Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipsa sunet pc.

vio2007

Postări Recomandate

O cunostinta a cumparat o unitate sh,are instalat win xp profesional cu sp2,dar nu are sunet.Are driverele instalate,nu arata conflict de drivere,windows audio started.Nu are placa de sunet separata( on board).Este un sistem mai vechi,motherboard Dell ,40gb hdd,1gb ram,procesor Celeron 2200-2400,CD player.

Ceva sugestii ,idei?Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vio2007

4

• validae

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Arată în dreapta-jos (în bara de activități) simbolul difuzorului ?  Dacă da, atunci e o problemă fizică la mufa de ieșire sau chiar placa de sunet onboard. Eu am făcut acum câțiva ani o prostie, aspirând în PC cu peria de plastic (pentru mobilă). După curățenie, am observat că nu mai am sunet deloc, deși dispozitivul arăta că e OK. Am luat o placă de sunet dedicată și am instalat-o, crezând că am ,,bulit-o,, pe cea onboard. Nu mare mi-a fost surpriza, când după câteva luni m-am pomenit că nu mai merge nici aceea. Am scos placa dedicată și am constatat cu surprindere că și-a revenit cea onboard. Probabil sarcina electrostatică a periei de aspirator a afectat placa onboard, dar nu permanent. Același lucru l-am pățit și cu un tv LG pe care l-am ,,curățat,, tot cu aspiratorul (același aspirator binențeles) până când a cedat procesorul responsabil cu sunetul.Ăsta din urmă nu și-a mai revenit, dar a fost rezolvat printr-un ,,artificiu,, tehnic până la urmă.

Link spre comentariu

Da, arata simbolul difuzorului,multumesc pentru raspuns!Oare prin CD-urile de diagnoza nu este vreun soft pentru audio?

Am uitat sa spun ca a fost virusat ,adware si 8 buc Trojan Win32.Generic,vreo patru pe la ceva cu audio!Am devirusat cu Kasperky

rescue disk 10.

Editat de vio2007
Link spre comentariu

Vezi să nu fie dat pe minim volumul din greșeală. Dacă nu e din volum, vezi să nu fi introdus mufa sistemului în cea de microfon din greșeală.Cea verde trebuie să fie mufa de ieșire.Poți testa cu o cască cu jack mic înainte.

Link spre comentariu

Caută totuși driverul potrivit după seria plăcii de bază și reinstalează-l.Dacă nici așa nu vrea, te poți gândi la achiziționarea unei plăci de sunet dedicate, cele simple stereo sunt ieftine, pe una SH nu dai mai mult de 20 Lei. Sunt și plăci de sunet USB, mai accesibile chiar. Exemplu :http://1.grgs.ro/images/products/1/3/478923/thumbnails/ua0053-66d0fa847b56afedff08c6ee97ff04ec.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări