Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

anto3

Membru
  • Număr conținut

    12
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

169 citiri profil

anto3's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • One Month Later
  • First Post
  • Dedicated

Recent Badges

  1. Așa voi face. Mulțumesc!
  2. Mulțumesc! E foarte clară explicația!
  3. Stimați colegi de forum care ați răspuns acestui topic! Vă mulțumesc mult pentru explicații, și pentru răbdarea de a-mi indica pas cu pas ce anume ar trebui să remediez. In momentul de față îmi este cât se poate de clar că problema nu este la amplificator ci la mine. Când am început construcția amplificatorului nu cunoșteam noțiunea de Sursă dublă de tensiune. Astăzi, după ce am văzut răspunsurile de pe forum am aflat atât soluția problemei cât și lacunele mele de teorie. Voi reface cablajul ( și implicit și amplificatorul) și voi încerca să îl alimentez cu două surse de tensiune conectate în serie, așa cum mi-ați recomandat. Iar după aceea, voi reveni cu rezultatele. Mulțumesc încă o dată pentru ajutor!
  4. Vă trimit aici modul în care am conectat difuzorul. Firul gri este cel care pornește din punctul median. 25V
  5. Bună ziua. Am conectat amplificatorul la 25 de volți ( folosind un alimentator reglabil 3-25V din comerț). Am efectuat din nou măsurătorile. Pe șina negativă problema persistă. T6 se comportă la fel. L-am deconectat și amplificatorul încă funcționează la fel. De data aceasta T5 și T7 se încing foarte tare. Din câte constat T4 și T6 par inactive.
  6. Mulțumesc! O să urmez indicațiile! Mulțumesc pentru sugestii. Voi încerca modificările propuse de dvs. și revin cu răspunsul. Cât despre alimentare, din lipsă de sursă dedicată special montajului am folosit un alimentator din comerț de 12 volți.
  7. Bună ziua. Revin cu măsurătorile promise. 1. De la șina pozitivă la R13( contact cu punctul median) = 6.85 V 2. De la șina negativă la emitorul lui T6 - contact cu R8 = 0 V 3. Între colectorul și emitorul lui T6 am 6.64V iar între emitorul și colectorul lui T 7 am 4.35 V 4. De la șina pozitivă la punctul median am 7 V iar de la șina negativă la punctul median am 4V Tensiunea de alimentare=12 volți/ 1 amper
  8. Voi măsura căderile de tensiune pe cele două rezistențe de 0.22R și voi posta rezultatul. Mulțumesc! Sunt pe radiatoare separate. Voi efectua măsurătorile și revin cu rezultatul. Mulțumesc!
  9. Tranzistorii finali sunt sdt9202 iprs Băneasa. I-am testat la ieșirea unui JLH 1969 și se încălzesc în mod egal. Deci, din punct de vedere al factorului beta e posibil să fie apropiați. Dar țin să precizez că în amplificatorul de care discut aici în locul sdt-urilor am montat și 2n3055 și bd911 și am aceeași situație: dor finalul de pe șina pozitivă se încălzește. La JLH aceleași perechi de tranzistori funcționează ok. O să fac și un test cu multimetrul și voi posta rezultatele. Mulțumesc!
  10. Bună seara! Am realizat amplificatorul din imaginea de mai jos cu rezultate foarte bune însă întâmpin o problemă: tranzistorul final de pe șina pozitivă se încălzește (după măsurătorile mele cu termometrul nu depășește 37 de grade Celsius în condiții de funcționare continuă - cam 2-3 ore) în vreme ce al doilea final de pe șina negativă nu se încălzește deloc. Amplificatorul funcționează fără probleme însă consider nefirească încălzirea asimetrică a tranzistorilor finali. Țin să menționez că am respectat toate valorile din schemă ale pieselor. In măsura în care simetria etajului trebuie reglată aș vrea să vă întreb care rezistor din schemă ar trebui ajustat. Și, bineînțeles, dacă ar mai trebui făcute și alte modificări pentru a remedia problema. Schema amplificatorului se găsește în revista Tehnium 10/1990. Mulțumesc!
  11. Bună ziua. Are cineva caietul service al radioreceptorului Royal S-734 T1? (Schema, Cablaj imprimat, datele pieselor, etc.)
  12. Care ar trebui să fie sensibilitatea potrivită pentru anul 2024, pentru a face un DX de calitate?
  13. Un răspuns mai mult decât complet! Mulțumesc!
  14. Deci, fâșâitul de fond radio e un zgomot inerent circuitului însuși.
  15. Salutări! Atunci când "navigăm" pe scala unui radioreceptor în unele "locuri" vom recepționa posturi de radio (adică semnalul demodulat) iar în rest, vom auzi acel tipic zgomot de fond constant ( fâșâitul ) caracteristic aparatelor radio. Întrebarea care mă preocupă ar fi aceasta: Ce anume generează acel zgomot de fond (fâșâit)? De unde vine el?
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări