Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator Lampa Zeca 340

Vizitator florentin oprea

Postări Recomandate

Vizitator florentin oprea

Salut ! Nu stiu prea multe in lumea electronicii ,am o problema ,am cautat si pe net dar nu gasesc exact ceea ce doresc .

Este vorba de o lampa (lanterna) zeca 340 ( http://www.zeca.it/it/340-las-vegas_p27.php?id=27 )  la care nu-i mai am incarcatorul .

Tot ce am gasit pe net in legatura cu incaratorul este ca acesta are o putere de 8 VA si lampa are un acumulator de 4,8 V si  3300 mAH.

As dori sa stiu ce caracteristici trebuie sa aiba incarcatorul (tensiune si intensitate ) pentru ca ii pot face o mufa prin care sa-l conectez .

VA MULTUMESC !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• briobit

1

• aygun

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Să ne lămurim bine, nu mai ai alimentatorul suportului de încărcare sau nu mai ai nici suportul de încărcare a lanternei ?.Acel suport de încărcare conține un circuit de decuplare automată a încărcării, e foarte important. 

Link spre comentariu

La atingerea a circa 6V pe acumulatori se va limita curentul de încărcare la o valoare foarte mică. Schema se alimentează la o sursă de 12V și capabilă de minim 1A.

Link spre comentariu

Da, schema necesită o diferență minimă de circa 3-4V față de tensiunea maximă de încărcare (6V) și pentru o marjă de siguranță la fluctuația rețelei. Eu am dat doar un exemplu de schemă care se potrivește la cerința ta, sunt și alte scheme pe net care fac același lucru. Cel mai probabil și alimentatorul original al lanternei tot pe la 9-12V/1A  avea, nu am căutat date suplimentare depre el.

Editat de validae
Link spre comentariu

Eu mai degraba as modifica complet toata lampa si as cupla extern un acumulator de 12Volti / 5Ah caruia ii gasesti sau ii poti face mai usor un incarcator.

Eu le incarc pe ale mele la un UPS  dar sunt o gramada de metode de a incarca un asemenea acumulator. 

Asta as face eu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări