one Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Eu am cumparat de la Lidl o telecomanda cu 4 prize, foarte asemanatoare cu cele din poze lui validae. Foarte probabil se gasesc la magazinele gen Brico. Eu am facut mai demult cadou unei persoane un adaptor cu telecomanda. Acesta avea forma unui fasung, se infileta in corpul de iluminat, si apoi avea un soclu unde puneai becul, practic se intercala intre bec si corpul de iluminat. Avea telecomanda, nu stiu care era raza de actiune dar minim 15m... ? Fasung cu telecomanda: http://static.mivarom.ro/catalog/images/dulie.jpg Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Exista in Hornbach, separat, relee si telecomanda breloc pt. 3 relee. Au avantajul ca in lipsa atelei constructii de tip "stecar", sunt mai usor de implementat in anumite situatii. Doar ii vari firele, strangi, si gata... de montat in doze, tablou, etc. Exista si relee wireless receptor de tablou electric, cu distante de lucru de pana la 300m. Exista intrerupator wireless, intrerupatorul e in casa in perete, releul in garaj. Distanta 180m max. Zamel RZB-01... Link spre comentariu
elektronu85 Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Da de sisteme de comunicatii pe firele de curent(instalatia electrica interioara) n-ati auzit?? Mi se pare solutia cea mai eleganta.... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Da, e o soluție elegantă și poate relativ ilegală, presupune introducerea în rețea a unui semnal posibil perturbator pentru alții. Poate cei mai fin cunoscători ai legilor în vigoare pot da amănunte... Producătorul va jura probabil cu mâna pe fază, că interferențele sunt imposibile....dar numai firele instalației știu ce mai trece prin ele.... Cred că semnalul suprapus peste tensiunea de rețea nu se limitează la rețeaua proprie, poate doar dacă montezi la branșament niște filtre corespunzătoare... În fine...ideea nu e nouă deloc.Era printr-o revistă Tehnium, nu știu anul sau numărul, un articol care arăta cum poți transmite semnale de comandă prin rețeaua de curent.Binențeles, nu digitale.... Link spre comentariu
elektronu85 Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Nu este o solutie ilegala, asta o spun sigur, altfel nu mi s-ar fi predat asa ceva in facultate la cursul de Domotica, cu cativa ani in urma.... Legat de perturbatii, n-as putea acum sa confirm sau sa infirm prezenta acestora, stiu ca acel tip de telecomanda lucra pe la 400kHz parca, oricum o sa ma uit prin acel curs si revin. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Curenții purtători de informație sunt folosiți de la începuturile telefoniei prin fir, sistemul ADSL de transmitere a datelor prin aceleași două fire telefonice e o realitate.Dar acolo vorbim de altceva. Aici vorbim de o rețea publică unde sunt niște norme privind perturbațiile ce pot fi introduse de diverși consumatori sau aparatură.Poate că nivelul acelui semnal e așa de mic încât se încadrează în limite...nu contest posibilitatea. Am zis poate relativ ilegală, nu am susținut cu siguranță. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Există întreg sistemul. Îl vinde o firmă din România. Este bestial, va pot dezvolta modul de funcționare, dacă doriți... Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 (editat) Eu am reparat demultisor un interfon cu tranzistoare pe germaniu si un operational marca JRC ce mergea pe reteaua de 220V, cu conditia ca intre cele 2 posturi sa fie aceeasi faza., cum ar fi intr-un apartament, de ex, sau la un garaj cu lumina trasa din casa. Insa eu merg pe ideea telecomenzii pt acest lucru cu tel mobil. Oricine are prin casa sau gaseste la pret derizoriu un junghi de telefon nokia 1100, 1110, 1112, 1200, 3210, 3310, 3410, 5110, 5110i, etc. Eu, de ex, am un 3310 made in finland nou nout, cu carcasa si tot neschimbat. Nu-l dau nici pe 3 spartfonuri, desi l-am luat din targ pe 20 lei de la un betivan. Era codat pe o retea din Olanda, l-am decodat in 3 min...Cu exceptia 1110, 1112 si 1200, toate din lista de mai sus se pot decoda pe coduri. Editat Aprilie 3, 2015 de Untold Link spre comentariu
Marius84 Postat Aprilie 3, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2015 (editat) Puteti sa detaliati cum folositi aceste telefoane? Editat Aprilie 3, 2015 de Marius84 Link spre comentariu
Untold Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 (editat) Cum se pot folosi, s-a spus mai sus. De la motorasul de vibra al telefonului legi un releu (optotriac) pe ale carui contacte pui un temporizator cu 555 care, printr-un alt optotriac, iti aprinde becul si sta aprins cat e timpul reglat la temporizator, apoi se stinge. La un nou apel, ciclul se reia si tot asa. Mai jos, o schema de temporizator cu doua optotriace modificata de mine pentru a putea fi folosita cu un telefon mobil, rezistorul R* se dimensioneaza in functie de curentul cerut de led-ul optotriacului. P.S. ca sa nu primesti apeluri aiurea care sa-ti aprinda becul, desi n-ar avea importanta pentru ca becul oricum se stinge dupa timpul dictat de temporizator, pe telefonul Nokia 3310 (sau altul ce are composer) compui un ton lung, la assign tone din meniul telefonului, pui numarul tau (si un altul, eventual) si ii alegi tonul lung (si vibratie)pe care l-ai compus in composer. Pentru alte numere de tel la setari sonerie ii dai no tone si fara vibrattie, astfel incat, orice alt numar in afara de al tau care te suna, becul nu se aprinde, pentru ca melodia e no tone si vibra off. Se subintelege ca telefonul trebuie sa stea mereu pe incarcator, e mai greu sa stai la 2-3 zile sa-l pui la incarcat... Sper ca m-am facut inteles, succes celor ce vor realiza acest montaj ( si mie, vreau sa-l fac si eu)! Editat Mai 11, 2015 de Untold Link spre comentariu
Vizitator tmd Postat Mai 17, 2015 Partajează Postat Mai 17, 2015 exista la firme specializate ex moller module programabile x cmfort care te vor multumi la ce ai nevoie Link spre comentariu
Vizitator dumitrudany Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Se pot folosi relee pe 315MHz sau 433Mhz telecomandate prin doua placi mici de arduino (una la care puneti un buton si una la care legati un releu care actioneaza becul).Va pot ajuta daca mai este nevoie. Costul proiectului va fi de aprox 40 RON. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum