Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

manolis

Membru
  • Număr conținut

    74
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

manolis's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated
  • One Year In
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Si unde este castigul daca procedezi asa? Doar ca sa complici lucrurile?
  2. Poti construi si un demodulator dar care este scopul? Nu ajungi in situatia cand te scarpini la urechea stanga cu mana dreapta? PWM-ul nu este folosit pentru a elimina "digitalul" la destinatie? Acelasi lucru a spus si Ion_Bumbu: deci daca transmiteti/modulati digital trebuie la destinatie sa demodulati digital. Cand insa se moduleaza un semnal analogic la destinatie nu am nevoie de demodulator digital. Eu in asta vad utilitatea PWM-ului: sa modulez purtatoarea digitala cu un semnal analogic.
  3. Da, aici este un exemplu care imi permite sa inteleg. Dar am o intrebare: mai departe acest semnal de cine si cum este procesat? Daca contine informatie digitala atunci la destinatie am nevoie de un DAC daca doresc sa obtin informatia analogica (o valoare care s-a dorit transmisa). Daca la destinatie am o intrare digitala atunci de ce a mai fost nevoie de complicatia cu PWM?
  4. Imi cer scuze dar nu am nici o informatie despre exemplul prezentat. Unde pot gasi informatii sau daca poti descrie in doua trei cuvinte procesul mi-ar permite sa imi fac o idee si sa pot continua discutia (sau poate poti da un exemplu din zilele noastre despre care pot sa gasesc mai multe informatii pe google).
  5. Daca varianta C este identica ca afirmatia lui Ion_Bumbu revin si pentru tine cu intrebare: Poti preciza un caz in care se transmite prin PWM informatie digitala?
  6. Poti preciza un caz in care se transmite prin PWM informatie digitala? Pe net nu am gasit decat ca se trimite informatie analogica: 1. Pulse Width Modulation, or PWM, is a technique for getting analog results with digital means. https://docs.arduino.cc/learn/microcontrollers/analog-output/ 2. Pulse width modulation (PWM) is a modulation technique that generates variable-width pulses to represent the amplitude of an analog input signal. From: The ROV Manual (Second Edition), 2014. 3. Pulse width modulation or PWM is a commonly used control technique that generates analog signals from digital devices such as microcontrollers. The signal thus produced will have a train of pulses, and these pulses will be in the form of square waves.
  7. De ce vezi ca find o parte proasta faptul ca, chinezii ne-au luat fata? Daca chinezii muncesc, nu ti se pare normal sa aiba si rezultate? Daca noi avem numai tampiti fara viziune in posturile de conducere, daca se depun eforturi colosale pentru promovarea non binarilor, putelor blege si handicapatilor nu este normal sa ajungem ziua cand vom lua si mUE? Nu poti sa te pisi contra vantului fara sa te stropesti. Nu poti sa promovezi prostia si imbecilitatea si sa ramai pe prima treapta a podiumului. Dinamica viitorului este foarte complexa si dobitocii astia de la butoane nu pot contura o imagine deci e clar ca deciziile sunt luate orbeste si va veni si nota de plata.
  8. Pai si tu de ce nu faci la fel? Pune o borna a aparatului de masura pe unul din firele albe si celalalt la caroserie. Daca nu ai 12V pui pe al doilea fir alb. Nu are ce sa se intample daca masori fata de caroserie fiecare fir din mufa.
  9. Ati ascultat amplificatorul pe muzica in fiecare din cele trei situatii de mai sus? Ati auzit diferentele? Daca nu ati auzit nici o diferenta la ureche inseamna ca lantul audio are o veriga mult mai slaba care anuleaza diferentele de mai sus deci orice alte modificari de finete nu vor avea nici un efect.
  10. Fara un pret estimativ este greu de luat un angajament la un group buy.
  11. Daca ai schema de montaj, pune-o aici. Ai sa ai mai multe sanse sa avansezi in proiectul tau, pentru ca primesti sfaturi pe marginea schemei.
  12. Daca senzorul este OEM 5149065AA (pare sa fie facut de Continental) primul pin este masa (GND), cel din mijloc este pinul de iesire semnal(tensiune intre 0.5 si 5V) si al treilea este +5V. Atentie cum te uiti la mufa. Cel mai bine masori sa vezi unde ai 5V si unde ai masa. Tu pentru ceasurile digitale ai nevoie de semnalul de pe pinul din mijloc.
  13. Multumesc pentru informatie! Nu folosesc TDA1541, deci am scapat .
  14. Ai pus link-ul si in primul post, dar cand am vazut in schema 2SK170(2SK369) am zis ca sigur s-au folosit alti tranzistori (stiam ca nu se mai produc de mult timp) de aceea am cerut un BOM. Insa cand am vazut ca ai repostat link-ulam zis ca imi scapa mie ceva si m-am apucat sa caut pe net si am gasit ca LSK170 ar fi identici cu 2SK170. Tu ce ai folosit: LSK170A 2.6 6.5 mA LSK170B 6.0 12.0 mA LSK170C 10.0 20.0 mA LSK170D 18.0 30.0 mA
  15. Buna seara, Mai are cineva disponibil BOM-ul (sau schema) de la cablajul etajului conversie i/v? Multumesc anticipat
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări