Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dan_b11

Membru Activ
  • Număr conținut

    458
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

dan_b11's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well

Recent Badges

  1. Dacă întrerupătorul din subsol îl puneți în primarul transformatorului, toată ideea pentru care se pune acel transformator este pierdută. E ca și cum ați pune toată instalația la 230V. ideea acelui trafo este ca toată instalația din subsol să fie la 24V. Inclusiv întrerupătoarele din subsol. Deci din secundarul trafo. Conductor merge și de 1,5 mmp. Copexul metalic s-ar putea să rugineasca în timp. Nu e musai cleme wago. Se pot și matisa și cositori.
  2. Nu e normal. Convenția de consum trimisă de consumator prevalează în fața oricărei convenții stabilită de furnizor sau distribuitor, cel puțin puțin un an. Sunt curios ce ar zice ANRE la chestia asta. Mai ales dacă sunteți prosumator și OD este obligat să deconteze la interval de 15 minute.
  3. Aliexpress. trebuie căutat după XY6020 și cred ca sunt destule magazine.
  4. https://www.sigmanortec.ro/modul-sursa-alimentare-pentru-cnc-cc-cv-xy6020l-1200w-0-60vdc-20a-coborator la chinezi e la jumă de preț aproape. a mea e pe drum. Tensiune maximă de intrare e 70V. Dacă e necesar mai scoateți spire de la trafo astfel încât după redresare si filtrare sa iasă până în 70.
  5. Marea firma se caca pe ea pentru 10 lei sau cat o fi o clemă și angajatii repară cu ce au la îndemână. Credeți ca au matisat conductoarele alea doar așa de plăcere? 5000 de lei este o blasfemie în toată regula. Bine măcar ca ați avut documente cu care ați demonstrat ca a fost nul slăbit. Alții în aceeași situație au rămas cu paguba pentru ca echipa de intervenție nu le a dat niciun document la rezolvarea incidentului….
  6. Pentru branșament nu este suficientă verificarea la curentul maxim admis. Trebuie făcută verificarea și la căderea de tensiune. poate la curentul maxim să fie OK și să te trezești cu 180 V la priză dacă lungimea este mare. eu as pune fără să stau pe gânduri acyby de 16 mmp.
  7. Bună ziua, Vă rog, dacă știe cineva ce tip de conector este cel din poza de mai jos sa- mi spună și mie ca eu nu am găsit până acum distanța între pini este 2,54 mm mufa este de la un încărcător skyrc b6neo. Nu am găsit până acum nimic în documentație sau în altă parte. multumesc
  8. Tensiunea pe grupurile de acc in paralel varia intre 2,8 și 3 volți. Fizic nu le pot separa, mai ales ca încă aparatul de sudură în puncte nu e gata. Insa le pot pune o sarcina sa văd la care scade tensiunea mai mult și mai repede pentru ca am borne la fiecare grup de 4 acc in paralel. Așa le am și putut încărca separat.
  9. Va salut, Va cer ajutorul/sfatul cu urmatoarea problema. O baterie de acumulatori folosita la un echipament de stomatologie care are configuratia 7s4p. Acumulatori LG HG2 18650. Cateva poze am pus in link-ul https://imgur.com/a/EOHgNo8 Bateria este folosita doar in momentele in care se muta acel echipament dintr-un loc in altul(miscare nu cred sa dureze mai mult de 15 minute). in restul timpului este conectata in echipament si teoretic este la incarcat tot timpul. Deci la mutarea echipamentului(care se face poate zilnic o data) bateria ar trebui sa fie complet incarcata. Acum ceva vreme(poate de vreo juma de an), a ajuns la mine bateria si am desfacut-o presupunand ca acumulatorii sunt dusi. I-am incarcat pe rand fiecare rand de 4 acc in paralel si teoretic din cei 12.000 mAh cat ar fi trebuit sa aiba, aveau cam 8-9000mAh. Toate bune si frumoase.. acum dupa juma de an ajunge inapoi la mine si verificand tensiune pe fiecare celula de 4P tensiune era 2,9V pe aproape toate celulele de 4P. Ma gandesc ca circuitul de incarcare a considerat ca a scazut prea mult tensiunea pe ele si a oprit tot. Acum le incarc din nou pe toate si ramane totusi intrebarea oare care este problema? Sunt acumulatorii dusi sau circuitul de incarcare are o problema. Cu incarcatorul cu care le incarc acum, am posibilitatea sa verific si rezistenta interna a acumulatorilor(din pacate doar pentru cate 4 acc in paralel de fiecare data, fiind sudati). Pentru o "celula" de 4 acumulatori in paralel imi arata 130 mohmi ceea ce mi se pare enorm fata de cat spune datasheetul lui LG HG2, parca vreo 17 mohmi pentru un singur acumulator. Daca erau buni, ma gandesc ca trebuia sa fie 17/4 mohmi, nu? Poate circuitul de incarcare sa sesizeze aceasta rezistenta interna a acc si sa nu ii mai incarce? Circuitul de incarcare are si ceva comunicatie seriala si nu cred ca am eu vreo sansa sa identific ceva pe el ca defect. Nici macar nu da tensiune pe bornele de iesire daca bateria este scoasa din echipament. Probabil si incarcarea este decisa tot prin comunicatia seriala... Ideea e ca dupa incarcare lor manuala, sa zic asa, de acum juma de an, bateria a tinut la mutarea echipamentului deci cred ca cel putin in sensul asta a mers. Doar ca in timp s-a descarcat de tot, cel putin asta presupun eu. Ce parere aveti? As schimba acumulatorii insa as vrea sa mai aflu daca cineva s-a mai intanit cu baterii de genul asta si cu probleme de genul asta. Fiind 28 de acumulatori in baterie si LG HG2 3000 mAh/20A nu-s chiar ieftini. Nu as vrea sa arunce cu banii aiurea si sa nu rezolvam nimic. Omul are doua baterii in aceeasi situatie. Multumesc PS: daca un admin considera ca trebuia deschis topicul in alta parte, imi cer scuze, si rog sa-l mute unde considera ca trebuie.
  10. În ce privește distribuitorul, o reclamație la ANRE poate face minuni. Cereți sa monteze un analizor care să înregistreze parametrii de calitate a energiei pe o perioadă de o săptămână. Asta cu măsuratul tensiunii la amiază e jenant pentru ei. Mie mi ar fi rușine.
  11. Dacă pe carcasă sunt 190 V cred ca e clar ca e străpuns bobinajul. Nu cred ca mai merita rebobinată și dacă s-ar baga cineva sa o rebobineze.
  12. Chiar dacă firida a fost platita de dumneavoastră, după efectuarea recepției intra in proprietatea distribuitorului. Știu ca nu este corect dar asta este situația. Deci ma îndoiesc ca o sa va lase firida veche. Poate doar dacă nu mai recupera nimic din ea.
  13. Iluminatul public nu e in grija celor de la Electrica. E in grija primăriei. cat despre restul( sigilare, contoare care nu se văd, bmp uri opacizate, lipsa siguranțe diferențiale pentru înlocuire la defecte….) va spun eu ca pestele de la cap se impute. Ce vedeți la tv cu investiții in centrale foto-voltaice și alte avioane de genul asta sunt doar pentru reclama. Ei nu au o siguranța diferențială sa schimbe in caz de nevoie…. experiența personală : siguranța din bmp suntata de tot la o casa pe structura de lemn…. bine măcar ca au pus una mompolara. Oricum fata de Comtecul ăla din dreapta… as zice ca stau la fel de liniștit.
  14. Dacă sint dimensionate și protejate corect circuitele, nu o sa fie cazul de intervenții. Evident, dacă nu sunt deteriorate mecanic(găuri date aiurea, etc). Dacă va gândiți și la încălzire in pardosea, adică la scos parchet vechi afara, ar fi mai ușor de făcut și instalația electrica, tot prin pardosea. Ar fi de spart doar urcările la aparate. Ceea ce e un avantaj dacă toți pereții sunt de beton.
  15. Modelul C4, nu incarca acc inseriati, e adevarat. Insa vad ca sunt de la ISTD si modele care stiu, de exemplu ISDT P10. Am gasit si alte modele de la ISTD insa cam depasesc bugetul.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări