Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor horizon

codrut

Postări Recomandate

model 9006SW

Se aprinde pt o secunda apoi ledul rosu face flash-uri continuu.Tensiunea de 12v pt alimentarea invertorului este,dar in schimb tensiunea de on scade de la 6v la 2,8v.Am incercat sa-i dau extern 5v dar la fel se comporta,se aprinde pt o secunda si se inchide.In momentul in care scod firul de on al invertorului atunci se aprind si lampile.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• codrut

9

• validae

4

• ovy83

1

Top autori în acest subiect

Poate avea probleme la una din lămpi, orice dezechilibru de consum duce la oprirea invertorului.Poate fi chiar și o problemă la izolatorii de capăt ai unei lămpi.Am găsit la un monitor cauciucul carbonizat din cauza unei conturnări de înaltă tensiune.Cel mai probabil umezeala fusese de vină, aprinderea inițială a lămpilor se face în impuls de tensiune peste 1000V.Verifică și condensatorii de filtraj de pe invertor și mai ales din sursă, chiar dacă există tensiunile respective, condensatorii uscați pot cauza riplu mărit pe alimentare.

Editat de validae
Link spre comentariu

Am rezolvat cu invertorul,a fost carbonizat capatul unei lampi cu ati spus.am refacut lipiturile acum merge dar am alta problema.Invertorul se aprinde numai daca scot pinul de ON,dc il bag in soclu nu se mai aprind lampile.In momentul in care alimentez monitorul tensiunea de on este 6v apoi scade in 2,8v.Sa fie softul de vina?Vad ca tensiunea de on a inv vine din placa digitala.

Link spre comentariu

Nu cred să fie softul de vină, posibil să fie și altceva afectat pe acolo.Mai măsoară la rece componentele din zonă, să nu fie vre-un tranzistor sau diodă străpunse.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări