Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dark_angel

Membru Activ
  • Număr conținut

    240
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

702 citiri profil

dark_angel's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Asum o sarcina tipica la iesire de peste 1A -> pai la intrare te astepti sa "traga" curent in ritm constant (a se citi continuu) ? sau exista un nivel minim DC peste care convertorul trage in sughituri? Unde frecventa sughitului este data de comanda tranzistorului de putere. Arunca un ochi aici https://www.ti.com/lit/an/slyt670/slyt670.pdf Nu are rost sa te stresez cu teoria dar presupun ca stii si tu caracteristicile ideale ale unei surse DC si cele reale (cu limitarile ce decurg de acolo). In cazul de fata unde ai o diferenta relativ mica intre Vin si Vout.... vrei un riplu cat mai mic la intrare altfel o sa il transferi si la iesire si poti destabiliza functionarea convertorului daca Vin scade prea mult etc. Daca la un LDO ai PSRR aici vorbim de line regulation fiind vorba de un buck. Unele circuite de control au protectie de under-voltage pe intrare si poti activa acea protectie si sa intrii intr-o bucla infinita etc (comportamentul depinde mult si de arhitectura circ. de control). Daca vrei sa calculezi riguros o sa ajungi la ESR, ESL si ce mai trebuie legat de iesirea sursei de 17V (fiindca ma indoiesc sa aiba sute de uF MKT sau MKP la iesire .... ca nu e o sursa pt echipamente de Boeing 747 etc).
  2. https://www.lcsc.com/product-detail/Tantalum-Capacitors_Kyocera-AVX-TAJC106K035RNJ_C7211.html 5 din astia pe intrare cred ca ar tine loc de un electrolitic chior ori in aceeasi bani 2 de 47uF daca ai loc pe pcb https://www.lcsc.com/product-detail/Tantalum-Capacitors_Kyocera-AVX-TAJD476K025RNJ_C7228.html
  3. I-ai dat la operatie lui Dudica cu o astfel de recomandare. Ce sa-i faci.... "niste amatori" baietii de la Texas care ne ofera posibilitatea sa folosim Tina gratuit. Ce ma mira pe mine este altceva: nu faptul ca se preface ca nu ar mai sti cum merge un banal buck, dar nu a gasit suport la chatgpt cu bobinele si condensatorii??! Nasol... unde se indreapta omenirea? P.S. pt probleme cu memoria exista lecitina sau functia search a forumului etc. TPS62933 pe la 1MHz cred ca ar merge mai onorabil fata de 54302 la 400k folosind bobina mult discutata mai sus. Scapa si cu filtraj mai mic la iesire.
  4. Pai asa s-a intamplat si pe topicul celalalt, de unde a pornit discutia cu slew rate, unde unii se bateau cu caramida in piept ca ei sunt cei mai tari si masoara SR cu semnal sinusoidal si fac si dreg si apoi il trageau pe miticamy de urechi ca nu le baga fizica de liceu in cap cu palnia (a se intelege ca nu explica pozele postate). Eheee maestre draga (cum zicea Dem Radulescu intr-un film) ... le-ai dat greu cu masuratoarea aceea de SR, sau mai bine zis cum "sa transformi SR intr-un semnal cu o anumita amplitudine". Scrie si acolo negru pe alb ca daca vorbim de masuratori cu semnale rapide atunci trebuie avut grija la cabluri, utilizate sonde x10 pt. osciloscop etc. pt acei 1nF+100R. Ori daca unul si altul miorlaie pe aici ca nu se calibreaza sondele, ca nu e bun osciloscopul cu memorie si alte bazdaganii.... chiar n-are rost disertatia.
  5. Cu niste zile in urma aveai alta parere: Ieri vii si zici pe dos: Pai pune nenica mana pe carte si apoi vii cu intrebari tehnice.Ti-am zis ca te-ai facut de bafta cu sinusul si cosinusul Ai-ului si imediat m-ai raportat, sa imi stearga postarile. Acum mai masori SR la flasnetele tale cu semnal sinusoidal? Chiar n-are limite tupeul tau sa ii zici lui miticamy ca nu iti da toate detaliile cand tu afirmai "Îl doare la basca pe utilizatorul final de testele tale cu dreptunghiular". Poate ati batut valiza pe acelasi peron... mai stii, ipocrizia e la cote maxime!! Acest tip de comportament bipolar poate fi de domeniul patologicului, serios! Ai facut astfel de masuratori pe flasnetele tale? Poti sa ne spui (fara limbaj colorat) ce masuratori faci tu si cum se modifica ele la fiecare "30... 50... 100? ore" ?
  6. Sa imi scrii cand ti-or baga astia FPGA-uri in *** , ca in PC-uri nu o sa vezi prea curand. Daca tot esti asa breaz cauta si vezi ce cifre de afaceri au Intel si AMD, ce volume de actiuni etc etc si apoi te uiti la Xilinx sau alte firme mai mici pe care le achizitioneaza si o fluturi pe aici ca un adevar universal. Cu xilinx lucreaza si Nvidia daca te intereseaza, design-ul unei placi video se "simuleaza" mai intai pe niste fpga-uri imense si infiorator de scumpe pana sa fie trimis la fabrica de cipuri dar asta nu inseamna ca daca scrie AMD pe ele, atunci peste noapte o sa se dubleze pretul actiunilor vreunuia.
  7. La incepatori este locul potrivit ca sa le mai tai din aerele unora de pe aici. Ce sa-i faci daca unii au crescut cu Gheba si altii cu Gheboasa-> rezultatele se vad!! Eu recunosc ca sunt dintre cei "mai vechi" si nu ma bag in seama la programatori dar invers sunt cativa postaci de serviciu care le stiu ei pe toate si se impiedica in semnalele dreptunghiulare si tot o cotesc spre 1 si 0 fara izbanda. Se pare ca nu a mai stiut AI-ul lui antemir (cu care umplea bodega o vreme) raspunsul la intrebarea cu reactantele transformatorului polonez. Cam nasol, nu e asa?
  8. Parerea mea e ca aia de pere e mai buna ca aia de pruna dar in cantitate mare se lasa cu tulburari complexe. Ce legatura are asta cu testarea performantei unui amplificator de audiofrecventa construit cu tuburi electronice? Si tu ca si sonic, sau altii din gasca voastra, cand vine vorba de o minima teorie si chestii concrete (de bun simt tehnic) incepeti sa divagati insa nu va mai abtineti pana la bodega si va "exprimati" local. Intrebarile raman: ce valori au reactantele reprezentative ale unui transformator de iesire (Toroidy pt. un SE cu EL34) la 20Hz si 20kHz? si pt. sonic: ce forma are curentul de magnetizare a miezului pentru un traf de iesire in situatia in care ai un semnal sinusoidal prezent in anodul tubului? -> apoi trecem la "trepunghiuar" sau altele "mai grele".
  9. Of doamne ce straine iti sunt impedantele si numerele complexe. Deh cand lipseste scoala asa se intampla.... o luam cu bajbaiala... Asteptam mirarile pana la urmatorul schimb de cazan Ce valori au reactantele inductive si capacitive la capetele domeniului audio pentru transformatorul invocat de Miticamy?
  10. Ce paralelipiped visezi cand acolo e un patrat? Ia aici https://patents.google.com/patent/US2310328A/en fara "paralelipiezi". Trebuie sa te obisnuiesti ca de cand le-a scos guvernul compensarea la Rudotel ... o sa tot apara diversi vaccinologi_doctori_docenti_in_fizica_cuantica. Multi sunt ocupati cu supravegherea acceleratoarelor de particule pana termina tot borhotul. Mai posteaza asa razlet intre doua cazane...
  11. Pai daca strugurii danezilor sunt scumpi.... deh asta e. In alta ordine de idei Iluminator-ul acela are review-uri bune pe forumurile straineze.
  12. Se pare ca degeaba te trimite Miticamy sa pui mana pe carte, pe simulatoare Spice etc..... nu se lipeste nimic de voi!!!, dar nimic!! "ia cu poze" ca poate asa pricepi!
  13. Pe acelasi rationament in curand si bancile nu vor mai da rate pt ele Iar hipsterii care merg cu caramida de iepuroi sa isi ia asa ceva inseamna ca nu sunt asa afectati in caz ca iese duhul alb din baterie.
  14. O sa se tot vanda bulectrice la chinezi fiindca de bine de rau ei mai dau drumul la o termocentrala/doua/trei...zece cat e nevoie. si nici nu le simt. In UE o "ardem la rece" cu green deal-ul Ursulei. Ma uit ca japonezii nu pun botul la bulectrice asa tare, sunt mai atasati de motoarele cu ardere interna. S-o fi scumpit curentul rusesc?
  15. De ani de zile atatia utilizatori spun asta la sectiunea cu tuburi in diferite topicuri dar aparent unii nu vor sa priceapa. Exista carti de specialitate din anii de glorie ai tuburilor (194x-196x) si acolo sunt prezentate in detaliu teste cu semnale dreptunghiulare. Nu a inventat nimeni apa calda cand au aparut tranzistorii.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări