la obiectul topicului.Aveti mai jos o schema cu G807 in montaj PP autodefazor cu CEL MAI BUN REZULTAT dintre toate probele ce le-am facut cu aceasta configuratie si cu aceste tuburi finale; am incercat si UL si acel pseudo-KNFB si diverse PSF-uri si diverse Raa si alte o sumedenie de NFB,credeti-ma,schema de mai jos este tot ce am putut EU obtine cu acest design,poate altcineva va scoate mai mult sau mai bine...,eu doar mi-am spus parerea si repet: tot ce-i mai bun in aceasta configuratie a fost proiectat de ingineri de la RIGA sau unde a fost proiectat RR FESTIVALS-2 cu 6P14P(EL84). Ca o remarca : din 44W(22W+22W) disipati de cele doua tuburi in PP clasa A,avem o eficienta anodica de 0.33,adica exact ca la un SE ,dar cu MARELE avantaj pe care l-am "denuntat" de la inceput si anume al unui OT simplu fara componenta DC (excluzand cele doua componente de curent anodic in contrafaza care nu satureaza miezul) si cu o cantitate de fier si cupru mult reduse. P.S asa NU!...nu faceti ca mine! Editat Februarie 7, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 Dl Lazaroiu,ce putere se obtine avind disorsiuni sub 2%,peste acest prag nu prea mai este muzica,parerea mea. Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) Dl Lazaroiu,ce putere se obtine avind disorsiuni sub 2%,peste acest prag nu prea mai este muzica,parerea mea. La un THD<2% avem o putere pe sarcina de 6.2W,teoretic vorbesc! Viorel,cred ca ai remarcat ce am spus mai sus: "asa NU !...nu faceti ca mine!" Daca vrei parerea mea, eu nu as construi asa ceva,aici doar dezbatem sau mai bine spus ne dam cu parerea ca pana la urma tot practica va decide,asa-i ? Aproape ca-mi pare rau ca ma bag in discutii inutile,chiar ca ma mananca undeva! Editat Februarie 7, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) Mda , ca de obicei , iese in evidenta doar partea comercială , adica wații . Puterea este un criteriu important in alegerea unui amplificator audio , deoarece întotdeauna trebuie să ne gândim la o anumită aplicație , spre exemplu , sonorizarea unui concert rock pe un stadion cu 30.000 de spectatori este complet diferită față de audiția unui vinil in liniștea sufrageriei ... Nu uitati , in afara de putere se cere si calitate . Diferența intre amplificatorul X si amplificatorul Y având caracteristici identifice pe hârtie consta in " amprenta " sonora , iar aici doar SE-ul face legea . Exista si un caz particular de PP , autodefazorul , care prezintă anumite avantaje față de un SE clasic . Daca faceți o comparatie scriptica , pe hârtie , intre un PP chior si un PP autodefazor e posibil sa acordati credit unui PP chior ... Dacă faceti o comparație intre un SE de aceeași putere cu un PP autodefazor veti remarca asemănări la " amprenta " sonora , dar aceeași putere se obține cu costuri mai mici la amplificatorul PP autodefazor . Trageti concluzia : Putere sau Calitate ? Editat Februarie 8, 2015 de Victor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum