Vizitator Andrei Lupu Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 (editat) Am un contor trifazic adeleq DRT-301DEl nu are borna 7 nul, as dori sa stiu cum il pot monta!Aveti jos niste fotografii cu el.Multumesc si astept raspuns! Editat Februarie 1, 2015 de Andrei Lupu Link spre comentariu
H Robert Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 A=L1 B=L2 C=L3 N= Nul Respecti numerele conform schemei si anume intri cu faza l1 iesi cu ea spre consumator si tot asa din borna in borna, cealalta schema este cu trafo de curent pt. curenti mai mari de 100A Link spre comentariu
validae Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 (editat) Fără supărare, o corecție necesară totuși. Numele aparatului este contor electric trifazat. Nu ,,contuar,,. Ar fi bine ca moderatorul să corecteze titlul, suntem un forum tehnic pe care-l urmăresc și alții... Editat Februarie 1, 2015 de validae Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Nu il poti lega decat indirect, cu ajutorul transformatoarelor de curent (TC) Intre 1 si 2 TC-ul de pe faza R Intre 3 si 4 TC-ul de pe faza S Intre 5 si 6 TC-ul de pe faza T Referintele de tensiune : pentru faza R la contactul 14 pentru faza S la contactul 16 pentru faza T la contactul 18 pentru nul la contactul 12 Link spre comentariu
Vizitator Andrei Lupu Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 A=L1 B=L2 C=L3 N= Nul Respecti numerele conform schemei si anume intri cu faza l1 iesi cu ea spre consumator si tot asa din borna in borna, cealalta schema este cu trafo de curent pt. curenti mai mari de 100A Nulul nu il am la 7 Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Da, eu am inteles asta si de aceea ti-am dat varianta corecta de conectare. Cel mai probabil acest tip de contor se realizeaza in 2 moduri: pentru montaj direct si pentru montaj indirect. (al tau fiind pentru montaj indirect, ai chiar pe bucatile de plastic care acopera bornele desenata schema de montaj) Link spre comentariu
Vizitator Andrei Lupu Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Nu il poti lega decat indirect, cu ajutorul transformatoarelor de curent (TC) Intre 1 si 2 TC-ul de pe faza R Intre 3 si 4 TC-ul de pe faza S Intre 5 si 6 TC-ul de pe faza T Referintele de tensiune : pentru faza R la contactul 14 pentru faza S la contactul 16 pentru faza T la contactul 18 pentru nul la contactul 12 Am inteles, si care e intrarea si iesirea? Care sunt intrarile si iesirile din contor. Ma ajuta careva??? Link spre comentariu
ciupacabra Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 in schema pare ca se poate lega si direct ! intri cu RST in 1,3,5 si iesi cu RST 2,4,6 iar cu Nulul intri si iesi din 7 ! Link spre comentariu
Vizitator Andrei Lupu Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 (editat) dupa cum poti vedea in poze de mai sus nu am 7 adica nulul Editat Februarie 1, 2015 de Andrei Lupu Link spre comentariu
rasputin Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 (editat) Dată fiind imaginea asta şi imaginea asta precum şi imaginea asta nimerit e a lega contorul aşa Editat Februarie 1, 2015 de rasputin Link spre comentariu
validae Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 (editat) Conform schemei atașate direct pe el și din cauza faptului că lipsește borna 7 (Nul) rezultă clar că acest contor este unul care se poate lega doar indirect, prin transformatoare de curent (CT). Aici se specifică faptul că sunt două tipuri constructive : http://www.china-meters.com/En/product_show.aspx?id=58&refId=21 Na, că am scris aproape în același timp cu colegul rasputin Editat Februarie 1, 2015 de validae 1 Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Offtopic: Oare de ce era nevoie sa mai posteze 2 persoane ceea ce am scris eu? Vanatoare de posturi cred.... Validae, tu ai postat primul in topic, dar te-ai legat de exprimare, ci nu de rezolvarea problemei userului, tind sa cred ca nu stiai despre ce e vorba si ai mai facut un post doar pentru ceea ce am scris mai sus. Corecteaza-ma daca gresesc. (transformatorul de curent se noteaza TC si nu CT cum ai scris mai sus) Am inteles, si care e intrarea si iesirea? Care sunt intrarile si iesirile din contor. Ma ajuta careva??? Nu stiu ce nu ai inteles din ceea ce am scris. Intrarea si iesirea la ce? La TC-uri? Daca da, raspunsul este ca nu conteaza cum le legi, important este sa sa fie legate acolo unde trebuie la bornele contorului si sensul de trecere a curentului prin cablu sa fie cel marcat pe TC. Vezi ca gasesti TC-uri care se monteaza si pe sina.(dat fiind faptul ca tu ai un contor care se monteaza pe sina) exemplu http://www.schrack.ro/comenzi/aparate-de-masura-contoare/transformatoare-de-curent/transformator-curent-modular-40a-5a-2va-cl-3-mg900220.html Link spre comentariu
validae Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 (editat) @djlove Nu e nicio vânătoare de posturi, chiar ai impresia că mă ajută cu ceva asta ? Am făcut prima dată o remarcă pentru corectarea titlului topicului,( dar deja răspunsese H Robert) fiindcă e normal și obligatoriu să scriem clar și corect contor, nu ,,contuar,, fiind totuși un forum tehnic, și exprimarea greșită se poate propaga prin ,,contaminare,, . A doua intervenție am făcut-o fiindcă am văzut că inițiatorul nu-și dăduse seama că varianta lui de contor este doar pentru utilizare împreună cu transformatoare de curent (TC) dar am specificat notația originală din engleză de pe aparat (CT).Atâta tot. Editat Martie 28, 2015 de validae Link spre comentariu
rasputin Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Dat fiind motiv de supărare, rog pe moderatorul acestei secţiuni să şteargă postarea cu nr. 10. E postare a mea şi trece ca fiind în plus şi duce la supărări şi nemulţumiri. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 (editat) rasputin, nu cred că e nicio supărare faptul că am postat amândoi aproape simultan, chiar dacă e vorba de aceleași informații până la urmă. Nu știu de ce unii colegi au impresia falsă că numărul de postări aduce vre-un avantaj .Singurul avantaj e poate pentru forum, fiindcă aduce trafic și eventuală publicitate în plus. Dacă unii colegi se miră de numărul mare de postări ale mele în ultimul timp, țin să le aduc la cunoștință că sunt imobilizat acasă din cauza unei triple fracturi la glezna stângă. Deci, fără să vreau am mult timp la dispoziție și cu ocazia asta intru des pe forum, unde aflu lucruri interesante și ajut de câte ori am ocazia.La rândul meu am cerut de multe ori ajutor și-l mai cer și acum la nevoie, nimeni nu le știe pe toate. Dar motivul ultimelor postări ale mele și a lui rasputin, cred că au fost înțelese. Uneori e nevoie să-i repeți cuiva un lucru, poate cu alte cuvinte, ca să înțeleagă informația. Vedeți cam ce mă căznesc eu cu colegul Florin Berdilă, de exemplu, în topicul cu conectarea motorului trifazat Editat Februarie 2, 2015 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum