florianmro Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Montate pe masini aceste dispozitive de citire a coordonatelor , imi dau mai mult decat satisfacție. Problema lor este ca indicatia de pe ecran "sare "din valoare la miscari Precizez ca este vorba despre varianta ieftina ,adica un fel de sublere electroniceAm pus aceasta problema pe seama spanului care ajunge pe rigla .Totusi montarea lor pe masini a fost facuta in asa fel incit spanul nu ajunge in mod direct la ele , in sensul ca sunt ascunse sub niste profile sub forma de U cu bratele in jos , din profil de aluminiu. Am sa postez si cateva imagini .V-ati confruntat cu asemena probleme .Solutie de rezolvare ?Va multumesc pentru sugestii ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Nu cred ca spanul este de vina, ci socurile de intoarcere sau alte tipuri de socuri, care duc la viteze relative de deplasare superioare celor suportabile de senzorii electronici. Stiu sigur ca pe sublerele electronice este inscrisa valoarea maxima a vitezei relative in m/s. In cazul sublerelor, este putin probabil ca vitezele relative sa depaseasca maximumul, dar la masini exista multe socuri cu acceleratii mari, in care caz viteza poate depasi pentru fractiuni de secunda valoarea maxima admisa. Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 Nu as pune problema pe seama vitezei de deplasare pentru ca se intampla acest lucru indiferenf de viteza , chiar si la miscari intime de câteva zecimi sau chiar sutimi Link spre comentariu
chas3 Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Cum adica "sare"? Sublerele digitale sunt foarte ok pentru DRO hobby. Link spre comentariu
DanuAL Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 @florianmro te referi sa ''saritul'' de pe cota aleasa, pe display, in timpul prelucrarii, cand te opresti din prelucrat nu mai sar cifrele, iar in timpul prelucrarilor, cresc-scad ''cotele'' pe ecran?! Daca esti sigur ca sistemul a fost montat corect, deschide ecranu' si in interior vei avea mai multe ''pamantari''(papucii de la cablurile galbene). Strange-le pe toate, poate si cu putin spray de contact, si probeaza pe urma! Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 Bun , o sa incerc sa explic mai exact cum se intampla lucrurile .Sa zicem ca am de strunjit o piesa careia vreau sa ii reduc diametrul doar pe 5 mm din toata lungimea ei .Pentru acest lucru imi iau cu ajutorul DRO-ului referinta ,ating piesa cu varful cutitului si apoi setez DRO la valoarea 0Incep sa aschiez spre universal si ma opresc fix la valoarea 5.00 mmMa intorc la origine , avansez transversal cu cutitul si apoi repet operatia de aschirere oprindu-ma din nou tot la 5.00 cu mișcare lenta.Si operatia se repeta pana ajung la cotă.Am neplacuta surpriza ca DRO -ul nu mai arata tot 5.00 acolo unde ma opresc cu cutitul si unde trebuie sa fie 5.00 Isi adauga singur inca 5 sau inca 7 unitati , dau un exemplu, asa incat in acelasi loc voi avea 10 sau 17 ,data urmatoare 20 sau 40.67 deci nu isi pastreaza repetabilitatea valorii cu alte cuvinte. Link spre comentariu
DanuAL Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Am inteles acum! Demonteaza riglele! Freaca capul cititor pe rigla! Tu sti ca te-ai dus 5mm in lungime, dar dro'ul iti ''aduna'' sau ''scade'', in unele situatii, cota, dupa mai multe miscarile fata-spate. Trebuie demontata rigla si refacut/recentrat capul cititor si rigla, cum spuneam, freaca/agata, e prea aproape capul cititor(senzoru') de sticla gradata din interior. Din cauza ca nu e aliniata rigla fata de capul cititor, problemele apar. Oricum, incearca sa demontezi si display'ul si strange acei papuci! Inainte sa-mi comand si eu dro'u, am cautat pe net diferite probleme care pot aparea, si astea erau printre simptomele discutate/rezolvate! Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 Da , exact asta e fenomenul. Multumesc pentru raspuns@DanuAL ! Link spre comentariu
chas3 Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Daca sunt sublere/rigle digitale, cum le-ai descris, nu au rigla din sticla. Mai simplu ar fi sa iti setezi un carriage stop si sa verifici repetabilitatea in gol - daca dupa cateva plecari si intoarceri in opritor, indica aceeasi valoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Socul se trateaza in mod diferentiat, fata de miscarile uniforme. Intrucat viteza de deplasare este v=Δs/Δt, daca ai spre exemplu Δs = 1 mm = 0.001 m iar Δt=0,0005 s, atunci viteza maxima atinsa de ansamblul mobil in timpul socului, este de 0.001/0,0005=2 m/s. Pe nota tehnica a sublerului meu, marca RECA (dar probabil made in China) scrie "Max. Adjustement Speed: 1,5 m/s / 60 inch/s". Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 Daca sunt sublere/rigle digitale, cum le-ai descris, nu au rigla din sticla. Mai simplu ar fi sa iti setezi un carriage stop si sa verifici repetabilitatea in gol - daca dupa cateva plecari si intoarceri in opritor, indica aceeasi valoare.Am un asemena carriage stop.Intr-adevar riglele nu sunt din sticla Socul se trateaza in mod diferentiat, fata de miscarile uniforme. Intrucat viteza de deplasare este v=Δs/Δt, daca ai spre exemplu Δs = 1 mm = 0.001 m iar Δt=0,0005 s, atunci viteza maxima atinsa de ansamblul mobil in timpul socului, este de 0.001/0,0005=2 m/s. Pe nota tehnica a sublerului meu, marca RECA (dar probabil made in China) scrie "Max. Adjustement Speed: 1,5 m/s / 60 inch/s".Clar ma incadrez in viteza de deplasare, cred ca totusi aceasta problema iese din discutie.Mai degraba inclin sa cred ca acel cablu de date dintre cititor si display nu este suficient de ecranat d.p.d.v.electric Link spre comentariu
chas3 Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Poti sa folosesti stop-ul respectiv pe post de etalon orientativ. Nu o sa fie mereu oprirea la sutime, depinde cum te proptesti de fiecare data in el, insa nici nu vei avea abaterile pe care le-ai mentionat. Cel mai bine pui si niste poze cu setup-ul tau. Cauze pot fi mecanice - unele rigle vin prelucrate oribil, cu span pe canalul de ghidare, sau cu mini-ghizii reglati prost, astfel in anumite locuri miscarea este sacadata si implicit obtii tot felul de citiri. Se pot lustrui si ajusta simplu. Sau electronice - simple interferente care pot cauza cei 24 de biti sa nu fie cititi corect, sau mufa de pe cititor slabita, etc. Probabil ar fi mai simplu sa dai rigla jos si sa ii faci o inspectie pe masa sa vezi cum se comporta. Sau eventual poti incropi un cititor cu un Arduino, daca ai suspiciuni ca cel pe care il ai tu citeste aiurea (dupa descriere ai cumparat rigla cu un afisaj gata facut). Datorita modalitatii de constructie a sublerului digital, viteza de deplasare a riglei nu afecteaza calitatea citirii in punctul final. Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 Modelul din discutie Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Daca ai opritor de cap de cursa (tampon) atunci acolo vei avea un asemenea soc. In alta ordine de idei, poate poti pune codul si un link catre un magazin virtual, ca sa putem vedea caracteristicile principale si pretul dispozitivului. Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 http://www.ebay.com/itm/12-Digital-Readout-Read-Out-DRO-w-remote-LCD-for-Bridgeport-Mill-Lathes-/130757733115?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e71c4aafb Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum