Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor siliciu 10 A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Pai , foloseste reglajele brut si fin de pe panoul frontal...presupun ca redresorul e functional...dai comutatorul brut la minim , conectezi acumulatorul corect la borne si actionezi reglajul brut pana cand ampermetrul indica ceva apoi din reglajul fin stabilesti valoarea exacta a curentului de incarcare - nu mai mult de 10% din capacitatea Ah a acumulatorului...regland din cele 2 comutatoare am reusit sa incarc cu exemplarul meu( din pacate nu-l mai am, l-am vandut!) de la acumulatori de UPS la acumulatori de combina de 185Ah ...am facut o singura modificare in el, am inlocuit puntea cu seleniu cu o punte cu siliciu de 50A/400V montata pe radiator...siguranta de pe iesire sa nu fie mai mare de 20A....un redresor solid si simplu de utilizat...

Link spre comentariu

Pai comutatoarele au blocaj mecanic , dai spre stanga la limita la ambele si acolo este tensiunea cea mai mica...comutatorul din stanga este reglajul brut si dreapta , reglajul fin...nici nu au avut alte notatii fata de ce se vede...la al meu nu au fost nici macar butoanele de actionare , a trebuit sa confectionez eu unele...pune un voltmetru la borne si joaca-te la comutatoare ca sa vezi cum lucreaza...

Link spre comentariu

Eventual poti incerca...

Sigur, poate incerca sa-i mai puna si un cal cu vasle...

Dar, oare nu-i suficient un voltmetru pe iesire, cu care sa poata vedea toate tensiunile disponibile la iesire?

In fond, acestea vor dicta curentii de incarcare, in functie de starea bateriei puse la iesire si caracteristica redresorului, care se poateevalua cu aceasta proba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări