Mondan Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 (editat) Am luat o schema ca exemplu de flyback. Cum depinde tensiunea Drena-Sursa de la MOS de curentul leakage, sau de B leakage? Cand MOSFETul e deschis tensiunea D-S este O. Dar cand e inchis, tensiunea D-S e Vin+Vtraf. Cum depinde de leakage B sau curent. Editat Februarie 2, 2015 de Mondan Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Tensiunea drenă sursă este compusă din trei componente care se însumează : 1.Tensiunea de alimentare Vin 2.Tensiunea ”reflectată” din secundar , aproximativ Ur = N*(Uout + Uf) unde Uf este căderea pe dioda din secundar. N este , desigur, N1/N2 adică la tine N = 0,1. 3.Supratensiunea datorată inductanței de scăpări . Dacă nu este limitată explicit aceasta atinge amplitudinea determinată de rezonanța dintre Llk și Cpar unde Cpar este capacitatea drenă-sursă a MOSFET-ului + capacitatea primarului + capacitatea parazită a montajului. Ecuația este evident I2*Llk = Upk2*Cpar din conservarea energiei . I este curentul prin primar în momentul blocării MOSFET-ului. Ea va genera o oscilație amortizată . Întrucât poate atinge valori periculoase pentru MOSFET această componentă se limitează la o valoare Ucl egală aproximativ cu dublul Ur. Limitarea se face cu o diodă supresoare sau un snubber. Deci nu depinde de curentul ”leakage” - nu știu care e ăla în această situație - ci de curentul maxim prin primar ( cel din momentul blocării MOSFET-ului) și inductanța de pierderi ) . Nu știu de asemenea ce vrei să spui cu B leakage ! E adevărat că vorbim de un flux de pierderi dar de inducție de pierderi, sincer, n-am auzit și nici nu-i intuiesc utilitatea . Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 Multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum