tiovidiu Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Buna ziua as avea nevoie de o schema prin care sa comand mai multe relele. Comanda se va face prin butoane push-pull (fara retinere). Am gasit ceva scheme dar nu sunt decat pentru un singur releu, eu as dori cand apas un buton sa se deconecteze celalalt releu. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Cum adică push-pull? Poate push simplu, dacă zici că e fără reținere. În fine , asta nu e atât de important . Păi spune câte relee - în primul rând zici mai multe în al doilea rând zici celălalt . Și apoi , descrie exact ce vrei să facă - ex. Dacă apăs pe butonul 1 vreau să se atragă releul 1 și să rămână atras , dacă apăs pe .... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 ce schema ai gasit? posteaz-o! se poate modifica in functie de ce vrei tu sa faci. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 http://www.elforum.info/topic/99778-audiophilestarter-legenda-continua/page-4 postul nr. 47!!!! ar functiona perfect dupa cum ai descris mai sus Link spre comentariu
tiovidiu Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 Deci as vrea sa comand un numar de 5 relele, la o tensiune de pana la 12 v. Fiecarui releu sa-i corespunda un buton, cand apas butonul respectiv sa se decupleze releul anterior si sa se cupleze cel corespunzator butonului. Era mai simplu o daca as fi folosit butoanele de la un radio mai vechi cum ar fi Gloria, dar cam greu de gasit. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 se poate folosii si tastatura de la un tv alb negru gen:snagon sirius diamant etc. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 Selectorul de canale, dar cine mai are un tv. alb negru in ziua de azi? Am un an de cand negociez cu o baba sa-mi vanda un tv pe lampi, nu mai este functional dar mi-ar place sa-l pun intr-un colt in biblioteca, dar nu vrea sa-l dea nici moarta, il tine intr-o magazie, deja a plouat pe el. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 pe la tara se gasesc in casele oamenilor,eu am avut zeci de tv-uri pe care leam dezmembrat,daca caut mai bine cred ca gasesc o tastatura de genul acesta.ca sa te pot ajuta. Link spre comentariu
one Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Te poti inspira de aici sau de aici sau de aici. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 majoritatea schemelor vad ca sunt pentru 4 relee. Prima duminica dupa 12 o sa ma duc la Iasi in talcioc poate gasesc ceva mecanic, daca nu o sa fac ceva electronic, eventual fac doua montaje. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 (editat) ce recomandare am facut mai sus este buna! poti face bine mercy 2 module si din al 2 lea modul poti face un mic artificiu cu un bc sau alt transistor si cu alte elemente sa ii tai alimentare primului modul atunci cand apesi a 5-a tasta....bine e mai mult de gandit nu e chiar atat de simplu....dar cred ca e o varianta viabila. edit: eventual ajutate de un 555 Editat Februarie 4, 2015 de Ionut Remus Link spre comentariu
klaxxon Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 O schemă foarte simplă este prezentată în ataşament. Selector.pdf Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 poti incerca o varianta si cu sas560 sau sas580 (sau sas 590 daca imi aduc bine aminte ) . este varianta electronica la ceea ce vrei . problema e ca nu stiu daca se mai gasesc in comert integratele astea. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Februarie 13, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2015 Nu am gasit nicaieri la magazinele on-line, am sa vad dupa amiaza la un magazin din Iasi. Link spre comentariu
one Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Schemele pe care ti le-am sugerat, cu 4 relee, se pot extinde pentru un numar infinit de relee... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum