Vizitator popescumarius Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Salut am si eu acest tip de amplificator care la acelasi nivel de intrare semnal si la acelasi nivel de iesire cam 75 % din volum unul din canale si anume left se aude pocnituri in difuzor in ritmul muzici si se aprinde clipul , mentionez ca reducand cam la 60% volumul pocniturile dispar ,de asemenea ledul de semnal idle se aprinde la nivel de semal mai mare. ma poate ajuta cineva? Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Schimba boxele pe canale (intre ele), si vezi daca problema se manifesta pe acelasi canal sau se muta pe celalalt canal odata cu boxa. Daca problema este tot pe acea boxa, si celalalt canal face probleme identice, este de la incinta. Daca defectul se manifesta in continuare pe acelasi canal (care facea probleme la inceputul descrierii), este de la amplificator. Incearca sa inseriezi boxele si sa le pui pe canalul cu pricina, sau inseriaza doar o boxa (pe acel canal) cu o rezistenta de 4-10 ohmi la 3-5W cit testezi. Daca nu mai face, inseamna ca amplificatorul are o problema pe acel canal cu limitarea de curent. Am intilnit o data la un amplificator cu 4 finali in paralel pe brat, una din cele 4 rezistente de 0,33 ohm, intrerupta, desi tranzistorul era bun. Nu stiam de ce limiteaza prematur pe o alternanta. Rezistenta NU era afumata si nici macar incinsa. Era probabil un defect de fabricatie... Link spre comentariu
Vizitator popescumarius Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 boxele sunt la fel le-am schimbat tot asa face pe canalul acela.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 inseriaza boxele pe acel canal, sau cu o rezistenta de wattaj, cum am spus mai sus. Daca defectul persista pe acel canal, fara un osciloscop sa "vezi" exact ce se intimpla acolo, cind face acele probleme, este greu de rezolvat, fiind un amplificator care teoretic functioneaza corect pina la un anumit nivel. Incearca sa masori rezistentele de wattaj din emitoarele finalilor, deslipind un singur picior, si masurind. Orice valoare mai mare de 1 ohm (tipic sub 0,68 ohmi) arata o rezistenta decalibrata, intrerupta, etc). Posibil sa fie exact ce am patit eu, mai sus. Daca sint bune, vezi daca are semireglabili pentru limitarea de curent. Citeva poze cu aparatul desfacut si cu boxele, ar fi de ajutor. www.postimage.org pui aici direct link sau forum code 1 Link spre comentariu
Vizitator popescumarius Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 am incercat si cu rezistenta tot asa face, ma duc sa fac poze si o sa pun http://postimg.org/image/ge7pqquk7/ http://postimg.org/image/se7l4gpdx/ http://postimg.org/image/t0965pghj/ Link spre comentariu
fritz_vali Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Si rezistentele(sunt cele albe) cum sunt? Ai facut exact cum a zis "djleco"? Link spre comentariu
Vizitator popescumarius Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 le-am masurat acum imi da 2 ohmi la toate dar nu le-am dat jos din montaj o sa le dau jos sa vad daca au valoarea care trebuie (0,68 ohm) am scos acum rezistentele le-am masurat si sunt bune schema SAMSON SERVO 170 260 50 SCH.pdf SAMSON SERVO 170 260 5 SCH.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Verifica doar R137 si R138, (0,68 ohm). De pe ele de face preluarea de tensiune pentru protectie. Verifica si diodele D107 si D108, tranzistorii Q108 si Q109. Daca sint bune, modifica valoarea rezistentelor R125 si R126 (15kOhm) la 10kOhm, si pune-le de 1W. Problem solved. Oare nu cumva pe canalul cu pricina tu ai pus peste satelit si acel bass? Adica un canal lucreaza cu satelit, si al doilea cu satelit+bass? Daca da, atunci vina nu este a amplificatorului ci a utilizatorului, este posibil sa fii in sub impedanta minima de 4 ohm acceptata de amplificator, si exact cind ajunge sa piriie sau ce probleme face, limitarea de current sa isi faca datoria CORECT. Link spre comentariu
Vizitator popescumarius Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Verifica doar R137 si R138, (0,68 ohm). De pe ele de face preluarea de tensiune pentru protectie. Verifica si diodele D107 si D108, tranzistorii Q108 si Q109. Daca sint bune, modifica valoarea rezistentelor R125 si R126 (15kOhm) la 10kOhm, si pune-le de 1W. Problem solved. Oare nu cumva pe canalul cu pricina tu ai pus peste satelit si acel bass? Adica un canal lucreaza cu satelit, si al doilea cu satelit+bass? Daca da, atunci vina nu este a amplificatorului ci a utilizatorului, este posibil sa fii in sub impedanta minima de 4 ohm acceptata de amplificator, si exact cind ajunge sa piriie sau ce probleme face, limitarea de current sa isi faca datoria CORECT. nu bassu are alta statie Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Verifica doar R137 si R138, (0,68 ohm). De pe ele de face preluarea de tensiune pentru protectie. Verifica si diodele D107 si D108, tranzistorii Q108 si Q109. Daca sint bune, modifica valoarea rezistentelor R125 si R126 (15kOhm) la 10kOhm, si pune-le de 1W. Problem solved. Link spre comentariu
Vizitator popescumarius Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 am verificat r137 si r138 sunt bune verific acum si diodele si tranzistoarii Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Verifica scotind de pe placa componentele (PE RIND) sa nu incurci ceva. Daca sint bune, ramine sa modifici valoarea acelor rezistente. Daca nu ai acea valoare, ( la fiecare de 15K) pui cite una de 22-24K in paralel pe fiecare. Link spre comentariu
Vizitator popescumarius Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 am schimbat rezistentele de 15k cu unele de 10k acum merge nu se mai aud pocnituri dar idle tot nu se aprinde decat la volum maxim si atunci foarte putin, iar clipul de pe canalul acesta se aprinde inaintea celui de pe canalul celalalt am schimbat si boxele intre el chiar daca sunt la fel dar tot asa face oricum iti multumesc macar nu mai se aude pocniturii cand intra clipu poze cand se aprinde clipu si cu mixeru http://postimg.org/image/5ldx001z3/ http://postimg.org/image/vt467f595/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Fa modificarea pe ambele canale. Oricum este ceva in neregula cu acel etaj final. Ti-as recomanda sa schimbi toate elementele semiconductoare, tranzistorii in mod special, diferential si vas, sa ramina doar finalii si prefinalii originali. Am intilnit cindva la un amplif, in diferential, in loc de MPSA42-92, Bf-uri 422-423 PHILIPS, care desi erau bune pe aparatul de masura, in montaj functionau defectuos. Link spre comentariu
Vizitator popescumarius Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Fa modificarea pe ambele canale. eu cred ca e de la dioda d112 care e in scurt am masurato pe placa sa o dau jos sa vad daca chiar e arsa e in scurt cred ca de la ea a fost toata treaba gata merge de la dioda a fost acum merge si idle si clipu la fel pe ambele canale multumesc oricum dj leco Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum