Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GeorgeS

Membru
  • Număr conținut

    51
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

GeorgeS's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Collaborator
  • Dedicated
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Chiar si cu aplicatia "Photos", din Windows 10. Creati un folder pe acel stick, sau oriunde doriti. Deschideti prima fotografie dintr-un folder dorit, vizualizati fotografia si din sageata dreapta, mergeti la urmatoarea fotografie si tot asa. Cand ati ajuns la o fotografie pe care doriti sa o salvati si in acel folder pe stick, apasati "Ctrl + S", se va deschide fereastra pentru "Save As", mergeti la folderul creat pe stick si "Save". Astfel salvati o copie a acelei fotografii. Alegerea caii spre acel folder trebuie facuta doar la prima fotografie, apoi ramanand default. Din descriere pare mai complicat decat in practica.
  2. Atata s-a putut? Aceasta este toata informatia de care ai nevoie pentru a fi atat de imperativ? Nici macar ca un mimim asa, nu ne intereseaza despre ce transformator vorbim, ce putere, cu ce materiale este construit? La fel, ca un minim, nu ne intereseaza despre ce putere a invertorului vorbim si nici despre ce fel de invertor este? Imi raspund eu, nu, nu ne intereseaza, pentru ca toate "ie" la fel! Sincer, eu imi cer scuze pentru poluarea acestui topic! Si de data asta fara urma de ironie, respectuos rog sa-mi fie sterse aceste comentarii, care nu ajuta cu absolut nimic intrebarea initiala.
  3. Ma bucur ca ai putut face determinari pe echipamentele respective, chiar daca noi nu stim despre ce echipamente vorbim, stim doar denumirea generica, folosita de initiator. Unii colegi, cand vor citi, vor zambi, bine si asa. Cat despre eea ce stiu sau nu stiu eu, te rog sa te abtii, indiferent de "functii"!
  4. Ce-mi place mie cum ne gasim sa facem calcule la virgula, pe echipamente presupuse de noi ca ar fi in discutie! Mare minune si cu principiul acelui invertor ... Ideea ramane! De contradictii pe presupuneri, nu am timp, starea necesara si nici nu vad cu ce ar ajuta in problema initiatorului.
  5. Transformatorul coborator, cum spui tu 220V/12V, are niste pierderi, mai mici sau mai mari in functie de varianta constructiva, dar are pierderi. Deci, puterea consumata din retea este mai mare decat puterea furnizata la iesire. Invertorul 12V/220V, are si el niste pierderi, ceva mai mici decat ale unui transformator, dar tot pierderi sunt. Deci, in procesul acesta, vei avea de-a face cu un lant de multe pierderi, deci un randament de transfer, destul de mic. Pe scurt, asta inseamna ca in aceasta varianta vei consuma mai multa energie, decat in varianta in care alimentezi consumatorii direct din retea.
  6. Glume bune, numai glume bune pe aici! Ma bucur ca sunt cofetar, altfel poate le-as si crede si le-as si aplica. Nimeni nu vrea sa citeasca (stiu, este greu), nimeni nu vrea sa calculeze, nimeni nu vrea sa munceasca. Vrem formule simple si magice, care sa ne faca "meseriasi" si sa putem merge mai departe. Dar, defapt, daca "profesionistii" lucreaza asa si nu-i trage nimeni de maneca ... Multe "succesuri" si mai ales, Doamne ajuta!
  7. Condurtoarele sau cablurile cu conductoare pentru instalatii electrice, se produc si se vand cu specificatie pentru suprafata sectiunii, nu pentru diametru. Astfel ca, nu vei gasi conductoare dedicate pentru instalatiile electrice, cu diametre de valori atat de rotunde. Acel 4mmp, la o masurare a diametrului, s-ar putea sa se dovedeasca a avea un diametru aproximativ de 2.25mm. Nu exista formula magica, cu doar doi termeni, pentru instalatii electrice, pentru ca acestea(instalatiile) sunt relativ complexe. Ai absolut toate informatiile la "o cautare" distanta, trebuie doar sa vrei sa le si citesti. Indiferent cate bunavointa ar avea unii colegi (si vad ca au), nu vor putea ei sa iti faca un rezumat simplificat la maxim, despre aceste probleme. Eu, ca variante de lucru vad cam doua, ori asimilezi toata partea teoretica a problematicii, ori faci calculul (sau intrebi) pentru fiecare situatie particulara, in parte.
  8. Din pacate, raspunsul nu poate fi la fel de simplu precum intrebarea. In instalatii electrice, calculul se face tinand cont de mult mai multi factori (cadere de tensiune acceptata, lungimea tronsonului, tip de montare, temperatura maxima admisa), nu doar de material si sectiune. Asa, la un mod general si neprofesionist, pentru acel conductor de aluminiu de 1.5 (spui ca diametru), daca lungimea nu depaseste 20 de metri, ai putea sa mergi si pe o incarcare de 10A.
  9. Strict din acest citat, si asa pe foarte rapid, eu disting mai multi termeni: 1. Savarsirea contraventiei; 2. Constatarea contraventiei; 3. Aplicarea sanctiunii, care se face prin PV de constatare: 4. Comunicarea PV de constatare a contraventiei; 5. Termen pentru comunicarea PV de constatare, care curge de la data constatarii si intocmirii PV, nu de la data savarsirii; 6. Aplicarea sanctiunii se prescrie in termen de 4 luni de la savarsire, adica nu se pot intinde mai mult de 4 luni de la savarsire, cu constatarea, aplicarea si comunicarea. Dar, odata constatata, aplicata si comunicata, nu mai avem treaba cu termenul acela de 4 luni.
  10. Firele le poti identifica prin codul inscris pe ele. Chiar si in poze, acel cod se vede destul de clar, deci ai o posibilitate, astfel. Apoi, in general, acest fel de releu, se poate intalni in mai multe aplicatii si nu prea are iesiri separate pentru stanga si dreapta, ci are iesire pentru martorul din bord si iesire pentru becurile de semnalizare. Am fost tentat sa cred ca asa este si cazul la tine, dar dublarea firelor tocmai pe pinii R si L, atat la releu cat si la maneta de semnalizare, ma face sa cred ca s-ar putea sa fie in alt fel, o sa imi spun parerea mai jos. In schita, in partea de sus arat cum este in majoritatea cazurilor si in partea de jos, cum cred eu ca este in cazul tau. Fara pretentia de a avea dreptate.
  11. La o prima vedere, asa pe graba, eu observ cam multe probleme: 1. neadaptarea sarcinii din drena, la actuala tensiune de lucru; 2. neadaptarea circuitului de detectare a curentului; 3. neasigurarea curentului pentru incarcarea condensatorului pentru start; 4. neasigurarea conditiilor pentru incarcarea condensatorului pentru start; 5. neasigurarea tensiunii minime pentru start; 6. neasigurarea buclei de reactie negativa. Pareri personale: 1. trebuie recalculata infasurarea primara, pentru tensiunea si curentul de lucru, actuale; 2. trebuie recalculat rezistorull pentru valoarea actuala a curentului maxim; 3. acel curent de 1mA, trebuie sa asigure incarcarea condensatorului din pinul VDD, pana la valoarea tensiunii de start, asta inseamna ca atunci cand pe condensator vei avea deja 11V, diferenta pana la cei 12V din care se incarca, va fi de 1V. Acel 1V, prin 12K, nu are cum sa asigure 1mA; 4. avand un curent atat de mic de incarcare a condensatorului din pinul VDD, nu ai voie sa ai si alte componente pe acel circuit. Ideal ar fi sa ai o dioda inseriata, exact ca in schema tipica; 5. din ce vad eu, tensiunea de start ar trebui sa fie peste 12.5V, optim (vad) ca ar fi 13.5V; 6. aplicarea unei tensiuni fixe pe iesire si deci pe divizorul rezistiv din bucla de reactie negativa, va face cumva aproape imposibila aducerea montajului in regimul normal de functionare.
  12. 0446 AT24C16 SKODA SYMPHONY Fabia SKZAZ5 reset.BIN
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări