Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comanda relee

tiovidiu

Postări Recomandate

Buna ziua as avea nevoie de o schema prin care sa comand mai multe relele. Comanda se va face prin butoane push-pull (fara retinere). Am gasit ceva scheme dar nu sunt decat pentru un singur releu, eu as dori cand apas un buton sa se deconecteze celalalt releu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiovidiu

6

• unuldinei

3

• Radiotelegrafist

2

• Ionut Remus

2

Cum adică push-pull? Poate push simplu, dacă zici că e fără reținere.  În fine , asta nu e atât de important .

Păi spune câte relee - în primul rând zici mai multe în al doilea rând zici celălalt . Și apoi , descrie exact ce vrei să facă - ex. Dacă apăs pe butonul 1 vreau să se atragă releul 1 și să rămână atras , dacă apăs pe ....

Link spre comentariu

Deci as vrea sa comand un numar de 5 relele, la o tensiune de pana la 12 v. Fiecarui releu sa-i corespunda un buton, cand apas butonul respectiv sa se decupleze releul anterior si sa se cupleze cel corespunzator butonului. Era mai simplu o daca as fi folosit butoanele de la un radio mai vechi cum ar fi Gloria, dar cam greu de gasit.

Link spre comentariu

Selectorul de canale, dar cine mai are un tv. alb negru in ziua de azi? Am un an de cand negociez cu o baba sa-mi vanda un tv pe lampi, nu mai este functional dar mi-ar place sa-l pun intr-un colt in biblioteca, dar nu vrea sa-l dea nici moarta, il tine intr-o magazie, deja a plouat pe el. 

Link spre comentariu

pe la tara se gasesc in casele oamenilor,eu am avut zeci de tv-uri pe care leam dezmembrat,daca caut mai bine cred ca gasesc o tastatura de genul acesta.ca sa te pot ajuta.

Link spre comentariu

majoritatea schemelor vad ca sunt pentru 4 relee. Prima duminica dupa 12 o sa ma duc la Iasi in talcioc poate gasesc ceva mecanic, daca nu o sa fac ceva electronic, eventual fac doua montaje.

Link spre comentariu

ce recomandare am facut mai sus este buna! poti face bine mercy 2 module si din al 2 lea modul poti face un mic artificiu cu un bc sau alt transistor si cu alte elemente sa ii tai alimentare primului modul atunci cand apesi a 5-a tasta....bine e mai mult de gandit nu e chiar atat de simplu....dar cred ca e o varianta viabila.

edit: eventual ajutate de un 555

Editat de Ionut Remus
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

poti incerca o varianta si cu sas560 sau sas580 (sau sas 590 daca imi aduc bine aminte ) . este varianta electronica la ceea ce vrei . problema e ca nu stiu daca se mai gasesc in comert integratele astea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări