vlad_vasile Postat Martie 21, 2007 Partajează Postat Martie 21, 2007 Problema mea e urmatoarea:un satelt receiver si doua televizoare.Unul in camera altul in bucatarie.Am nevoie de un dispozitiv prin intermediul caruia sa pot controla receiverul si din bucatarie.M-am gandit la un "repetor" dar nu am inca o schema mai simpla.As fi recunoscator daca m-ati ajuta cu o solutie sau daca stiti de unde pot cumpara asa ceva.Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2007 Partajează Postat Martie 21, 2007 Folosesti un repetor pasiv, de ex. reflecti semnalul pe usa de la bucatarie :)Daca nu merge, pui un receptor in bucatarie de exemplu un TSOP1738, semnalul scos de el il modulezi 100% cu 38KHz si duci sarme pana la receiver, unde pui pe sarme un LED infrarosu.Oscilator pe 38KHz si modulator faci dintr-un singura integrat cu porti SI-NU. Toate alimentate la 5V. Cred ca cel mai mult costa sarma :smt003 Link spre comentariu
cirip Postat Martie 21, 2007 Partajează Postat Martie 21, 2007 Uite o schema ticluita de mine (scopul a fost sa fie cu minim de componente) si realizata fizic pentru cineva acum fo 2 ani. Merge. Daca nu merge la tine, ori ai gresit ceva ori nu ai acordat corect frecventa. E facuta cu receptoare IR cu colector in gol, ptr ca omul vroia sa poata transmite din orice camera, asa ca am facut schema cu 3 receptoare IR (cu colector in gol) in paralel. Receptoarele erau din astea de la Sharp: http://dkc3.digikey.com/PDF/C071/2053.pdf. Intr-adevar e cu fire, dar e simplu. Spor! Cirip Link spre comentariu
vlad_vasile Postat Martie 21, 2007 Autor Partajează Postat Martie 21, 2007 Multumesc pentru ajutor.Cred ca pe asta o sa o realizez si eu in urmatoarele zile.Interesanta schema! Link spre comentariu
Arcer Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 Uite inca una. Personal as pune un quartz pt oscilatorul de 38KHz. Unul de 2.4576MHz divizat cu 64 ar da 38.4kHz deci pe-aproape. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 Am masurat mai demult la o telecomanda pe care o aveam prin casa si mergea pe 38KHz, dar frecventa purtatoarei nu e unica. Uite cate exista:TSOP1730 30 kHzTSOP1733 33 kHzTSOP1736 36 kHzTSOP1737 36.7 kHzTSOP1738 38 kHzTSOP1740 40 kHzTSOP1756 56 kHzEu am constatat ca TSOP17xx receptioneaza perfect orice telecomanda daca este in aceeasi camera. Ultima oara m-am jucat cu TSOP1730 si mergea foarte bine cu telecomanda aia pe 38 KHz.E bine sa pui frecventa cat mai aproape de cea reala, dar nu e musai.Bafta! :weedman: Link spre comentariu
vlad_vasile Postat Martie 24, 2007 Autor Partajează Postat Martie 24, 2007 am inceput cu prima schema, cea cu 555 postata de cirip insa cred ca lipseste ceva: e vorba de pinii 7 si 8 ai integratului cu care nu stiu ce sa fac adica 8 l-am conectat la + dar cred ca si cu 7 trebuie sa fac ceva!am gasit tsop1730, sper sa mearga, dar ar mai fi o intrebare: Stiam parca de existenta unei tensiuni pe unul din pinii mufei euroscart de la tv(12 v parca); Pot oare folosi tensiunea aceea pt alimentarea acestui repetor sau e riscant pt tv, sau stiam eu prostii si nu exista decat ceva tensiune pt comanda unei surse de semnal externe?! Link spre comentariu
cirip Postat Martie 25, 2007 Partajează Postat Martie 25, 2007 Acum mi-am dat seama ca nu sunt figurati pinii de alimentare. Vcc=+5V se aplica pe pinul 8, iar masa se aplica pe pinul 1. Pinul 7 se lasa neconectat. Asta este semnificatia x-ului din desen.Cirip Link spre comentariu
vlad_vasile Postat Martie 25, 2007 Autor Partajează Postat Martie 25, 2007 Mersi pt ultimele precizari! Sa vad daca merge acum. Link spre comentariu
Arcer Postat Martie 27, 2007 Partajează Postat Martie 27, 2007 Am facut o schema cu cuartz si merge bine. Link spre comentariu
yo6ghd Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 salutare.iti recomand doua scheme destul de simple. le-am facut in diptrace varianta free din 19 martie.sunt destul de simple. daca e necesar o sa incerc sa reprodus si textul celor doua scheme.spor la treaba si sper ca am fost de ajutor.73! de yo6ghd Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 Nu sunt radiamator, ce e '73!' pls. ? :smt017 Link spre comentariu
Vizitator hotm Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Uite o schema ticluita de mine (scopul a fost sa fie cu minim de componente) si realizata fizic pentru cineva acum fo 2 ani. Merge. Daca nu merge la tine, ori ai gresit ceva ori nu ai acordat corect frecventa.E facuta cu receptoare IR cu colector in gol, ptr ca omul vroia sa poata transmite din orice camera, asa ca am facut schema cu 3 receptoare IR (cu colector in gol) in paralel. Receptoarele erau din astea de la Sharp: http://dkc3.digikey.com/PDF/C071/2053.pdf. Intr-adevar e cu fire, dar e simplu.Spor!CiripSalut Cirip,Referitor la schema propusa de tine as vrea sa te intreb daca este valabila si pentru 5 transmitere si daca pot pune 2 emitere !?!Se modifica vreo rezistenta ceva? Cum se calculeaza ? Sunt novice intr-ale electronicii, insa de lipit cateva componente pe o placa sunt in stare!Multumesc anticipat!Horia Link spre comentariu
cirip Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 [...] este valabila si pentru 5 transmitere si daca pot pune 2 emitere !?![...] Salut,Imi pare rau, dar nu inteleg intrebarea. Ce numesti transmitere si ce numesti emitere? In schema sunt receptoare de IR si LEDuri emitatoare de IR. Care e care?Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum