Petrisor Ciocoiu Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Salutare, Poate stiti si v-ati mai lovit de probleme achizitionare bormasini: Am un buget de 250 si vreau sa achizitionez o bormasina, eventual 4 gauri pe an in beton daca apare asa ceva. 1. Bosch PSB 500 RE 2. Bosch PSB 630 RE 3. Stern ID 13FKL, 710W 4. Stern ID 13K+, 800W, 2900 5. Einhell BT-ID 1000 E, 1000 W Multumesc anticipat pentru raspuns! Link spre comentariu
Vizitator dexter82 Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Eu zic ca merita sa faci un upgrade pana la 309 ron si sa iei asta, vine si cu burghie si cu valiza de transport si e profi. http://www.shopexpert.ro/shop/produs/2139/BOSCH-GSB-13-RE-Masina-de-gaurit-cu-percutie-600W-Set-burghie-Valiza Link spre comentariu
Petrisor Ciocoiu Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Salut, In caz ca nu pot sa ridic bugetul, cele de la bosch mentionate de mine nu ar fi ok? pentru 10 gauri pe an in lemn, caramida poate si beton daca merge? Link spre comentariu
Vizitator dexter82 Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Eu sunt fan Bosch, ati putea sa o alegeti pe cea mai puternica, insa din punctual mneu de vedere , pt 59 de ron in plus se obtine calitate, mandrina automata de metal.Oricum banii sunt la dumneavoastra. Link spre comentariu
one Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 PSB 500 RE sigur nu merge pentru beton, poate doar daca dai cu 5mm dar cu 8 sau 10 nu prea. Pentru beton si pentru lemn ar trebui scule diferite, nu poti avea si tractor si masina de curse simultan. Pentru beton merge bine o bormasina cu percutie, dar nu cu discuri cum au cele ieftine, ci cu ciocanel (nu stiu cum se cheama de fapt) si cu mandrina SDS, pentru lemn merge bine una cu baterie. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 dupa parerea mea, mai ales ca zici ca o folosesti foarte putin, ar merita "Bosch PSB 500 RE", e mai micuta, nu trebuie sa ai grija la cheia de mandrina, oricum pentru gauri in zidarie sau beton niciuna nu merge bine, cea mai buna ar fi cea recomandata de dexter82, ce e mai rau ca nu prea au putere pentru infiletat suruburi ( Bosch PSB 500 RE se incalzeste dupa 20-30 suruburi in rigips ) . Daca ai un targ de vechituri pe aproape la banii astia gasesti o scula adevarata adusa de afara, nu stiu din ce localitate esti dar in targ in Pitesti e plin de scule. Link spre comentariu
Petrisor Ciocoiu Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Este mai buna o black&decker? Black&Decker CD714CREShttp://www.bricostore.ro/masina-de-gaurit/58857-makita-bormasina-650w-hp1620-88381052917.html ---- sau makita Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Black&Decker e cam zgomotoasa, pe mine personal m-au dezamagit - in general sculele Black&Decker - , Makita e buna, eu prefer ceva cu mandrina fara cheie, acasa am bosch si Makita pe care le folosesc si la munca pe teren si acasa chiar in regim industrial si nu am probleme cu ele, bosch-ul nu stiu ce model e pentru ca acum il am in masina , dar e unul profesional (carcasa albastra), Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Nimic de ce ai prezentat nu merge in beton,au percutia cu roti dintate si nu tin ,cauta una care bate pneumatic.Tot ce e pentru beton trebuie sa aibe mandrina tip SDS . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 @Petrisor Ciocoiu, toate masinile pe care le`ai prezentat sint utile la dat gauri cu percutie in caramida. In beton mai ales daca e si tare cam greu de dat cu ele. Apare si pretul burghiului , unu bun de dat cu alea e pina la 1/4 din pretul lor. Daca vrei o masina de uz general da, e OK , pentru beton , nu prea , trebuie rotopercutanta cu sistem de prindere a burghiului SDS. Dintre toate pe care le`ai prezentat eu inclin spre Makita chiar daca si aia e facuta in China. Grig Link spre comentariu
Petrisor Ciocoiu Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Va multumesc mult la toti pentru raspuns. Raman la Bosch, daca aveam 200 de euro as fi luat un Bosch Albastru. O zi placuta ! Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Buna alegere! Link spre comentariu
Petrisor Ciocoiu Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Am luat acel bosh psb 500 re si am dat 10 gauri, chiar si in beton si a functionat normal..Recomand cu caldura. A costat 196 de ron. Fiecare cu posibilitatiile lor. Va multumesc Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Daca a functionat bine si usor in beton ai o problema, nu cu masina , cu betonul! Grig Link spre comentariu
alin 105 Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Am 2 bosch-uri psb 500 folosite la greu in activitate profesionala (tamplarie PAL) cc 4 ani.Is rezistente si au suportat toate marlaniile baietilor.In beton n-au ce cauta, cu exceptia poate a primelor gauri, pana se tund dintii de la "ciocanitoare".De vreo 2 ani le-am scos fortat la pensie, inlocuite cu masini de gaurit profesionale, care au jumatate din greutatea psb -urilor. Pt beton si pt lemn se folosesc 2 tipuri masini de gaurit complet diferite, asa cum s-a mai spus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum