Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bubusmecherul

18

• validae

11

• elmar

4

• Radiotelegrafist

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie să pui subtitrarea în același folder cu filmul și trebuie văzut ce format de subtitrare recunoaște playerul, (sub. sau srt.)

Bag-o în ambele formate, să fii sigur  :rade:

Editat de validae
Link spre comentariu

revin cu acest icL387 dom giorgi tva,dica pot pune un lm7805 dar cum fac legaturile,ca celalalt este cu 5 terminati iar lm7805 este cu trei terminale,ma ajutati va rog mult,

Link spre comentariu

Bubule, am răspuns la asta înainte, dar văd că nu citești toate postările. Integratul tău are o funcție de Reset (pentru a trece procesorul tv într-o stare definită la cuplarea alimentării).

Poți folosi și alt stabilizator low dropout (cădere mică de tensiune) cum ar fi de exemplu http://www.futurlec.com/Linear/LM2940CT-5pr.shtml

Nu recomand LM7805 fiindcă acesta are nevoie de o diferență mare de tensiune (2V) față de L387 care are doar 0,6V. Asta contează mult atunci când aparatul este alimentat la baterii.

Poți pune și un LM805 de probă, dar trebuie să ai cel puțin 7V înainte de stabilizator (în sarcină). Faci astfel : Pin (1)LM 7805 legat la pin (1) L387.  Pin (2)LM7805 legat la pin (3) L387. Pin (3)LM7805 la pin (5) L387.  Sper că ai înțeles.   Și descarcă și tu datasheet-urile celor două, ca să compari intrările și ieșirile 

post-179973-0-31610700-1422951564_thumb.jpg

post-179973-0-54455400-1422951660_thumb.png

Editat de validae
Link spre comentariu

multumesc mult.am inteles,dar totusi sa fie acest ic defect de arde o rezistenta pe pinul unul al icului L378.

Editat de bubusmecherul
Link spre comentariu

Ridică pinul 1 al lui 387 în aer și măsoară între pinul 1 și masă, apoi între pinul 5 și masă cu ohmmetrul.Poate ai  integratul scurtcircuitat sau după el vre-un scurt.

Link spre comentariu

Discuția asta îmi amintește de o schiță a lui Caragiale  :rade:  E probabil ca scurtcircuitul să fie pe zona care se alimentează cu 5V. 

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări