Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

silviu1393

Nou venit
  • Număr conținut

    8
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profile Fields

  • Locatie
    Arges

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

silviu1393's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Week One Done
  • Dedicated
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Pai motorul acum porneste in gol, adica e montat pe masina dar nu are sarcina, doar ce roteste axul masinii in gol. Sarcina ii dau cand bag porumb. Din ce inteleg, celalalt condensator il mai ajuta daca in functionare dadea sa se opreasca, adica daca abuzam de utilaj. Teoretic nu ar trebui sa fie probleme atata timp cat nu abuzez sa bag ca inecatul in ea, ceea ce e si normal, e o masinarie ieftina, cand cumperi asa ceva esti constient ca nu poti abuza. Daca am timp poate il si desfac sa vad ce s.a intamplat cu centrifugalul, desi daca merge asa nu mi.as mai baga nasul in motor. Eu tin sa va multumesc pentru ajutor si implicare!
  2. Misterul a fost elucidat. Operatia a reusit, pacientul a murit. Lasand gluma la o parte, am salvat motorul. Deci el are 2 condensatori. Unul permanent de 15uf si unul de pornire de 75uf comandat de contact centrifugal. Care la mine era blocat pe inchis, deci mergea continuu cu 90uf. Am tras 2 fire de la condensatorul de pornire, cu un intrerupator, provizoriu de proba. Ca sa constat ca motorul porneste si doar cu condensatorul permanent de 15uf. Asa ca am anulat cu totul condensatorul de pornire impreuna cu centrifugalul. Motorul porneste si merge impecabil, nu mai vibreaza, nu mai incalzeste, are si turatie mai mare. Inca nu am avut cand sa.l bag in sarcina, daca ma ajuta vremea probez maine. Acum va intreb, e ok sa mearga doar in condensatorul de lucru? Banuiesc ca da din moment ce cel de pornire era actionat de centrifugal doar la pornire. Si inca o intrebare, din pura curiozitate, cam ce putere reala are motorul daca porneste cu un condensator de 15uf 250V? Mai vazusem pe aici o lista cu puterea in functie de grosimea axului, asta are 15mm grosime.
  3. Ala il banuiesc si eu ca ar fi defect. Si cred ca are, in cutia motorului unde sunt legaturile, din motor ies 3 fire mai groase si 2 mai subtiri, dintre care unul merge la condensatorul de pornire, cel de 75uf. Celalalt nu mai stiu exact unde merge, acum nu sunt acasa.Daca il anulez fara sa.l demontez, doar din legaturi, iar in locul lui pun un buton pe cate il apas cateva secunde la pornire e ok? Din cate am citit cam asta face centrifugalul. @sla sigur e o caricatura chinezeasca, garantat e aluminiu,nu are o placuta cu informatiile de care spui, are doar o ericheta pe care scrie; 220v, 50hz, 1500w, 3000rpm. Are doi condensatori, unul de 15uf si unul de 75uf pe care scrie si Start Motor. Dar ne facem treaba cu ele. Mai am o moara de cereale si o tocatoare de fructe tot chinezesti cu motoare asemanatoare cu care nu am avut absolut nicio problema de cativa ani, si nici nu le.am menajat.
  4. Nu m.am facut inteles. Toate simptomele descrise de mine sunt ale motorului in gol, demontat de pe masina, inclusiv vibratiile.
  5. Exact la asta ma refeream, e mai ieftin sa cumpar un alt motor decat sa alerg dupa meserias sa.l repar pe asta, avand in vedere ca in apropiere nu cunosc niciun meserias. Eu incerc sa exclud vreo eventuala defectiune minora sau chiar vreo legatura gresita pe la fire/condensatori, care nu m.ar surprinde avand in vedere ca e o chinezarie ieftina. Inca un detaliu pe care nu l.am precizat, in functionare motorul vibreaza puternic, iar tensiunea masurata in priza scade de la ~225 la ~212 215 V. Axul batozei se invarte usor, cum am mai spus motorul se incinge la fel si la mers in gol, fara curea. https://www.emag.ro/batoza-de-curatat-porumb-mpn-1500-w-cupru-3000-rpm-300-kg-h-cez-92/pd/DH35M4BBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android Asta e batoza. De fapt fizic arata exact ca cea din poza 3, in primele 2 poze aratand altfel.
  6. Cum am mai spus, era mai usor cu garantia dar s.a dus. Ma repet, am cumparat.o in primavara, montat probat putin in gol, am vazut ca merge, e ok. Nu am avut cu ce s.o pun la treaba . Motorul se incalzeste la fel si la mers in gol, deci se exclude abuzarea de utilaj. Bobinator nu am in imprejurimi, iar ca sa umblu zeci de km cu un motor la bobinat prefer sa cumpar altul si sa nu.mi bat capul. Incerc sa aflu cu ajutorul vostru daca are o problema grava sau ceva minor. Poze o sa pun, dar momentan nu sunt acasa ca sa pot face poze motorului. Si da, motorul, ca si utilajul, e o chinezarie ieftina, care e posibil sa aiba wattii umflati. Eu am scris aici specificatiile date de producator.
  7. Se poate masura curentul cu un multimetru? Altfel de aparat nu detin. Ce inseamna sarcina prea mare? Ca utilajul e prea mare pentru motor? El se incalzeste la fel si la mers in gol. Poate sunt prea insistent, dar nu am cunostinte prea mari in domeniu.
  8. Buna ziua. Sunt nou pe acest forum, asadar daca am gresit sectiunea imi cer scuze. Intampin probleme cu un motor de la o batoza de porumb de 1,5kw 3000 rpm, monofazat. Motorul porneste, are putere, fac treaba cu utilajul 4-5 minute, dupa care se opreste. In aceste 5 minute se incinge de nu poti tine mana pe el. Dupa cateva minute in care se mai raceste, merge din nou 1-2 minute pana se incinge iarasi si se opreste. Axul se invarte usor cu mana. Motorul e cu 2 condensatori, unul de 15microF 450V si unul de 75 microF 250V pentru pornire. Care ar fi cauza de se incalzeste asa repede? Din ce am mai citit pe aici, eu nefiind electrician, din motor ies 5 fire, 2 mai subtiri si 3 mai groase, oare alea 2 subtiti sa fie contact centrifugal pentru bobina auxiliara? Si ma gandesc ca acel contact sa fie defect si sa ramana bobina auxiliara alimentata permanent? Poate fi asta o cauza a supraincalzirii? Stiu ca ar trebui sa merg la garantie, dar scula am achizitionat-o prin primavara si nu am folosit.o pana acum si bineinteles ca nu mai am nici cutie nici factura nici nimic. Multumesc pentru ajutor.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări