cristianvalentin Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 Nu e chiar recomandabilă montarea separată a tolelor, producătorul face asta din rațiuni economice, e mai simplu. Apoi sudarea repetată ar deteriora cumva lacul izolant de pe tole, în industrie de sudura aceea se ocupă un robot care o face rapid și perfect. Am inteles. Dupa sesiune ma voi ocupa de ele . Pot da cu Colofoniu dizolvat in alcool izopropilic pe tolele care au inceput sa oxideze? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Da, o să le protejeze fiindcă sacâzul e hidrofug. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) Cam asa arata acum transformatorul .Nu sunt sigur asupra curentului de mers in gol , deoarece am folosit un aparat de masura MAVO-35 si iar scala de 250mA imi indica ~125mA iar pe scala de 1A acul indicator era sub 100mA (~80 mA). Am facut si testul cu becul inseriat cu infasurarea primara. Am folosit doua becuri , unul de 75 W si unul de 25W. La cel de 75W filamentul se inroseste iar cel de 25W lumineaza slab. L-am lasat o ora sa mearga in gol si dabia s-a incalzit, cred ca avea pana in 30 grade C , poate si mai putin.Cred ca acest curent cam mare de mers in gol se mai datoreaza si faptului ca tensiunea de retea la mine este 240 V iar atunci cand m-am apucat sa il construiesc am calculat pe 220V http://s1382.photobucket.com/user/Cristian-Valentin_Draghici/media/IMG_20150211_134252_zpsrjkwy7ij.jpg.html?sort=3&o=0 http://s1382.photobucket.com/user/Cristian-Valentin_Draghici/media/IMG_20150211_134238_zpsirwi50ho.jpg.html?sort=3&o=1 http://s1382.photobucket.com/user/Cristian-Valentin_Draghici/media/IMG_20150211_134222_zps76vrpshq.jpg.html?sort=3&o=2 http://s1382.photobucket.com/user/Cristian-Valentin_Draghici/media/IMG_20150211_134205_zps0ozjdyei.jpg.html?sort=3&o=3 Editat Februarie 11, 2015 de cristianvalentin Link spre comentariu
validae Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) E în regulă, l-ai realizat îngrijit.În mod normal nu trebuia să se încălzească mai deloc în gol, dar nu e grav.Pune-l în sarcină și vezi cum se comportă atunci. Editat Februarie 11, 2015 de validae Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 Este primul meu transformator facut de la 0 , inceput acum 3 ani si terminat tocmai acum. O sa il testez si in sarcina , sa vad ce consumator gasesc , undeva pe la 100W (la 21 V sau 42 V ). Vreau sa folosesc acest traf la o sursa de tensiunea reglabila cu care sa alimentez diferite montaje, pe care o voi folosii foarte rar , deci traful nu lucreaza in regim continuu ci in regim intermitent.. PS: Vreau sa mai fac un transformator si am o nelamurire . Tensiunea nominala a retelei este de 230v dar in realitatea tensiunea retelei este de 240-245 V . Ce tensiunea este mai recomandata sa o folosesc in determinarea numarului de spire al primarului ?Cea nominala sau cea reala? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Foloseşte-o pe cea reală, dar calculează şi prize ptr 230, 220, 210, 200V ca să-l poţi folosi şi în alte condiţii. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 (editat) Se poate face o medie, ținând cont de tensiunea reală în locația respectivă. Eu de obicei le calculez pentru valoarea de 220V din pură obișnuință, dar cum bine scrie și colegul zal, faci una-două prize de reglaj pe primar, una cu 5% spire în plus față de numărul total de spire, iar a doua cu 5% mai puține spire față de numărul maxim. Astfel vei putea compensa o tensiune mai mică sau mai mare existentă la un moment dat. Ca exemplu, dacă primarul are în total la 220V 1000spire, mai faci o priză pe la 1950 spire și una la 1050 spire. Editat Februarie 11, 2015 de validae Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 De cand am inceput eu sa ma "joc cu curentul" nu am gasit o tensiunea mai mica de 220 la priza . In schimb am avut si 260 V . O sa scot prize afara pentru 220-230-240. Va multumesc de raspunsuri Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Păi, dacă idioţii de la firma de distribuţie au reglat trafo de zonă să dea mai mult ca să nu fie deranjaţi cînd e consumul mare şi să ajungă pînă la ultima casă... aşa e în România. Dacă e aşa mare tensiunea, fă prize din 20 în 20 de volţi. Poţi apela la o protecţie cu varistor, se montează între siguranţa de reţea şi consumator, în paralel pe acesta. Unul de 275V, căci cele de 250V ţi-ar arde mereu siguranţa. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 12, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2015 Au fost ceva probleme cu punctul de transformare , mai ales vara cand erau ploi cu furtuni si descarcari electrice . In timpul ploii aveam energie electrica , dar dupa ce se termina ploia si dadea soarele statea cateva ore bune fara energie electrica ..Acum doi ai , am facut o plangere cu 200 de semnaturi si am expediato distribuitorului. Numai mie in acel an mi-a stricat de doua ori intr-o luna boilerul. Cred ca de teama unui proces din partea celor cu magazine alimentare au remediat problema .Acum tensiunea este in limita de ±5% din tensiunea nominala( mai mult +5%). Revenind la subiect: o sa scot priza la 230 si 240 V.O sa scot si pentru 220 dar nu cred ca va fii cazul sa o folosesc, pentru ca asa cum am spus nu am avut niciodata o tensiunea mai mica de 230 v la priza Va multumesc de raspunsuri! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Din cite vad eu(in poze) jugurile sint metalice,ele fiind fixate pe traf prin stringere cu suruburi si piulite.Daca nu sint izolate suficient de bine, se vor comporta ca si o spira in scurt.Cred ca de acolo este curentul de mers in gol destul de mare. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Acele prinderi nu sînt în fereastra miezului, nici măcar în găuri de colţ, sînt în afara circuitului electromagnetic. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 12, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2015 Deci ar trebuii sa desfac jugurile si sa le izolez fata de miez? Sau numai suruburile trebuiesc izolate fata de juguri? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Nu e cazul la transformatorul tău. Numai la transformatoarele cu găuri de fixare direct prin tole trebuie izolat cel puțin un capăt al șurubului cu bucșă izolantă, iar șurubul trebuie înfășurat pe porțiunea ce intră în miez cu folie izolatoare. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 12, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2015 Inteleg! Nu am putut sa folosesc gaurile tolelor deoarece tolele in forma de I nu au gauri , doar cele in forma de E .De aceea am si facut acele juguri din cornier.Pot folosii tub termocontractabil pentru a izola suruburile in cazul in care este nevoie, mai usor de folosit:D Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum